Preiau de pe site câteva comentarii prilejuite de prezența dlui CĂLIN GEORGESCU de joi noapte la emisiunea Jocurile Puterii.
*
păreri PRO

1. Mai întâi comentariul semnat GHEORGHE:

O intalnire socanta!
Nu atat pt. ca rareori am vazut o abordare onesta si profesionista, cat pt. ca era vorba de un roman si despre Romania, o expunere clara, puternica, menita sa aiba un impact asupra majoritatii romanilor. Dormitam, dar m-am trezit ca boxerul din pumni, asa ca randurile de fata sunt scrise in totala constienta a evenimentului. Mi se pare ca am asistat la un eveniment rar, la o interventie de maxima luciditate, pt. vremuri de rascruce a destinului national. Un eveniment de ordin filosofic si existentialist.
Accentuarea rolului statului, pe care nu l-am mai auzit aproape in ultimii 25 ani, rol pe care diversionistii mass-mediei l-au diluat pana la desfiintare, expunerea gravitatii maxime ce rezulta din slabiciunea si disolutia lui si avertismentele formulate clar si cu fermitate, pe mine unul, m-au socat. Ridicolul cu care i-a inconjurat pe toti conducatorii criminali care s-au perindat, desconsiderarea lor totala trebuie sa-i fi pus pe ganduri si pe altii, ca un semnal de pericol maxim. N-a fost un discurs defetist, pt. ca a chemat la intelegere si rezolvarea fenomenelor ce au adus Romania in pragul disparitiei. Omul nu poate fi acuzat de defetism decat de unii lipsiti de un minim simt de discernamant, cand e vorba de atingerea unei limite, iar aplicarea de lozinci triumfaliste ar arata ca duritatea epitetelor dlui Georgescu la adresa societatii, a membrilor ei, sunt justificate.
Intr-o lume romaneasca dominata de neseriozitate, unde bascalia si vorbele in doi peri sunt scopul mai tuturor discutiilor, chiar si imobilitatea fetei dlui Georgescu impresioneaza. Am remarcat la moderator o usoara nota de suspiciune, de tratare superioara a dialogului, dar care s-a vazut apoi ca i-a cam disparut dlui Bogdan.

Si vine acum marea dilema: presedinte al unei sectii a Clubului de la Roma, fondatorul UE… Subaltern al dlui Isarescu… Elite, masoni… Sa nu fi stiut pana acum cine sunt ei cu adevarat? Chiar atat de mult sa ma fi inselat? Sa-mi reconsider parerile? Nu stiu si nu cred. In orice caz, pt. mine a fost o noapte memorabila si nu doar pt. ca traiesc untr-um marasm si in absurd.

*
*
Comentariu semnat de CITITOR

Am urmarit emisiunea de aseara, i-am citit si interviul care circula pe net.Lucrurile sunt clare :ne trebuie un om precum Calin Georgescu sa conduca Romania.Cat mai curand, altminteri ne scufundam pana la disparitie ca natiune si tara.De ce n-a ajuns prim/ministru pana acum desi a fost propus? Probabil ca nu a acceptat el conditiile impuse de Basescu si a preferat sa renunte.Probabil ca nu i se dadea mana libera ci ar fi trebuit sa serveasca tot interese de partid.
Alta intrebare: de ce Isarescu, cat a fost prim-ministru nu l-a cooptat in Guvern? UN raspuns ar fi ca mentorul sau declarat nu este Isarescu ci Mircea Malita.Sper ca lumea s-a lamurit cum e cu Clubul de la Roma: 100 de savanti din toata lumea atrag atentia ca resursele planetei sunt limitate.DE retinut ca din 2020 va incepe criza apei si hranei.Romania este una din cele 10 tari ale lumii care isi poate asigura din resurse proprii hrana si mai poate da si la altii.Cartea hranei si apei
daca ar fi jucata cu inteligenta ar propulsa Romania fulgerator.De aceea ne trebuie elite si nu persoane avide de putere si imbogatire.
E mason ? Habar n-am si ma intereseaza mai putin daca e sau nu mason, atata timp cat omul se dovedeste a fi patriot, competent,cinstit,are mintea bine mobilata, are un proiect viabil sa scoata tara din marasm si se ofera sa o faca.Nu toti masonii sunt la fel.
Problema nu este ca n-ar fi bun Calin georgescu de prim-ministru ci ca nu o sa fie numit.Cum sa renunte gaoazele de politicieni la ciolan ?
*
*
*
2. Păreri CONTRA
*
Comentariu semnat ADRIAN GRIGORIU
*
În interviul de la Realitatea TV cu Rareş Bogdan în emisiunea Jocuri de Putere în 25.09.2014 la ora 23:00, Călin Georgescu a spus foarte multe. Toate subiectele şi informaţiile au fost emise într-o ordine aparent fără logică, iar dacă prezumăm că scopul emisiunii a fost să informeze publicul, eu ca membru al publicului nu aş fi putut înţeleg nimic daca nu făceam o reorganizare a subiectelor. Am constatat că informaţiile nu au fost organizate pentru a fi utile publicului spectator.

Este foarte limpede că are capacitatea intelectuală să organizeze informaţia şi evident că a organizat-o pentru un anume scop. În opinia mea au avut ca unic scop creeze o atrăgătoare imagine pentru el ca potenţial ocupant al unei funcţii înalte în stat vda cu ce plan?.

Mai jos am reorganizat informaţia emisă de Călin Georgescu după criterii utile pentru public, respectiv cea care priveşte PREZENTUL şi cea care priveşte VIITORUL. Nu am adăugat nu am sustras, poate am omis ceva in eroare, redau mai jos sec şi cât de succint posibil.

Din lectura subiectelor astfel organizate se poate ajunge la concluzia planului real care este urmărit prin promovarea acestui individ.

Călin Georgescu face un număr de afirmaţii adevărate dar nu cele de esenţă pentru înţelegerea situaţiei de fapt prezente, comite astfel minciună prin omisiune, inseala astfel publicul în mod grav. A nu spune partea esentiala din adevar este mai grav decat sa se altereze adevarul.

Un prim scop urmarit de Călin Georgescu este clar repetiv acela ca pe baza informaţiilor adevărate dar parţiale să îşi constituiasca credibilitatea şi calificarea pentru a fi acceptat drept conducător si a induce premiza ca va si ationa in acord cu adevarul.

Are insa un plan mai mare ce se descifrează doar prin atentă analiză şi reorganizare a informaţiei emise dar mai mult, a evaluarii informaţilor pe care este imposibil să nu le aibă dar care cu mare grijă a omis să le spună.

Cum sa facem sa intelegem planul ascuns al celor care apar in presa, ni s-a aratat de predecesori: În testamentul său politic, Corneliu Zelea Codreanu a scris: „Presa aceasta omoară adevărul şi slujeşte minciuna, cu perseverenţă diabolică, întrebuinţează calomnia ca armă de distrugere a luptătorilor Români. De aceea un Român trebuie să fie atent când citeşte o foaie, stând în gardă faţă de fiecare cuvânt, care nu e la întâmplare aruncat, şi căutând a descifra planul cu care el a fost scris. Totul se reduce la cunoaşterea inamicului şi, în momentul în care, Noi Românii, îl vom cunoaşte, îl vom învinge.”

Şi acum citiţi ce a spus Călin Georgescu fără încărcătura emoţională şi faceţi ce a spus Codreanu mai sus: „… stând în gardă faţă de fiecare cuvânt, care nu e la întâmplare aruncat, şi căutând a descifra planul cu care el a fost scris…”

DESPRE PREZENT :

A dispărut instituţia bunului simţ;
Poporul este laş şi slab;
România nu a înţeles că e rău să fi vasal la străini;
Pentru situaţia prezentă nu are importanţă cine e de vină, important e să ai un proiect;
Vina e a clasei politice;
România a fost vândută pe mărgele;
Împrumuturile de zeci de miliarde de Euro s-au luat ca să se plătească salarii şi pensii;
Băncile fac cămătărie;
Banca Mondială FMI au făcut rău;
În România este analfabetism, am pierdut 20% în populaţie, 14 milioane de avorturi,
Nu mai avem know-how,
Nu mai avem profesionişti;
Statul e slab, sărac, înapoiat;
Gazele de şist sunt o tehnologie proastă care costă mai mult decât produce,
Roşia Montana este o afacere a unor companii obscure;

DESPRE VIITOR

Trebuie ca poporul să înţeleagă că nu mai e timp;
Trebuie să se înţeleagă că dacă pleacă băncile BCR/ERSTE şi BRD/Societe Generale, România intra în faliment.
Trebuie profesionişti,
Trebuie să aducem Know-How din afară,
Trebuie strategie,
Trebuie solidaritate
Trebuie atitudine
Trebuie să nu aşteptăm de la străini,
Trebuie să credem în idealurile noastre
Trebuie să rămânem demni;
El are un proiect din care am aflat doar despre planul de dezvoltare a 500 de mii de gospodării ţărăneşti;
El se ocupă de mult timp de interesul naţional împreună cu Mugur Isărescu;

Daca eliminam pe “Trebuie” din enunţuri, ce rămâne? Nu menţionează nimic despre CUM se vor face cele ce încep “Trebuie”.

Concluziile le extrageţi singuri.

Nota redacției. Mulțumim tuturor pentru comentariile cu care ne-au onorat.