Doua minute de adevăr, de adevăr amar în Parlamentul European
In cadrul ceremoniei celei de-a 70-a aniversări a Parlamentului European, conservatorii și reformiștii europeni au făcut critici tăioase. Vorbind în numele Grupului, președintele profesor Ryszard Legutko a subliniat că, în sens strict, este doar un cvasi-parlament, înstrăinat de milioanele de alegători.
„Doamnă președintă, domnilor prim-miniștri. Două minute de adevăr, de adevăr amar. Și adevărul amar este că Parlamentul European a făcut mult rău în Europa. A transmis un mesaj fals că reprezintă demosul european. Nu există” și nu va exista niciun demos european. Parlamentul a infectat Europa cu partizanism nerușinat și infecția a devenit atât de contagioasă încât s-a răspândit la alte instituții precum Comisia Europeană.
Parlamentul a abandonat funcția de bază de reprezentare a oamenilor. În schimb, a devenit o mașinărie pentru a implementa așa-zisul proiect european, înstrăinându-si astfel milioane de alegători. Parlamentul a devenit un vehicul politic al stângii pentru a-și impune monopolul cu intoleranța lor acerbă față de orice punct de vedere dizident. Indiferent de câte ori repeți cuvântul „diversitate”. Diversitatea devine o specie dispărută în Uniunea Europeană și în special în această cameră.
Parlamentul este un cvasi-parlament pentru că respinge principiul esențial al parlamentarismului, și anume responsabilitatea. Permiteți-mi să vă reamintesc – este ales de alegători și trebuie să răspundă în fața alegătorilor care l-au ales. Nu este așa în Uniunea Europeană. Ideea că, să zicem, spaniolii, germanii, francezii etc., deputații responsabili în fața propriilor electorați naționali pot dicta ceva, să zicem, societății maghiare sau oricărei alte societăți față de care nu pot fi trași la răspundere și care nu îi poate duce la răspundere. sarcina este pur și simplu absurdă.
Spuneti-i cum vreti. Dar democrație nu este. În concluzie, Parlamentul reprezintă demos-ul care nu există, lucrează pentru proiectul care ignoră realitatea și legea, evită responsabilitatea, întoarce spatele milioanelor de oameni și servește interesul unei orientări politice. Și acesta este doar vârful aisbergului. Acestea fiind spuse, doamnelor și domnilor, las cazul la latitudinera dumneavoastra.”