Domnule profesor ION COJA, îl mai susțineți pe Liviu Dragnea?!

Nu pot să susțin un om pe care nu-l cunosc! N-am stat de vorbă cu individul, deși am încercat. Nu mi-a răspuns la invitația pe care i-am adresat-o în urmă cu vreo doi ani, atunci când un om serios din PSD, din eșalonul doi, mi l-a lăudat. Nu pun preț pe refuzul său, pe relația personală. Mă interesează prestația politică. Și nu prea m-a dezamăgit!

Nici acum, când bate palma cu UDMR?!

Hai să vedem exact despre ce este vorba! Să vedem (1) ce s-ar întâmpla dacă Dragnea nu apelează la sprijinul UDMR? Foarte probabil moțiunea de cenzură va cădea, dar nu înainte ca UDMR, vînzându-și voturile, să se înțeleagă cu Ponta-Grindeanu să participe la viitoarea guvernare. Deci moțiunea nu va trece dacă UDMR își va vinde voturile tandemului Grindeanu-Ponta! Trebuie înțeles că în situația la care am ajuns, nu se poate face un nou guvern fără participarea UDMR! Oportuniști și lipsiți de onoare cum îi știm, UDMR nu poate să scape ocazia ivită! Întrebarea lămuritoare este Cine le-a oferit această ocazie? Grindeanu sau Dragnea? Nici unul, nici altul! UDMR revine la guvernare pe mâna lui Victor Ponta. Care mereu le-a făcut mari servicii UDMR-ului. Sigur e că atât Dragnea, cât și păpușarii lui Grindeanu, au avut în cap un scenariu. E foarte probabil că aceste scenarii nu intenționau să-i aducă pe UDMR la guvernare!

Nu se știe! Scenariul lui Dragnea e sigur că nu avea în vedere un asemenea rezultat! Ghinion!, cum ar zice cineva!

Eh, acel cineva, Johannis adică, nu se poate să nu aibă vreo legătură cu un scenariu care ar scoate de la guvernare PSD-ul! Cel puțin așa mi se pare logic!

Dar nu totdeauna ce se întâmplă este și logic!

Firește!… Dar să nu uităm care a fost punctul de plecare: înțelegerea lui Dragnea cu Grindeanu ca după 6 luni Grindeanu să se retragă! Dragnea i-a oferit mai multe funcții în compensație, iar Grindeanu le-a refuzat, a ales bâlciul pe care l-a declanșat prin refuzul său de a demisiona! Ți se pare logic acest comportament?

A ales Grindeanu acest bâlci!? Nu cumva n-a avut încotro? Nu cumva a fost obligat, eventual prin șantaj?! Povestea cu casele de la Timișoara înstrăinătate în folosul mafiei țigănești pe semnătura lui Grindeanu era cunoscută la DNA! DNA, conform înregistrării cu Kovesi și Uncheșelu, era pe urmele lui Grindeanu într-un dosar deja întocmit! De ce acel dosar penal nu a fost trimis în instanță? Nu cumva pentru că cu acel dosar a fost cumpărată loialitatea lui Grindeanu față de PSD și față de Dragnea?

Vezi dar că Dragnea nu a ales „să vîndă” Transilvania”! Dacă n-o vindea el, o „vindea” Grindeanu & Ponta! Dacă faci un calcul general al momentelor când UDMR a ajuns la guvernare, vei constata că PSD nu prea s-a grăbit să-i aibă pe udemeriști alături! UDMR a ajuns prima oară în guvern în 1996, pe mâna lui Constantinescu și a Convenției Democratice, a țărăniștilor deci! A urmașilor lui Maniu! N-ar strica să facem o trecere în revistă a acestor momente faste pentru UDMR și nefericite pentru Țară: cine le-a provocat? Cine i-a invitat pe iredentiștii maghiari la guvernare? Fă mata acest calcul și mai vorbim!
Încă un lucru, subliniat corect de Ludovic Orban: nu trebuie săm disperăm. Legile votate în Parlament în favoarea UDMR mai pot fi modificate de Johannis și de Curtea Constituțională. Să nu ne grăbim să disperăm și să-i încurajăm pe alde Bogdan Rareș și alți patrioți de conjunctură să vorbească aiurea pe tema trădării Transilvaniei de către românii din Teleorman și alte județe „din sud”! Le pică bine acestor năimiți care transpiră și asudă să facă o breșă cât mai mare între Transilvania și București! Se folosesc de orice ocazie, de orice posibilitate de a răstălmăci înțelesurile! Cine i-o fi plătind?!

Fără voia mea mi-aduc aminte de discursul lui Grindeanu, zilele trecute, la Timișoara, în fața susținătorilor săi. La un moment dat a încercat să susțină că membrii PSD din Banat ar fi de altă calitate decât ceilalți români. Lor ne le este frică…

Voila de vezi!

20 iunie 2017

A consemnat Nikita Vlahos