Vasile Zarnescu
14 dec. 2019, 12:11 (acum 3 zile)
către Postolache, bcc: eu

Doamnă Ileana Postolache,
Sunt de acord cu expunerea dvs. de principii, dar, la final afirmați că nu acceptați sugestiile mele, fiindcă ar fi inactuale. Sugestiile mele sunt înșirate de la fraza care începe cu „În plus, printre obiectivele mișcării suveraniste trebuie inclus obiectivul central:…”.
Fără atingerea acestor obiective indicate de mine – cel central și cele subsecvente – nu se pot realiza nici obiectivele enumerate de dvs.!
Redobîndirea suveranității depline a țării – ciuntită prin includerea forțată în U.E. – nu se poate realiza decît prin afirmarea și impunerea factorului NAȚIONAL și nu prin asigurarea predominării factorului alogen, cum s-a făcut în acești 30 de ani apocaliptici. Spuneți că nu aveți nevoie de „naționalism extremist”! Naționalismul este unul singur: naționalismul. Nu există „naționalism extremist”! Dar, cînd țara este agresată pe toate dimensiunile – economic, axiologic, spiritual, informațional, informativ, imagologic, financiar-bancar (în țară mai avem doar două bănci românești: CEC-BANK și EXIMBANK, toate celelalte vreo 50 de bănci sunt „străine”, adică sunt bănci iudaice drapate sub denumirea unor țări europene, apărînd acum și una „americană”, FIRST BANK!) -, deci, cînd este agresată pe toate dimensiunile, atunci, într-adevăr, trebuie apelat la „naționalismul extremist” deoarece suntem în legitimă apărare! Suntem în situația palestinienilor, doar că nu ne apărăm cu nimic, nici măcar nu dăm cu pietre ca aceștia.
Dimpotrivă, guwernerul P.N.L.-ului „naționalist” – că așa se intitulează: Partidul Național Liberal, deși este eminamente antinațional! – le va da străinilor și tot ce ne-a mai rămas: CEC-BANK, Hidroelectrica, Centrala Nucleară de la Cernavodă, SMURD-ul, Platoul Mării Negre care fusese cîștigat la Haga (dar care fusese concesionat, dinainte de proces, de către Tăriceanu și Vosganian), minele de aur, minele de sare, pădurile, munții etc. – așa că nu vom mai avea nici pietre cu care să aruncăm în ei, nici țepușe în care să-i tragem pe invadatori, nici topoare ca să tăiem cozile de topor aflate la guwernere, care ne trădează de 30 de ani.
Prin 1975, un director de la Ministerul Agriculturii, Ion Tudora, a fost împușcat fiindcă vînduse germanilor niște mașini care valorau vreo 150.000 lei, adică valoarea unui apartament cu patru camere. Dar, în mod just, a fost inculpat pentru trădare de țară și de aceea a fost împușcat. Acum vreo lună, Florin Cîțu a debitat niște enormități din cauza cărora Banca Națională a irosit un miliard de euro ca să repare idioțeniile lui Cîțu. Cîte gloanțe ar trebui băgate în Cîțu pentru nenorocirea pe care ne-a făcut-o și cîte în Ludovic Orban, care, deși moțiunea contra lui Cîțu a trecut, Orban refuză să îl demită?! În 1989, pedeapsa cu moartea a fost abolită tocmai pentru ca jefuitorii țării, trădătorii de țară să nu mai fie împușcați.
Cred că o formă preliminară de apărare pe care să o aplice naționalismul este reînființarea escadroanelor morții. Așa cum face, acum, statul Israel, care, deși nu are o națiune, acaparează un teritoriu pretins „biblic”!
Ca atare, în situația tragică a României de azi – cu dușmani interni și internaționali, aflați în fruntea țării, dar și printre noi -, in ciuda ideii generoase, mișcarea „suveranistă” nu este decît o mîrțoagă cu care nu am putea să alungăm „cîinii de la măcelărie”. NU se mai pune problema să facem o mișcare cu care să încercăm ceva, doar „ca să avem conștiința împăcată”, ci trebuie ceva cu care să învingem, căci, dacă nu învingem, atunci disperarea de care vă plîngeți acum va deveni lipsă de speranță. Iar lipsa de speranță, cum scria Dante, este echivalentă cu Iadul: „Lasciate ogni speranza…”
Cît despre „xenofobie”, vedeți aici: https://www.justitiarul.ro/cuvantul-xenofobie-trebuie-scos-din-uz/.
Sănătate!