Dragnea și Tăriceanu, pe urmele dumnealor DEJ și CEAUȘESCU

Interviu pentru ziarul on line MINUTUL UNU

1. Bună ziua domnule Profesor! Pentru cititorii ziarului on-line Minutul Unu, o întrebare: Ce se petrece azi în România?

1. Domnule Cornel, îți spun direct diagnosticul meu. România se află la o răscruce istorică. Un moment similar l-am mai trăit în anii 1964-65, când Dej și Ceaușescu au întors foaia istoriei și au decis să pună capăt celor două decenii de guvernare kominternistă, sub controlul unor alogeni ca Pauker și Brucan. Au decis să înlocuiască politica interesului străin, sovietic, kominternist, cu politica interesului național, românesc!… Asta încearcă să facă acum și „binomul” Dragnea-Tăriceanu. După 27 de ani în care străinii și-au făcut de cap în România. Trebuia să apară cineva și să le pună piciorul în prag! Le țin pumnii! M-ar fi plăcut să fie partidul pe care am vrut să-l fac eu, dar am fost sistematic blocat! Dar asta nu mai cotează. Bine că s-a găsit altcineva!

Ca să înțelegem ce se întâmplă azi te invit la o ședință a guvernului României, din primăvara lui 1944, prezidată de mareșalul Ion Antonescu. Unul dintre miniștri, Mircea Cancicov, mi se pare, ia cuvîntul și începe a se lamenta privitor la viitorul României: Armata Roșie va ocupa în câteva luni România, îi va aduce la guvernare pe comuniști, o adunătură de câteva sute de evrei și unguri, care vor instaura dictatura bolșevică, cu program anti-românesc, anti-creștin! Ce ne facem, fraților!… S-au mai auzit câteva voci la fel de competente și de pesimiste, apoi a luat cuvîntul însuși Mareșalul, care a vorbit cam așa:

„Domnilor, situația nu este chiar așa de catastrofală. Da, comuniștii vor prelua guvernarea Țării și o vor guverna ani de zile cu cele mai rele intenții față de români. Dar câți sunt acești nenorociți de comuniști? Vorba lui Petrache Țuțea: o căruță de derbedei! Sunt puțini și nu vor putea guverna singuri! Vor trebui să deschidă porțile partidului comunist pentru sute de mii de noi membri, printre care românii vor fi majoritari! În mod obligatoriu românii vor ajunge net majoritari în partidul comunist! Iar când românii vor ajunge să conducă partidul comunist, acel partid nu va mai putea continua să fie un partid anti-național, anti-românesc…”

Profeție de aur! Lucrurile s-au petrecut întocmai, chiar dacă a durat ceva: două decenii, cunoscute sub numele de „obsedantul deceniu”, eufemism dincolo de care se află un munte de suferință românească! I s-a pus capăt acestei suferințe în 1964, când au fost eliberați deținuții politici și, în mare, persecuția politică, chiar dacă nu a încetat, nu a mai luat formele criminale din anii de guvernare kominternistă. Deja în 1957 Armata Roșie părăsise România lipsindu-i pe bolșevicii întemeietori de reazemul lor cel mai puternic. În 1964-65 s-a produs și desprinderea de Moscova, iar România a intrat în Epoca de Aur, cum a numit Octavian Paler anii de guvernare ceaușistă, de regim național-comunist. …Până când a durat acest regim, domnule Cornel?

2. Păi, până în decembrie 1989, domnule profesor! Când revoluția…

2. Mai ușor cu revoluția! N-a fost nicio revoluție! A fost o restaurație a regimului komiternist, cel înlăturat după 1964. Prezența lui Brucan și a odraslei lui Valter Roman în troica decembristă – alături de Ion Iliescu, este deplin semnificativă în acest sens: în decembrie 1989 au revenit la guvernarea României alogenii anti-români, cu un program bine pus la punct de distrugere și subjugare a României. Detaliu pe deplin edificator: din patru președinți post-decembriști nici unul nu este român-român! Nici unul nu și-a prezentat un CV complet, cu toate datele de familie!… Fiecare are ceva de ascuns privitor la părinții săi, la originile sale. Firește, în România am avut mulți alogeni care au făcut cinste Țării, i-au fost de mare folos! Dar când un alogen îți distruge Țara, fără voia ta legi crimele sale împotriva Țării, a Neamului românesc, de condiția sa de evreu, neamț, țigan sau …patagonez!

3. A existat un program de distrugere și de subjugare a României?

3. Un program secret, nu l-a publicat nimeni, dar după o vreme a devenit vizibil prin cele ce se petreceau. Dar, desigur, unii ne-am dat seama mai târziu, alții și mai târziu, iar alții deloc, nici azi nu-și dau seama!

4. Dumneavoastră când v-ați dat seama?

4. Aș putea spune că mi-am dat seama în noaptea de 22 decembrie, când am priceput că la TV este o brigadă de agitație care a obosit și își joacă rolul tot mai fals, tot mai de mântuială. Ca om de teatru mi-am dat seamă că la TV toată lumea juca teatru, un teatru prost! A fost cumplit să-mi dau seama că SE MINTE! Că nu va urma ceva de bine! M-am ales în noaptea aceea cu o amărăciune în suflet de care n-am scăpat nici până azi!

5. Să înțeleg că vă puneți mari speranțe în tandemul Tăriceanu-Dragnea?

5. Îmi pun ceva speranțe în programul PSD! Deși acest program nu atacă toate subiectele de interes național, este totuși orientat de acest interes național! Programul de guvernare nici nu putea să atace toate subiectele. Iată, s-a concentrat pe câteva probleme de interes național și vedeți ce opoziție acerbă și disperată au stârnit! Sper să nu cedeze. Sunt foarte dezamăgit de dna Codruța Kovesi. Am considerat că este sincer interesată să facă treabă bună pentru Țară! M-am bucurat că s-a rupt de Băsescu, dacă o fi reală această ruptură!… Dar, prin aparenta dumisale intransigență, face jocul adversarilor României! Mi-ar fi utilă o discuție cu dumneaei, să-i spun punctul meu de vedere.
Eu, domnule Cornel, mi-am propus să intru în politică încă de când eram june și ferice. Mi-am zis că nu poți să ai succes în politică decât dacă ești corect, nu furi, nu minți, nu te bagi în fața altuia mai bun! Și cred că m-am ținut de acest „program”. Și ce constat acum, la capătul unei vieți? Că în politică, printre colegii de partid sau pentru adversari, nu contează nicicum dacă ai fost corect! Nu e nevoie de oameni corecți, care pot gândi corect, independent. Politicianul de care este nevoie este unul care a apucat „să se mânjească” și el, ca toți ceilalți. Care este în felul acest ușor de șantajat și pe care sistemul îl poate pune în orice funcție, căci nu va avea inițiative, va fi grijuliu cel mult să anticipeze ordinele primite și să-și arate astfel competența și loialitatea. Prin slugărnicie.

6.Exact-exact ce-i reproșați doamnei Codruța?

6. Am aflat că procurorilor li s-a ținut un instructaj, au fost învățați să acționeze ca procurorii din America, după modelul AL CAPONE! Când nu poți să-l arestezi pe un mare bandit pentru vreuna din marile sale fărădelegi, comise cu mare grijă de a nu lăsa urme și probe incriminatorii, atunci cauți să-i găsești o infracțiune mai mică și, în înțelegere cu judecătorii, exagerezi importanța acelei infracțiuni și îl condamni de fapt ca să-l soți din joc cu orice preț! Ai acoperire morală în faptul că știi bine cât este de nociv pentru societate acel bandit. La nevoie, chiar inventezi o infracțiune! Nevoia fiind de a scăpa lumea de un criminal cum a fost Al Capone.
Aș întreba-o pe dna Kovesi: este Dragnea un Al Capone al României?! Faptele care i se pun în sarcină sunt adevărate? Iar dacă sunt adevărate au produs consecințe sociale atât de mari încât să curme cariera sa politică? Merită să fie pusă în pericol realizarea programului național de redresare conceput de echipa Dragnea?! Nu-și dă seama dna Codruța că este vorba de o problemă la nivelul național cel mai înalt? De ce face jocul criminal al lui Johannis de punere sub urmărire penală a lui Grindeanu, măsură care poate duce la schimbarea de direcție a istoriei României, într-o direcție care nu poate fi cea bună! Pentru că este și împotriva votului din 11 decembrie, împotriva bunului simț, dar și a instinctului național, la cei care au așa ceva!
Nu vă ajunge, stimați adversari ai PSD-ului, nu vă ajunge eșecul numit guvernul tehnocrat?! De ce vreți să-l continuați? Pentru că nu a apucat să facă destul rău Țării? Pentru că nu a adus-o pe deplin acolo unde și-au propus marii strategi ai dezastrului planetar?! România încă mai are șanse de a se salva?! Pe cine supără orice încercare de a redresa Țara?
Și o întreb pe doamna Codruța, care știe bine ce se află în dosarul fiecărui politician, inclusiv în propriul dosar: Este Dragnea sau Tăriceanu mai penal decât Johannis? Dumneavosatră, doamnă Codruța, cât sunteți de penală?
Vă întreb ca unul care sunt și eu penal, nu sunt fără păcat! Doamne, ferește! Vai de cel care nu-și cunoaște păcatele!

7. Dar cum apreciați mitingul din Piața Victoriei?

7. O splendoare, pentru mine, ca naționalist! Noi, românii, în ultimii ani, am dat câteva lecții și modele întregii planete! Ieșirea în stradă, la sacrificiu, din decembrie 1989, a fost o afirmare fără egal a curajului civic românesc!… La fel, mitingul continuu din Piața Universității, în primăvara lui 1990. Din păcate, forțe oculte au acționat pentru a compromite aceste momente de excelență românească. Mă refer la procesul de la Târgoviște, la înscenarea de la Tîrgu Mureș, și la mineriada din iunie 1990… Sper ca mitingul din Piața Victoriei să nu fie urâțit la sfârșit…
Dacă mă gândesc bine, tot o „clipă astrală” am trăit și în august 1968! Așa ceva nu găsim în istoria multor popoare! Suntem un neam aparte, domnule Cornel! Dușmanii noștri își dau seama de asta mai bine decât noi! De aceea avem și așa mulți dușmani! Mulți și neîmblânziți!

8. Acești dușmani nu sunt și printre noi?

8. Ba bine că nu! Dacă nu mă înșel, expresia coadă de topor este numai în limba română!…

9. Limba română? Iată un subiect pe care vă invit să-l discutăm cu proxima ocazie! De acord?

9. De acord! Avem tot timpul înainte! Suntem tineri și frumoși! Numai ocazia să se ivească!

A consemnat CORNEL BULBU