1. Marius – evreu din Israel

Marius

Importante sint marturiile supravietuitorilor si ale urmasilor lor.

textele altora nu-s altceva decit fantezii.

Dupa cum mi-a povestit tatal meu si colegii lui de suferinta Transnistria a fost ingrozitoare.Tatal meu nu a mintit.

Faptul ca comunitatea nu vrea sa colaboreze cu Coja este normal.

*

*

  2. Moromete – român din Canada, cu bunic evreu * În răspuns lui Marius * * Corect , sa nu uiti , dar sa afli si ce au patit romanii din cauza razboiului declansat de evreii bancheri ……in gara la Titu bunica , matusa si alte femei din sat stateau cu zilele asteptind stiri de pe front …… bunica intreba pe cei care ii recunostea …..Pe Marin l-ati vazut careva ,soldatii dadeau din cap , dar pe Petre ,dar pe Ionita , dar pe Minica ………soldatii sopteau incet …numai asteptati ,au fost facuti una cu pamintul ,totusi o speranta mai licarea …. dar pe Stan l-ati vazut maicutule ? Nu , nu ,nu …..pina intr-o zi ,………nu-l mai asteptati ….a murit linga mine , a mincat peste sarat . A facut dizenterie …….Au murit de o mie de ori mai multi romani bai Mariuse , nu numai jidani care se ascundeau in spatele frontului si din cauza mai marilor din neamul tau ……..Femeile au plecat bocind spre sat . La vreo citeva luni se trezesc cu unchiul Marin acasa . Au ramas incremeniti , ii facusera pomenile ……slab ,cu ochii bagati in fundul capului ,impuscat in picior . A mai trait citiva ani ,a facut gangrena si a murit . Ce crezi ca romanii au dus-o mai roz ? 200 000 de romani au murit la Stalingrad intr-un razboi declansat de evrei masono -sionisti .In Transnistria se zice ca ar fi murit vreo citeva mii de evrei ,majoritatea de boli , citiva executati pentru sabotaj sau pentru activitati impotriva armatei ,(cam cum fac acum arabii in ghetoul Gaza ,de-i bombardati voi de zor ), dar si in satele romanesti se murea pe capete ……………Care au murit mai multi ? Romanii sau evreii ? Sa zica mersi tatal tau ca a fost trimis in Transnistria si nu a fost dat pe mana lu’ vara-su Hitler .

 

* Nota Redacției: Suntem gata să publicăm amintirile din Transnistria ale oricărui supraviețuitor autentic al Transnistriei.  Sau ale unui urmaș direct, firește, sub nunele real. Ne interesează inclusiv mărturiile de valoarea celei pe care o aduce Liviu Beriș, președintele Asociației Supraviețuitorilor Holocausutului din Transnistria în brușura sa despre Antonescu și Holocaustul:

*

„Au început să depisteze copiii nou născuți. Ne puneau în cerc (în toți anii deportării mele a început să-mi fie cunoscută semnificația punerii noastre în cerc), iar ei în mijloc jucau fotbal cu micuța victimă. Porțiuni din ce a fost obiectul lor de distracție erau împrăștiate pe ei, pe noi, nu-i deranjau stropii de sânge de pe față, de pe mâinile, de pe uniforma lor.” (p.19-20)

*

Poate apare cineva să confirme această prețioasă mărturie. Eventual și cu poze!