Domnule Rebega, de ce să nu aveți dumneavoastră curajul pe care îl așteptați de la altul?!

Publicat de |2018-03-07T18:03:28+02:007 martie 2018|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

 

   
 

Afirmația tulburătoare a unui oficial român la Bruxelles: „România moare sub ochii noștri! Nu mai EXISTĂ speranță!”

0
 Nota redacției: Țin să fac un comentariu pe marginea acestui text. De fapt în continuarea textului

*

*

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European, a făcut o declarație șocantă: ” România moare sub ochii noștri!”

Rebega spune că ”neoficial, campania electorală a început” dar că ”partidele și politicienii se întrec în promisiuni fără acoperire și în atacuri la adresa competitorilor. Cuvântul de ordine e: să moară capra vecinului!”

”Toți arată cu degetul spre ceilalți acuzând corupția, sechelele comuniste, incompetența, interesele personale. Desigur, sunt lucruri adevărate, dar marea problemă a României nu este nici corupția, nici (neo)comunismul, nici fraudele sau interesele personale ale demnitarilor. Acestea sunt doar consecințe”, mai spune europarlamentarul, care crede însă că ”Marea problemă a României este moartea! România moare sub ochii noștri!”

Iată cum își justifică Rebega viziunea:

Din ce în ce mai mulți cetățeni ai României nu mai vor să trăiască în România și nu mai vor să audă de România. Această tendință este uriașă la nivelul populației de 16-30 de ani. Cifrele INS avertizează de mai mulți ani, dar la nivelul oamenilor obișnuiți situația este încă și mai gravă.

România suferă o adevărată hemoragie. Am ajuns în top 20 mondial în ceea ce privește emigrația. În Europa, suntem pe locul patru în ceea ce privește cetățenii care locuiesc în străinătate, dar, dacă analizăm situația țărilor din fața noastră (Marea Britanie, Germania și Polonia), raportat la totalul populației și la motivele migrației, suntem de fapt pe locul întâi! Dacă ne referim la topul mondial, cu aceleași observații ca mai sus, suntem pe locul doi, după Siria. Dar în Siria este război!”

Rebega atrage astfel atenția că ”situația este mult mai dramatică decât o pot spune cuvintele și e total contrară cu aburelile roz-bonbon ale guvernanților de la București! Miezul problemei și cancerul României este lipsa speranței! Ni se spune că majoritatea celor plecați beneficiază de dreptul la liberă circulație și dreptul la muncă în Uniunea Europeană și că cea mai mare parte a celor plecați sunt migranți temporari aflați în Occident cu contracte de muncă pe perioade determinate.

Statistic, s-ar putea să fie adevărat, dar statistica e acea disciplină cu care poți să demonstrezi orice! Realitatea este că toți acești oameni constată că este mult mai bine să muncești în Occident, nu doar pentru că ești mai bine plătit, ci și, mai ales, pentru că trăiești într-o societate care îți oferă speranță. O societate cu reguli care se respectă, o societate în care ești respectat ca om, o societate în care vezi un viitor pentru copiii tăi”.

În acest sens, europarlamentarul trage un semnal de alarmă: ”mulți dintre cei din categoria de vârstă peste 45 de ani spun că se vor întoarce în țară. Dar toți spun că își doresc pentru copiii lor să învețe și să se stabilească în Occident. Acest lucru înseamnă pur și simplu că, peste douăzeci de ani, în România nu vor mai fi români!

Rebega propune de altfel și soluții: ”Evident, speranța vine din perspectiva siguranței locului de muncă și a dezvoltării economice. Dacă nu se va reindustrializa, dacă nu se va eficientiza agricultura, dacă nu se va axa pe producție, România va muri! Trebuie să privim realitatea în față: România nu poate trăi numai din turism și servicii, iar o creștere economică bazată pe consum este falsă! și acum vă întreb: care sunt partidele politice care au forța morală de a pune marile resurse naturale ale României în slujba unei dezvoltări economice durabile?

Cine are curajul să aducă înapoi în proprietatea românilor petrolul și gazele, cărbunele și aurul, pământul și pădurile? Cine are curajul să-i îndemne pe români să aibă copii și să-i crească pentru un viitor în România?

Sursa: stireazilei.com

*

Comentariu din redacția site-ului

Domnul Rebega m-a căutat în urmă cu vreo 2-3 ani, invitându-mă la construcția politică pe care a intenționat-o. Era în așteptarea unei vizite decisive: a dnei Marie LePen. Mi-a solicitat un text, un soi de crez naționalist,  cu care să particip la întrunire, la Sinaia parcă. M-am bucurat, m-am conformat, am așteptat să fiu convocat și am rămas cu așteptarea… Dl Rebega n-a mai revenit! Din motive mie bine cunoscute! Nu prea onorante pentru curajul politic al tînărului politician.

Textul de mai sus este un text care aduce deservicii cauzei naționale! Merge numai la suprafața lucrurilor, nu cumva să supere establishmentul din Țară sau din Europa!

Bunăoară se întreabă dl Rebega: Cine are curajul să aducă înapoi în proprietatea românilor petrolul și gazele, cărbunele și aurul, pământul și pădurile?…

Frază aiurea în tramvai, la plezneală! Dacă e vorba de curaj, domnule euro-parlamentar, curajul de care ai dumneata și noi nevoie este curajul de a dezvălui cine sunt hoții internaționali care ne-au luat petrolul și gazele, cărbunele, aurul etc! Curajul de a spune ce știi bine despre metodele prin care au reușit să obțină contractele beton care ne-au înrobit Țara, pe semnătura unor trădători de țară și neam, cumpărați și șantajați! Curajul de a-i spune cine sunt acei trădători, începând cu cei din propriul partid! Așa, ce ceri dumneata, „curajul de a aduce înapoi”, este o vorbă fără sens, de discurs politic prost, bun de prostit și pe cine ascultă!

Curajul, domnule Rebeca, de a te delimita de partidul care te-a trimis la Bruxelles, oricare ar fi acel partid! Nu cunosc pe ce liste ai ajuns euro-parlamentar, dar toate partidele care au trimis euro-parlamentari sunt la fel: partide de mafioți, care n-au ținut nicio clipă cu Țara. Cât mai stai alături de acești monsștri?!

Pari a fi din alt aluat, probabil că nu vei mai prinde o nouă candidatură, folosește-te de statutul actual, de autoritatea de euro-parlamentar, și mergi până la capăt. Nu aștepta de la altul curajul de care ziseși că ne-ar trebui! De ce nu ai veni dumneata cu curajul acela?!

Ion Coja