Alianta Familiilor din Romania prin icontactmail3.com 

06:32 (acum 7 ore)

către eu

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro

                                                                                                                                                      

Iulie 21, 2021

ILUZIA DREPTULUI LA AVORT ORI REFORMAREA PARTIDELOR POLITICE

„Dreptul la avort” și finalul iluziilor despre „reformarea” instituțiilor europene

GUEST POST: Bogdan Stanciu (Pro-Vita București)

Parlamentul European a adoptat, mai devreme in lună, o rezoluție non-legislativă „cu privire la necesitatea de a proteja dreptul la avort și sănătatea femeilor în UE”. Acte similare au mai fost adoptate de Parlamentul European; spre deosebire de cele precedente însă, această rezoluție este deosebit de radicală prin faptul că promovează avortul ca „drept fundamental”, „fără restricții”.

Mai exact: (a) „propune în mod explicit includerea dreptului la avort în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene” (cu formularea „Dreptul la avort – Orice persoană (sic!) are dreptul la avort sigur și legal.”) Deși modificarea Cartei UE necesită unanimitate în Consiliu, unanimitate imposibil de obținut din cauza previzibilei opoziții a Poloniei, Ungariei și posibil și a altor state, apelul Parlamentului adaugă presiune suplimentară pentru includerea cu prioritate a acestui subiect pe agendele Comisiei și Consiliului; (b) nu include referire la vreo limită de timp; prin urmare, avortul ar urma să fie posibil până la naștere, prin aplicarea transfrontalieră a Cartei UE. Textul nu conține expresia „conform legislației naționale” și, prin urmare, ar urma să eludeze total exclusivitatea pe care statele membre o au în stabilirea politicilor de sănătate.

Așa cum e lesne de înțeles, rezoluția este o reacție brutală a stabilimentului bruxellez la recenta decizie a Curții Supreme a Statelor Unite. Pro-memoria, am expus recent într-un scurt comentariu motivul pentru care avortul nu poate fi un drept fundamental: deoarece este un act contrar vieții, provocator de moarte; or, toate constituțiile și instrumentele juridice internaționale consacră și garantează dreptul la viață.

Pe lângă aspectele tehnice, noi considerăm că adoptarea cu largă majoritate (324 de voturi la 155, cu 380 de eurodeputați absenți din lașitate – pentru a nu fi obligați să voteze pe un subiect extrem de diviziv) a rezoluției radical pro-avort marchează finalul iluziilor pentru aripa așa-zis „reformistă și conservatoare” a politicii pan-europene.

Iluzia reformarii institutiilor europene

De mai bine de 15 ani circulă în mediile conservatoare supoziția că într-o bună zi „ai noștri” vor obține, prin vot, majoritatea în instituțiile unionale și vor face „reformă” pentru „a reînvia visul lui Schuman și Spinelli”, maculat de stânga radicală.  Și tot de vreo 15 ani, lucrurile doar s-au înrăutățit, în sensul radicalizării deciziilor ieșite din instituții, fie ele Parlamentul fie Comisia / Consiliul. Cu excepțiile de rigoare, politicienii conservatori votați pe listele naționale pentru un mandat de eurodeputat se „calmează” brusc odată ajunși la Bruxelles și își descoperă virtuți progresiste.

Naționaliștii stau încă și mai rău: sunt proști, resentimentari și se ceartă permanent între ei, lipsindu-se singuri de orice influență semnificativă. Nu vedem, deci, cum ar putea fi atinsă vreodată o majoritate suficientă pentru ca forțe politice decente, cu respect față de valorile creștine și (presupus) fondatoare ale UE să ajungă să ia decizii. Uniunea este captiva unor structuri birocratice radicale, extremiste, cu acces nestingherit la resurse. Mai nou, Comisia (structura executivă) vrea și renunțarea la principiul unanimității pentru deciziile majore, cum ar fi modificarea tratatelor sau adoptarea unor reglementări cu caracter obligatoriu (directive), pentru a-și asigura o putere aproape nelimitată. Dacă va fi așa, vom avea decizii impuse de la Bruxelles, trecând peste opoziția statelor, cu privire la avort sau la „căsătoria” unisex ori „părinții de același sex”. Am mai scris pe acest subiect.

E suficient să ne gândim că ultimele 3 Comisii au fost conduse de reprezentanți ai PPE, Partidul Popular, despre care se spune că ar fi „conservator”. Ha! PPE-ul de azi ar fi stârnit invidia Socialiștilor acum 20 de ani. Din păcate, principala preocupare a conservatorilor ultimelor decenii a fost trasarea de „linii roșii” și retragerea în spatele lor, declamând „până aici! De asta (familie, căsătorie, copii, sex biologic, educație, proprietate, drepturi individuale etc.) nu vă dăm voie să vă atingeți!” După ce adversarii încălcă respectiva „linie roșie”, conservatorii mai fac un pas în spate și procesul se reia ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cât de bine a funcționat strategia retragerii permanente se vede în rezultatul votului la rezoluția de joi.

Din acest punct de vedere, al compatibilității cu valorile fondatoare, proiectul UE a eșuat. Actuala față a Uniunii este una agresiv anti-creștină. P.S. Lista cu voturile eurodeputaților este aici, v. pag. 7-8. – https://asociatiaprovita.ro/.../Resolution-Abortion…

$4000 pentru uciderea unui copil nenăscut

Dick’s Sporting Goods, un gigant comercial american, oferă $4000 angajatelor însărcinate care doresc să-și avorteze copiii nenăscuți. [Link: https://washingtonstand.com/.../dicks-sporting-goods-new…]

Dick’s Sporting Goods este un lanț de magazine specializat în produse sportive, turism și divertisment. Pe 24 iunie, imediat după ce Tribunalul Suprem a abrogat dreptul federal la avort recunoscut în 1973, șefa companiei a anunțat că firma va pune la dispoziția fiecărei angajate însărcinate $4000 pentru a se deplasa într-un stat care permite avortul cu scopul de a avorta.

Bizar este și mesajul explicit al companiei că suma este acordată „to abort the unborn child / pentru avortarea copilului nenăscut”. Compania deci recunoaște că fetusul uman este „copil nenăscut”, dar totuși pune la dispoziția femeilor însărcinate finanțe pentru uciderea unei ființe umane. Este greu de procesat la nivel mental, dar mai ales moral, această poziție atât de extremistă.

Prețul pus pe capul copilului nenăscut este una dintre marile tragedii și rușini cunoscute istoriei. Am trecut de orice linie a ce e moral ori imoral. Dacă până acum societatea dezbătea dacă avortul este o practică morală sau imorală, acum a trecut la compensarea celor care ucid copiii nenăscuți. Păgânii făceau la fel: spartanii și romanii ucideau copiii malformați. Se pare că lumea („creștină”) a anului 2022 încă nu a „rupt-o cu păgânătatea”.

Haideți să facem un mic calcul. Cine va beneficia din cei $4000? Medicul și clinica medicală care vor ucide copilul nenăscut și firmele care vor acoperi cheltuielile de deplasare ori cazare (benzină, hrană, hotel) ale femeii însărcinate. Va câștiga și firma. Femeia însărcinată va trebui să lipsească de la muncă pentru a se ocupa de sarcină, vizite la medic, zile dificile ori complicațiile sarcinii, și, deci, o productivitate redusă. În acest context, avortul, chiar dacă costă $4000, va afecta pozitiv, în final, profitul companiei.

Cine va pierde? Femeia însărcinată, în primul rând, dar și societatea. Cultura morții va încercui și mai tare mințile celor vii. Astfel ne tragem un glonte în picior. Copiii nenăscuți sunt indispensabili viitorului și supraviețuirii speciei umane. Fără ei, cei vii vor muri și ei. De fapt, ucigând copiii nenăscuți înseamnă, în final, sinuciderea noastră, a celor vii.

Încă din anii 60, în unele state din federația americană autoritățile plăteau $5 pentru un lup ucis. Lupii se înmulțiseră atât de mult în zonele rurale încât deveniseră o pacoste și un pericol. Persoanele în vârstă încă își amintesc că fermierii atârnau lupii uciși de cârlige la porțile fermelor de unde erau colectați de autorități zilnic. Plata era făcută în cash, bancnota de $5 fiind depozitată în cutia poștală a fermierilor.

Pentru Fiii și Fiicele Iluminismului copiii nenăscuți au devenit o pacoste și un pericol asemenea lupilor. Prețul uciderii lor deja începe la $4000. Fără îndoială, prețul va crește, ca la licitație, dacă autoritățile nu vor interveni să stopeze aceasta practică crudă și barbară.

Din fericire, mișcarea pro-viață a intentat proces companiei Dick’s Sporting Goods pe motiv de discriminare. Dacă firma acordă $4000 femeilor însărcinate care optează pentru avort, femeile însărcinate care nu vor să avorteze pretind, în numele principiului nediscriminării și egalității, $4000 pentru că permit copilului nenăscut să vadă lumina lumii. [Link: https://wordpress.aflegal.org/…/Dicks-Sporting-Goods…]