Calin Kasper
61 aprobate

calin.kasper@gmail.com
82.135.81.23

 

 

Dragi colegi de blog,
Prin bunăvoinţa domnului Profesor Ion Coja, un banal comentariu al meu a ajuns articol, bucurându-se la rândul lui de mai multe comentarii decât ar fi meritat. Sunt totuşi unele păreri care merită discutate, ca împreună să găsim drumul spre adevăr.
Un comentator pretinde că nu iubeşte globaliştii, dar decât cu aşa democraţi precum Rusia-India-China-Iran, mai bine îşi ia câmpii. Eu nu pretind că într-una din acele ţări este democraţie, dar nu cred că se mai poate vorbi la ora actuală de vreo ţară care să poată fi numită democratică. Deci, dacă nu exxistă democraţie la modul absolut, să relativizăm noţiunea trecând la exemplificări. Există nişte state arogante si agresive, care îşi spun că ar fi democratice, dar nu sunt nici pe departe. SUA, de exemplu, în trecut un etalon de democraţie, a ajuns un stat capturat, care nu-şi mai respectă statutul de stat democratic, susţinând cel mai corupt şi mai nedemocratic stat din Europa (Ucraina), ca să-l aţâţe contra Rusiei lui Putin. Marii democraţi nu şi-au ţinut cuvântul şi au extins NATO la graniţele Rusiei. Vă mai aduceţi aminte de criza rachetelor din Cuba, când URSS voia să-şi instaleze rachetele pe insulă, care era la 100 de mile marine de coastele Floridei? Şi acum Rusia trebuie să tolereze rachete mult mai performante, chiar la graniţa ei? Deci, mincinoşi, sperjuri, călcători de tratate si mai de curând, terorişti care au aruncat în aer nişte conducte de gaze (care erau totuşi infrastructura civilă a unor aliaţi). Ati auzit vreo critică occidentală, atunci când podul Crimeii, tot infrastructură civilă, a fost atacat de ucrainienii? Asta le-a dat ruşilor mână liberă să atace infrastructura ucraineană, încât din exportatoare de energie electrică, a devenit cerşetoare de pe la statele vecine de câţiva kilowaţi. Apoi, eu întreb dacă poate dovedi cineva că poporul chinez îşi doreşte democraţie occidentală decadentă, drogată şi homosexuală, adică satanistă. Eu cred că nu, fiindcă poporul chinez văd că munceşte cu un elan deosebit. Dacă nu le-ar conveni regimul, s-ar lăsa pe tânjeală, aşa cum se lasă americanii şi occidentalii (aţi auzit de munci „inferioare”, pe care nemţii, austriecii, francezii şi alţi europeni nu vor să le facă?). Deci, cine vorbeşte de lipsa democraţiei într-o ţară, trebuie să dovedească mai întâi dacă democraţia nu cumva e ca o tichie de mărgăritar pentru acea ţară. Aţi văzut ce reuşită a fost operaţia americană de „democratizare” a Afganistanului? De ce n-au reuşit? Fiindcă ălora nu le-a trebuit democraţie occidentală. Ca stat suveran si ca popor cu traditiile lui, nu aveau ei dreptul să se chivernisească singuri în propria lor ţară? Iată câtea idei la care poate că ar trebui să medităm mai mult.
De mutat din „Satanista Germanie” în Rusia, cum mă îndeamnă un alt comentator, nu mâ voi muta. Dacă ar fi după mine, m-aş muta în România, unde pensia mea de 700 de euro s-ar tripla ca valoare. Dar nu o pot face din motive familiare (copii, nepoţi, soţie, casă). Nu trăieşte nimeni acolo unde ar vrea. Şi dacă încerc să văd realitatea, asta nu înseamnă că vreau să trăiesc în Rusia.
Referitor la afirmaţia că occidentul este satanist, mă refer la relaţia occidentului cu adevărul. Cine a inventat cuvântul fake-news? Cine a avut nevoie prima dată de el. Se ştie doar că nu poti fi creştin adevărat, dacă nu slujeşti adevărul. Şi atunci apele se despart în două: de o parte cei în slujba minciunii, ceilalţi în slujba adevărului. Unii slujitori ai Satanei şi alţii ai lui Christos. Apropo de adevăr, eu am urmărit toate discursurile lui Putin şi vă spun că nu am reuşit să-l prind cu nici o minciună. Mai mult, discursul lui a fost de fiecare dată logic, bine argumentat şi fluent exprimat. Nici un şef de stat occidental nu se ridică la nivelul lui. Are şi experţi formidabili, ca rusoaica aia din fruntea băncii centrale, care a ridicata rubla la o valoare mai mare decât înainte de operaţiunea specială de denazificare a Ucrainei. Apoi, aţi auzit de negaţiile responsabililor americani despre laboratoarele biologice din Ucraina? Aţi auzit de faimosul Biden junior care ori drogat, ori beat, şi-a pierdut servieta cu laptopul buculcaş? Deci, un nătărău iresponsabil, ca şi seniorul? Ruşii au relatat de mult de existenţa lor. Sau de incropeala cu victimele de la Bucea ucraineana, unde a râs o lume întreagă de serviciile ucrainiene, fiindcă morţii mişcau şi-şi schimbau poziţiile?
Alt comentator pretinde că Rusia va deveni sclava Chinei. Dar Rusia are cu China exact relaţiile pe care le avea cu Europa. A fost cumva Rusia sclava Europei? Când au rotit robinetul gazelor, a început Europa să tremure. Deci, va fi o relaţie corectă, în care Rusia va exporta energie şi va primi de la chinezi în schimb tehnologie. Sunt însă de acord că România e pe nicăiri cu conducerea actuala şi ea trebuie schimbată urgent cu profesionişti cu drag de neam.
Alt comentator afirmă că Germania respectă sărbătorile religioase. Ele nu mai sunt religioase în fapt, ci doar folosesc o tradiţie. La Weihnachtsmarkt manâncă bine cârnaţi înfipţi în Brötchen şi beau vin, bere îşi Korn, de pe la 1 decembrie, până pe 25 decembrie, nu numai neţinând post, dar nici măcar n-au de gând să se gândeascâ pios la Hristos. E doar o sărbătoare păgână a burţii, tot aşa de sfântă ca şi Halloween.
Cam asta am avut de spus si sper să nu fi supărat pe nimeni. Doamne, ajută.