arici pogonici
4 aprobate

pcrprieteniistiu@de.ce
81.18.84.243
Sau din nou despre obsesia cvasi-recurentă a maselor de pretutindeni pentru Ein Fuhrer, ein Reich und… ein Volk; mesia politic „providențial” care va face/aduce oua de aur. Întrebare naivă și nevinovată : din aurul cui. Sub conducerea dumnealui curentul revanșard a atins noi apogeuri , lasând în urmă suspiciuni justificate: se dorește o reașezare geo-politică, evident cu implicații economice importante, pentru că nu-i așa Occidentul își cam cântă singur prohodul.

Or fi anumite persoane foarte carismatice, însă in spatele oricărei ținute de gală , care acordă o anumită prestanță, există un „croitoraș” iscusit sau un …. motan încălțat. Sau și mai sinistru să nu să se fi jucat Ăștia de-a Bau-Baul globalist și după ceva semnale „centrifuge” ( dezmembrarea Iugoslaviei ) să nu revină șmecherii la esența „ democratizării dorite” adică revenirea in forță a unor puteri / imperii … dualiste, pe care le vroiam/ credeam uitate.

Mai există în Europa tot așa țări așa-zis neutre, care ar dori ca totul să li se cuvină cu acelasi discurs al Marii Patrii . Orice lider, al unei astfel de nații se bazează pe ceva in edificarea popularitătii sale. Discursul populist, evident demagogic este doar o fațetă. Dacă in cazul MARELUI PRIETEN de la Răsărit lucrurile sunt cum nu se poate mai clare, in cazul micului vecin de la Apus realitatea este mai gingașa și oare nu cumva ieșirile „ curajoase” la adresa susținătorului LGBT să nu ascundâ tocmai un mare adevăr. În speță unul financiar. Cazul Ungariei este emblematic iar ieșirea la rampă al acestui lider „providențial” nu este doar simplă demagogie populistă. Cine sunt croitorașii. Poporul român in exasperarea sa justificată și prin prisma apartenței la creștinism caută salvarea intr-un Mesia…politic uitând că Împărăția Adevăratului Dumnezeu nu este pe acest pământ. Să nu fie vai și amar să li se împlinească vrerea.

După … 33 de ani de farse, poporului i s-a inoculat „ scârba” de democrație, ca și cum cetățenii prin simpla lor prezența la vot și-au indeplinit planul pe CINCINAL. Atunci dacă nostalgia este așa e mare putem cere reintroducerea plenarelor si de ce nu reinstituirea Marii Adunări Naționale. Dar să fie una reprezentativă, autentică si sinceră în privința Binelui celor reprezentați. A continua să stăm gură cască la jocul unor vedete mass media, fie ele si politice, inseamnă drum deschis spre împlinirea vrerii unor pesonage din Caragiale care nu se sfiau să afirme: „Domle, știi ce ne trebuie nouă? o tiranie ca în Rusia”. Iată concluziile „apoteotice” a mai bine de trei decenii în care am lasat pe alții să se „ocupe” de noi pentru ca nu-i așa „ să trăiți bine” . Cum vedem pe unul care ”pare” să aibe ceva intre picioare , in pantaloni”, ne fâsticim și „cădem” in admirație dacă nu în extaz. Mai ales pentru o parte a corpului electoral. Circula prin anii 90 un fel de zeflemea la adresa maturității … politice a segmentului gingaș al masei electorale: „ Nu vrem bani, nu vrem valută; Vrem ca Roman să ne….” Păi din punct de vedere economic, cel puțin, cam asta au făcut din 89 încoace. Mare atenție la dorințe…

.Pentru că o fi Orban competent dar el e bun , poate, la ei . Aici la noi, oare mai avem doar presentimentul mioritic „ ca la apus de soare vor să…”. Guvernarea democratică poate fi funcțională și benefică doar atunci când se pun în practică mijloace de control autentice și permanente( 24/24 și 7/7 ) asupra reprezentaților. Este de mirare ca individul politic x face toate eforturile posibile pentru a-și proteja locuința si automobilul, dar în privința posibililor delincvenți care ne pot fura viitorul ne mulțumim să-i mai schimbăm o data la 4/5 ani. Și pentru a ne liniști cugetul mass merdia ne arată periodic cum un „țap ispasitor” , plăteste chipurile pentru fărădelegile unei întregi clase politice. Atunci apare dilema și tentația : nu-i mai usor sa apară un Dictator , așa nu mai avem nici un păcat in fața constiinței noastre.

Dupa execuția cuplului, nimeni din jur nu a mai patit nimic, dovada că erau …dictatori? Periodic, natiile si omenirea in ansamblul său o ia de la capăt, neînvătând aparent nimic ( sau aproape ) din erorile evidente din trecut. Și retrospectiv , ironici și chiar cinici , în special „elitele” batjocoresc memoria celor care au conferit o anumită demnitate acestui popor. Cum se exprima un anume emanat cu privire la decesul cauzat de un produs farmaceutic: „ N-a avut noroc…” . Democrația nu-i o chestiune legată de noroc, ci o asumare deplină a fiecărui cetățean. Dar când auzi fraze precum : „ la noi fiecare fură”. …asumare a ce ? insidios se introduce idea că toți am fi o apă si un pământ si doar o mână forte va ști să lase să se fure cu „discernământ”. Aristotel pe bună dreptate afirma că omul este un animal politic, însă se vede treaba că se doresc lupi la stână , fiindcă ei sunt , nu-i așa mai „versați”.
Apariția unor astfel de „sondaje” pot ridica suspiciuni, care va să zică : vedeți care este vrerea poporului, ca și în cazul voit exageratului „ la noi toți fură” . Incercare evidentă de a crea complicități, așa zis dibace.