Spre deosebire de haimanalele de la conducerea Federației Comunităților Evreiești din România, care continuă de ani de zile să-l amintească, fără dovezi, pe George Alexianu ca pe un criminal de război, autor de crime și abuzuri anti-evreiești în calitatea sa de guvernator al Transnistriei, la Yad Vashem, autoritatea supremă care gestionează amintirea Holocaustului, nu se face nicio mențiune a numelui profesorului GEORGE ALEXIANU în legătură cu suferințele evreilor din Transnistria. Nu i se reproșează nicio crimă, niciun abuz profesoului Alexianu.

Am primit în acest sens un telefon din Israel, de la amicul nostru Puiu Nadler, care ne reproșează că nu am făcut această precizare în textul comemorativ publicat char azi! Din păcate textul a fost scris cu mulți ani înainte de a mă cunoaște cu domnul Nadler. Este un text re-publicat!

Ne bucură această dovadă că site-ul nostru ajunge mintenaș până la malul Mării Moarte. Recunoștință domnului Puiu, ale cărui amintiri de familie din Transnistria suntem nerăbdători să le publicăm.

Ion Coja