CD
755 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

Domnule Grigor regret enorm ca am pornit acest dialog polemic, pentru ca am realizat cu tristete ca nu am de fapt un partener de schimb controversial de idei, ci un cititor ambitionat, dar neatent la ceea ce vrea sa critice sau mai bine zis sa contrazica. Culegi epitetele ce iti sunt destinate si te definesc si incerci sa le reatribui celui ce te-a caracterizat, indivudualizat cu ele. Deci lipsa de imaginatie. Critici in general si vag, fara a indica greseala si a aduce corectarea ei. Fapt remarcat si de alti cititori; unde’i critica constructivă?
In esenta te dezvalui ca un incrancenat amerloc, ca sa folosesc terminilogia damboviteana, un rusofob si pseudonihilist.

Evident ca o personalitate flamboianta ca a lui Parvulescu nu este pe gustul dumitale, este prea dinamic, criptic si ceea ce’i mai rau, viseaza la o EurAsie. Pai cum adica sa indraznasca sa aibe asemenea viziuni intolerabile, care pot jigni si deranja persoane precum dumneata; sa ridice pe rusi la nivelul europenilor ?
Jean Parvulescu se vede în sine o figură literară, vestitorul unui Imperiu Invizibil (ultima sa carte se numește „Steaua unui Imperiu Invizibil), vorbitor al Parlamentului ocult, format din elita planetară a „treziților”.

Vizionand videoclipul atasat postarii ai remarcat ideile personajului intervievat si le ai atribuit actorului, pentru ca scenariul acelui film nu-i apartine lui Parvulescu. Autorii mai lasa sa se vada in personajele lor si ideile lor personale, dar aici nu este cazul unui autor ci a unui actor.
A deschide o întreagă lume paralelă, intre actor si personajele sale nu doar pentru decorarea scenică a fanteziei individuale ci pentru a-l invinui pe actor de ideile si faptele personajelor lui, este o manevra mintala ce este greu de apreciat de nespecialisti .

Pe de alta parte, cine te crezi dumneata sa spui ca Parvulescu a scris doar pentru “deliciul plebei sfertodocte”, el care a fost prieten, admirat si bine considerat de tot firmametul intelectualitătii franceze contemporane?
Nu cumva te crezi prea mult?

Si mai ai si scaparea mintii, probabil de la lobotimie, ca sa dai diagnostice, să ii faci pe cititorii si admiratorii lui Parvulescu “noua dreaptă din Europa de azi”.
Esti confuzionat si amesteci “noua dreapta’ cu visatorii la o glorioasa EurAsie.

La fiecare frază sau ideie iti dai arama pe fata, acea micime rautăcioasa de Gica Contra. Dar asa cum am spus mai sus nu este o controversă polemică eqitabilă si elegantă cand unul este handicapat.
Nu mi se par deloc interesante opiniile dumitale si am sa incetez a le mai da atentie, exhala xenofobie si “contraricism”- boala lui Gica Contra.