Victor Grigor
287 aprobate

grigor.victor@yahoo.com
188.27.145.240

 

Draga Gelule, limbajul dumitale, extrem de primitiv si grobian, nu este, banuiesc, decat expresia fidela a unui sufletel teribil de inspaimantat in fata perspectivei unei morti iminente. Daca ai poseda putina cultura ori putin curaj barbatesc, nu te-ai lamenta continuu( pe toate siturile) precum carciumarul ovrei Leiba Zibal din nuvela „O faclie de Paste” a lui Caragiale, cum ca viata ti-ar fi in pericol . Am inteles cu totii inca demulta vreme ca nu vrei sa mori : nici tu, nici sa-ti vezi sfanta ta tarisoara, impreuna cu poporul romanesc pe care sustii ca il iubesti atat de mult, dar pe care nu obosesti sa-l numesti _ „las”, disparand de pe fata pamantului.

Totusi, spaima de nenorocirile pe care le-ar putea pricinui un posibil razboi atomic n-ar trebui sa-ti intunece in asa hal mintea cea de cocos, incat sa nu intelegi ca doar in urma intrarii tarii noastre alaturi de statele invingatoare in Primul Razboi Mondial am reusit sa ne implinim idealul national numit_ Romania Mare! Pentru un patriot si nationalist adevarat, asa cum te prezinti dumneata, spectrul pierderii vietii n-ar trebui sa fie atat de inspaimantator, incat sa-ti declanseze permanent o amnezie de asemenea proportii. Cezar, intr-o situatie asemanatoare , a rostit o vorba ajunsa celebra: ” Decat sa traiesti de o mie de ori cu spaima mortii, mai bine sa mori o singura data!” Aminteste-ti macar de versurile lui Cosbuc: ” Dar nu-i totuna leu sa mori/ Ori caine inlantuit „; sau macar de exemplul unui imparat din dinastia Comnenilor, care a preferat sa moara decat sa traiasca cu un brat retezat in urma unei rani primite in lupta, asa cum Romania s-a caznit sa traiasca in lipsa Basarabiei amputate de rusi , care ar fi zis: ” Non una manu regitur Romanum Imperium”.

In fond, daca rusii, la care tii atat de mult, sunt adeptii declarati ai dictonului „Sa moara toata lumea , sa ramanem numai noi, sa scape lumea de noi !” de ce dumneata, un sincer admirator al politicii rusesti, te-ai eschiva in fata realizarii depline a acestui nobil deziderat ? Caci nimic nu poate fi mai degradant pentru un barbat adevarat decat lipsa de curaj, la fel cum pentru o femeie_ lipsa de rusine. Asa ca , draga Gelule, alege: esti cocos, cum te dai, sau gaina , cum iti place sa-ti imaginezi c-ar fi altii? Mai ai si varianta …clapon, desi e de inspiratie „khazara”.