Președintele ISRAELULUI, domnul SHIMON PEREZ, neagă Holocaustul din România !

 

Domnul Shimon Perez este cel mai venerabil evreu dintre evreii în viață. Nu numai prin vârstă, 90 de ani, cât mai ales prin tot ce a făcut pentru cauza evreiască, pentru izbânda statului Israel. Aflat în vizită în România, ca președinte al țării sale, domnia sa a făcut o mulțime de declarații și gesturi de bunăvoință și recunoștință față de România, sentimente pe care știm că le nutresc mulți evrei, mai ales dintre cei ce trăiesc în Israel și sunt plecați din România.

 

La ei făcând referire domnul Shimon Perez, a zis următoarele: „Nu vom uita niciodată că, în perioada cea mai întunecată din istoria Europei, în perioada nazistă, românii au salvat viețile multor evrei din România. 400.000 de evrei au venit din România în Israel și au contribuit și contribuie în continuare la edificarea Israelului.”

 

Cifra celor 400.000 de evrei plecați din România și ajunși în Israel este identică, din întâmplare (?!), cu cifra înscrisă la Templul Coral, la fațadă, și care reprezintă numărul evreilor …holocaustizați de români: tot 400.000…

 

Nu acordăm vreo importanță acestei coincidențe. Ci ne intrigă în mod deosebit motivația care va fi funcționat în mintea domnului președinte când a elogiat România și a mulțumit românilor pentru salvarea de la moarte a 400.000 de evrei!… Cum îi raportăm pe aceștia la ceilalți 400.000 de evrei, uciși de aceiași români?!

 

Situația, examinată mai atent, pare absurdă! Au existat în România câteva sute de mii de evrei, dintre care 400.000 au fost exterminați! Iar domnul Perez vine în România și ne mulțumește pentru ceilalți evrei, tot 400.000, pe care nu i-am exterminat, ci i-am salvat, a zis domnia sa! Românii i-au salvat, iar evreii salvați de români au ajuns în Israel!

 

Situația mi se pare perfect absurdă: e ca și când un asasin ar intra în locuința părinților, l-ar ucide pe unul dintre părinți, iar eu i-aș mulțumi asasinului că l-a lăsat în viață pe celălalt! Ba aș zice chiar că „l-a salvat”!

Repet: oare ce a putut să fie în capul domnului președinte al Israelului?!

 

La vârsta și la rangul său nu putea să fie decât adevărul!

 

Domnul Perez, ca evreu serios și mai ales ca președinte al Israelului, ca lider al evreimii de pretutindeni, are toate informațiile pe care le poate deține cineva în legătură cu evreii, evreii din Israel și de pretutindeni! Domnia sa nu poate gândi decât în termenii realității, ai adevărului. Spunând că în România s-au salvat mii de evrei, dintre care vreo patru sute (de mii) au ajuns în Israel, Dl Perez nu se contrazice, nu se pune într-o situație absurdă, căci niciodată domnia sa nu a spus că în România a fost un holocaust care i-a costat pe evrei 400.000 de vieți! Alții au spus asta și o spun întruna! Mai ales după 1990! Cu aceștia intră domnul Președinte Shimon Perez în contradicție netă! Cu evreii care huzuresc în România de pe urma așa zisului Holocaust din România!… Nu se poate să aibă dreptate atât domnul Shimon Perez, cât și răposatul Moses Rozen, cu echipa de țuțări care-i duce mai departe mesajul decrepit și lamentabil: Holocaustul din România!…

 

Desigur, domnul Președinte Perez știe de acuzația de holocaust adusă României de penibilul Rabin Moses Rozen și urmașii săi. Dar cum, vorba lui Nicolae Cajal, au și evreii Vadimii lor, mai ales la București, domnul Perez nu a intervenit în această problemă, nu s-a amestecat în discuție, să-i pună la punct pe exaltați! Nu dă nici două parale pe aceste hahalere!

 

Numai că prezența în Israel a sute de mii de evrei plecați din România este o chestiune oricând verificabilă, imposibil de ignorat! Ca și rolul lor deosebit în asigurarea prosperității Israelului. Însăși existența lor infirmă teza Holocaustului din România! Iar domnul Președinte Shimon Perez elogiind comportamentul românilor față de evrei, și prezentându-l ca pe o situație de excepție în epoca respectivă, nu face decât să se adauge la numărul mare de evrei de calitate, evrei evrei, care nu au pregetat să afirme datoria de recunoștință a evreimii față de români!

 

Acesta este sensul, sens „negaționist”, al declarației din 2010 a onor Președintelui Israelului!

 

Dumnezeu să-i dea sănătate!

 

De ce nu au avut nimic de comentat holocaustologii din București?! Oare nu și-au dat seama că munca lor de o viață închinată minciunii este aruncată la gunoi de președintele Israelului?!

 

Eu nu-i cred atât de imbecili încât să nu-și fi dat seama de mesajul presidențial, ce sens are, unde bate! Numai că, oameni fiind și ei – nu! Nu exagerez!, am zis bine că sunt, totuși, oameni!, amărîții se supun unei reguli: forța inconștientului! Deseori este mai mare decât puterea rațiunii! Ei știu bine că mint, că exagerează, că n-a fost nici urmă de holocasust în România! În sinea lor însă, acolo unde minciuna nu mai încape, nu i-a deranjat cu nimic declarația președintelui Perez: sigur că n-a fost niciun holocaust! O știm cu toții!…

 

Poate că numai acum, după ce vor citi aceste rânduri, vor conștientiza că tăcerea i-a dat de gol: nici ei nu cred în povestea cu Holocaustul din România! Adică nu sunt niște oameni care greșesc, care se înșeală, ci sunt niște mincinoși ordinari, ei știu bine că nu este adevărat ce susțin!…

În virtutea celor susținute de ei,  dacă cumva nu mint, ci chiar cred, ei ar trebui să facă neapărat un protest public la adresa domnului Perez!…

Numai că tot uzul rațiunii îi va sfătui să steie naibii locului și să nu facă prea multe valuri, să nu-i supere prea tare pe ceilalți evrei, evrei normali, evrei care sunt tot mai conștienți de marile deservicii pe care le aduc cauzei Israelului exaltații Holocaustului! Dar mai ales escrocii pe aceeași temă!

…Îi voi scrie domnului președinte SHIMON PEREZ pe tema de mai sus! Cerându-i, cu tot respectul cuvenit, să ne scoată din perplexitatea în care ne-a lăsat declarația Domniei sale.

Firește, normal ar fi să-i întreb pe holocaustizanți de la București ce părere au și de ce nu au protestat față de declarația președintelui israelian. De ce nu-l declară și pe dînsul negaționist și anti-semit, cum mă declară pe mine și pe colegii mei?!

Deși hahalerele de la București nu au obiceiul să răspundă și să se angajeze într-o discuție, dialog, dispută de idei etc., cineva neutru ar putea totuși să spună că domnul președinte a făcut această declarație din curtoazie, din politețe și din obligația de a satisface orgoliul gazdelor, așa cum se obișnuește pretutindeni în asemenea situații.

Răspund: Accept această explicație, în principiu! Dar știu bine că dacă domnul Perez va merge în vizită în Germania sau în Polonia, Rusia ori Ungaria, nu va putea face o declarație asemănătoare, deși sunt mulți evrei din țările respective care au supraviețuit războiului și au făcut apoi „Alia” în Israel… Despre acei evrei nu va spune niciodată că au fost salvați de germani sau polonezi ori unguri! De ce oare? De ce numai despre evreii israelieni originari din România se poate spune ce a spus domnul președinte al Israelului? Anume că au fost salvați de români, într-o vreme când restul Europei trăia în epoca cea mai întunecată din istoria sa?

De ce, măi, Vainer sau Biriș ori Ioanid?! De ce?

 

 

 

 

19 februarie 2014

 

Ion Coja