Domnule profesor ION COJA, cum comentați eșecul de la Munchen, cu echipa Olandei?

Din păcate era previzibil! Este eșecul fotbalului românesc care funcționează sub zodia imposturii de câțiva ani buni. Interesați-vă cine este președintele federației, ce legătură are cu fotbalul, ce aranjamente ticăloase l-au adus în funcția de președinte! Iar antrenorul naționalei, acest Edy Iordănescu, dacă nu mă înșel n-a prea existat nici ca jucător, nici ca antrenor! Ce performanțe îl recomandau pentru răspunderea de antrenor al naționalei?

Concret ce-i reproșați?

În primul rând nu i-a învățat pe jucători să paseze între ei, să țină mingea în posesia echipei, să nu se grăbească să trimită mingea în față, cu pase lungi, fără adresă! Toate echipele care s-au impus au stăpânit acest joc de pase care asigură posesia mingiei, esențială în fotbal. Nu i-a antrenat să stăpânească bine un procedeu tehnic esențial: stopul! Când puneau un stop jucătorii noștri mingea sărea din ei la doi metri în față și o pierdeau!
Am impresia că și selecția jucătorilor din lot a fost deficitară. La Craiova este un atacant micuț de statură, dar foarte iute, a cărui selecție a fost cerută de cunoscători! Ne-a lipsit un atacant băgăcios, care să nu piardă mingea când e atacat!

Despre public ce puteți spune!

Publicul românesc a fost impresionant! Merită altă soartă!… E nevoie de o analiză serioasă a situației, trebuie eliminată impostura din conducerea fotbalului. Avem profesioniști buni, dar haimanale ca Vasile Dâncu și alți politruci să dispară din peisaj. Inclusiv din peisajul politic.
Din păcate impostura este generalizată în România de azi. Fotbalul nu poate să facă excepție!

A consemnat Petre Burlacu