Îmi scrie un colaborator de preț al site-ului nostru următoarele:
„Am primit de la un prieten comun acest punct de vedere despre Dugin si politica Rusiei fata de Romania. Cred ca merita publicat pe blogul dvs. La cata rusofobie este in Romania, in mod evident prietenul vrea sa ramana anonim:”

Politica Rusiei va urmări dezmembrarea Romaniei DACA Romania continuă sa fie un actor la fel de pasiv ca Republica Dominicana in mainile Imperiului Khazar de Apus („american”). In situatia asta deja Romania nu mai este un stat, ci un teritoriu numit arbitrar Romania. Aici am ajuns datorita ignorantilor si tradatorilor de tara care nu au nici o idee de geopolitica. Fiindca in mintea lor, „sa fim impotriva” inseamna in realitate sa fim si mai supusi fata de imperiul anglo-sionist. Fiindca „sa fim impotriva” pe barba noastra clar nu putem si nu poate nimeni, nici Germania sau Japonia sau Franta.

Imperiul anglo-sionist a fost neinfrant 400 de ani. Abia acum incepe sa se prabuseasca si din cum se aranjeaza fiecare in lumea multipolara, va rezulta care popoare vor avea dreptul sa mai aiba un stat sau nu in urmatorii 400 de ani. Imperiul anglo-sionist ne permite intr-adevar sa avem un stat, dar doar formal si poate renunta la noi sau ne poate desfiinta dupa voie dupa cum ii este mai util.
Dupa cum a spus un cititor aici, Dughin recunoaste si posibilitatea unei Romanii Mari, dar cu conditia sa nu fim curvele imperiului anglo-sionist.

Este mai mult decat probail ca in Uniunea Euroasiatica va intra si „imperiul german”, fiindca o uniune eurasiatica care nu se intinde pana la Atlantic este la fel de inutila ca si cum nu ar fi deloc din punct de vedere strategic-geopolitic. Oare si Germania poate fi o gubernie ruseasca? Categoric nu. Oare o Romanie Mare eurasiatica ar avea un statut mai supus decat Germania sau Franta? Experienta cu Ceausescu arata ca NU. Si atunci de ce sa preferam sa avem un stat artificial si doar formal „suveran” in Imperiul anglo-sionist, care urmareste sa ne lichideze nu doar cultura, ci si biologic, asa cum face cu popoarele vestice?

In locul unei Romanii Mari in Uniunea Eurasiatica de la Dublin pana la Tokio, care tocmai prin modul de functionare va fi MULTIPOLARA, fiindca altfel nu poate functiona. Nu POATE si mai ales NU VREA nimeni la Moscova sau la Berlin sa isi extinda dominatia mai departe de granitele statelor nationale. Nu de drag de romani, ci din pur pragmatism fiindca multipolaritatea functioneaza doar bazata pe colaborare, comert, complementaritate si pace. Nu este un imperiu de tip modern mercantil-extractiv, bazat pe dominatie, razboi si jaf. Pur si simplu fiindca este dezavantajos in plan strategic. Orice razboi cu popoare rasculate pe mega=continentul Euroasiatic nu inseamna decat oportunitati de exploatat de catre anglo-sionism. Asa ca intentia este de a se da fiecarui popor un grad cat mai mare de independenta, nationalism si dezvoltare economica, de neinchipuit in imperiul khazar actual, tocmai pentru a se constitui in „obstacole naturale” care sa inconjoare heartlandul rusesc.

Desigur, daca nu avem o elita capabila sa inteleaga geopolitica, se va da ungurilor, bulgarilor, sarbilor, rusilor misiunea de a ne ocupa, desfiinta si astfel „calma” intr-o Romanie cat Ilfovul. Dar chiar si o Romanie cat Ilfovul va avea mai multa independenta reala decat actualul stat liberal pro-sionist.Nu e de dorit sa se ajunga la scenariul cel mai negru, dar ce facem ca sa il evitam? Executam mai cu sarg felatii la evrei? Sau cautam sa aratam rusilor si nemtilor, dar si bulgarilor si sarbilor si ungurilor ca Romania e un factor de stabilitate pentru care toate fortele eurasiatice trebuie sa aiba interesul sa il sustina, fiindca suntem in una din zonele cheie ale Eurasiei si nimeni altcineva nu se poate achita mai bine decat Romania de misiunea de a fi santinela in sud-estul Europei. E vorba de interes, calcul si pragmatism, nu de basinile demagogic sentimentaloide pe care le inhaleaza si le exhaleaza liberalii pro-sionisti. In Eurasia, Romania va fi libera, mare si independenta fiindca interesul, nu sentimentele tuturor celorlalte forte geopolitice duc la asta.

Daca nu intelegem sa vrem asta si vrem sa fim colonie khazara in continuare, desigur ca cel mai bun plan B pentru fortele continentaliste (eurasiarice) este sa ne desfiinteze, pe noi si probabil si pe polonezi. Dar de ce am dori atat de strasnic sa ramanem colonie khazara incat sa ne punem zalog pentru asta existenta ca stat si popor? Fiindca vor 200.000 de cretini liberali ? Dar nu mai bine sa se duca ei in Gulag sa isi faca acolo democratie liberala intre ei?

In concluzie: 1.In uniunea Eurasiatica va fi si Germania si Spania si India si Iran si Japonia. Atata independenta cat vor avea ele, vom avea si noi. Adica mai multa decat am avut vreodata in liberalism. Adica toata independenta in afara de aceea de a purta razboi impotriva celorlalte tari eurasiatice. 2. Argument istoric recent: Ceausescu a fost independent Daca poate cineva clama cu mana pe inima ca Ceausescu era un sclav al Moscovei, atunci e un nebun si poate desigur sa clameze si ca proiectul Eurasiatic ne va face gubernie ruseasca.

Dughin puncteaza clar ca prima optiune, cea mai buna, este cu Romania alaturi de Rusia. Nici macar nu cere sa fim prietenii sentimentali ai rusilor sau aliati, ci doar sa nu le fim dusmani. Iar in situatia asta putem sa fim o Romanie mare pana la Tiraspol. De ce ar vrea Romania neaparat sa fie dusmanul rusilor, daca ei nu au interesul asta? Desigur, replica standard este: „daca rusii vor sa isi dovedeasca buna credinta, sa ne dea tezaurul si Basarabia” La care raspunsul este: „Cui sa ‘ne’? Care ‘noi’? Mai exista Romania? Romania e colonie khazara. Romania nu mai exista. Rusii nu au CUI sa dea Basarabia. Sa o dea Imperiului Anglo-sionist? Asa cum am dat noi Romania si gazele de sist? Nu sunt atat de prosti.
*
*
Nota redeacției:
1. Cu ani în urmă am mai auzit această versiune, că rușii ne-ar înapoia tezaurul, dar se îndoiesc că o dată ajuns la București, pe mâna actualilor guvernanți, tezaurul nu va dispărea definitiv… Dacă ne gândim la cei care au fost miniștrii culturii, începând cu Pleșu și terminând cu revocatul Hunor, le dau dreptate rușilor. Mai bine să aștepte, suportând în continuare înjurăturile noastre, până vom avea un guvern responsabil.

2.Pledoaria de mai sus mi-aduce aminte de o vorbă a lui Petre Țuțea spusă unui ziarist rus, din complezență, să se simtă bine rusul, care-l întrebase despre Rusia, ce crede „românul cel mai inteligent” Cu această etichetă îi fusese prezentat Țuțea rusului, de către Aurel Dragoș Munteanu. Răspunsul lui „nea Petrache”:

RUSIA ARE MISIUNEA SĂ LĂRGEAsCĂ EUROPA PÂNĂ LA VLADIVOSTOK.

3. Am o bănuială cu privire la persoana autorului. A publicat pe site-ul nostru, dacă nu mă înșel!…