Excelenței Sale domnului ambasador

DAVID ȘARANGA al Israelului

 

Excelență,

V-am urmărit intervenția de ieri, de la sărbătoarea HANUKA, ținută în fața Teatrului Național, și nu mă pot abține să n-o comentez în calitatea mea de român și de membru al partidului AUR. Nu mă pot abține să nu protestez pentru cele rostite de dumneavoastră, cuvinte prin care v-ați depășit statutul de ambasador și de oaspete al României. Acest statut nu vă permite să comentați public rezultatul alegerilor din țara al cărui musafir sunteți. Ați făcut un comentariu inacceptabil, ostil, obtuz și partizan, prin care ați jignit electoratul român care și-a dat votul partidului AUR. Un comentariu prin care ați tulburat atmosfera și spiritul în care evreii concep sărbătoarea de Hanuka!

Am mai avut ocazia să vă aud la Televiziunile din România vorbind despre „Holocaustul din România”. V-am și scris, pe adresa de E mail, atrăgându-vă atenția că nu cunoașteți adevărul privind așa zisul Holocaust din România! Nu mi-ați răspuns! Vă mai scriu o dată, invitându-vă, bărbătește, să ne confruntăm argumentele pe acest subiect: a fost sau nu holocaust sau genocid anti-evreiesc în România?

Aveți trecere la televiziunile din România și nu v-ar fi greu să obțineți acordul pentru o emisiune precum cea propusă de mine.

Menționez că, în urmă cu câțiva ani, am fost invitat în Israel pentru o emisiune similară celei pe care o propun. Din păcate, evenimente petrecute în Israel au făcut imposibilă realizarea emisiunii.

La emisiunea la care vă invit puteți veni însoțit de specialiștii de la Institutul Elie Wiesel sau din altă parte. Argumentele mele, potrivit cărora în România, inclusiv în Transnistria, nu s-a produs un genocid sau holocaust anti-evreiesc, le puteți consulta pe site-ul meu, www.ioncoja.ro

În așteptarea unui răspuns demn de statutul Excelenței voastre, vă fac cele mai bune urări!

La mulți ani frumoși, domnule David Șaranga!

 

Ion Coja

fost senator