Calin Kasper

09:39 (acum 2 ore)

către eu
Doamne, ajuta, domnule Profesor, va trimit un comentariu la un articol publicat de dvs., care pune punctul pe i.

Va astept cu paine si sare!
Zilele trecute a aparut pe blogul d-lui Profesor Ion Coja un articol de exceptie, din toate punctele de vedere, despre, hai sa-i spunem, Revolutia culturala din China. Articolul poate fi citit aici:
Articolul descrie situatia actuala din China si eu ma mir peste poate, ca nimeni nu a observat, ca succesul chinezesc se bazeaza strict pe doctrina legionara. Chinezii au succes pentru ca respecta cu strictete cele 6 legi legionare (si nu numai). Sa facem un studiu comparativ, studiu care mie imi provoaca o adanca satisfactie. Iata definitia pe care o da Zelea Codreanu Miscarii Legionare, Miscare pe care a infiintat-o si condus-o ca nimeni altul:
   Legiunea este o organizatie întemeiatã pe ordine si disciplinã.
   Legiunea e cãlãuzitã de un nationalism  curat, izvorât din nemãrginita dragoste de Neam  si Tarã.
   Legiunea vrea sã trezeascã la luptã toate energiile creatoare ale Neamului.
   Legiunea apãrã altarele Bisericii pe care dusmanii vor sã ni le dãrâme.
   Legiunea îngenunche înaintea crucilor vitejilor si mucenicilor Neamului.
   Legiunea stã scut neclintit în jurul Tronului, din care voevozi si regi s’au jerfit pentru apãrarea si înãltarea Patriei.
   Legiunea vrea sã clãdeascã din suflete tari si brate  vânjoase o Tarã puternicã, o Românie nouã.
Similitudinea sare in ochi chiar si orbilor! Sa intram totusi ceva mai detailiat in materie.
Citat din Articol:  „Sunt fanatici ai muncii. Știu că este greu de imaginat, dar angajații chinezi sunt gata să lucreze și pe gratis dacă e nevoie și li se da un obiectiv. Angajații Huawei au anunțat că sunt dispuși să lucreze pe gratis minim doua luni pentru a ajuta compania să depășească impasul actual.”
Citat din Carticica: „Legea muncii: munceste. Munceste în fiecare zi. Munceste cu drag. Rãsplata muncii sã-ti fie nu câstigul, ci multumirea cã ai pus o cãrãmidã la înãltarea Legiunii si la înflorirea României.”
Din Articol: „În China, zilele astea, a fost bacalaureatul chinezesc. Două zile, 3 examene pe zi, fiecare a câte 2.5 ore. Întreaga țară s-a oprit ca să nu deranjeze examenul. Construcțiile s-au oprit și, pentru orice zgomot, amenda este de 2000 $. Concurența și dorința de a reuși a copiilor chinezi este la un nivel la care un copil european ar claca psihic. Este imaginea unei  țări care, într-adevăr, pune educația pe primul loc.”
Din Carticica: „Legea educatiei: trebuie sã devii altul. Un erou. In cuib fã-ti toatã scoala. Cunoaste bine Legiunea.”
Din Articol: „Chinezii îl iubesc în masa pe Xi Jin. Îl iubesc pe bune, într-un fel în care noi nu vom iubi niciodată un lider.”
Nu e adevarat. Legionarii l-au iubit pe Codreanu cel putin la fel de mult cum il iubiesc chinezii pe liderul lor. Autorul articolului nu stie nimic despre Miscarea Legionara.
Din Articol: „Educația și fanatismul chinezesc sunt greu de înțeles pentru occidentalul average spălat la creier de globalizare, drepturi egale, flower power, transgenderisme și curcubee.”
Fanatism este un cuvant care nu exprima nimic altceva, decat neintelegerea prostilor fata de un fenomen pe care ei nu-l pot trai. Orice ateu va numi pe un crestin adevarat fanatic, iar tradatorii de tara pe legionari tot asa, pentru ca acesti oameni au un crez de la care nu se abat pentru nimic in lume. Acesta este lucrul cel mai frumos posibil. Sa te considere cei care nu cred in nimic, fanatic.
Iata ce inseamna fanatism la Codreanu: „Legea discilpinei: fii disciplinat legionar, cãci numai asa vei învinge. Urmeazã-ti seful si la bine si la greu.”
Mai sunt trei legi pe care chinezii le respecta cu strictete, fiindca altfel nu se poate. N-ar mai fi fanatici daca nu le-ar respecta.
Legea tãcerii: vorbeste putin. Vorbeste ce trebuie. Vorbeste cât trebuie. Oratoria ta este oratoria faptei. Tu fãptuieste; lasã pe altii sã vorbeascã.
Legea ajutorului: ajutã-ti fratele cãzut în nenorocire. Nu-l lãsa.
Legea onoarei: mergi numai pe cãile indicate de oanoare. Luptã, nu fi niciodatã misel. Lasã pentru altii cãile infamiei. Decât sã învingi printr-o infamie, mai bine sã cazi luptând pe drumul onoarei.
Cred ca nu mai exista nici un dubiu ca Miscarea Legionara s-a mutat in China. E clar ca aceasta este o doctrina invingatoare, pe care chinezii o vor imprastia in toata lumea. De asta ma mir ca autorul articolului mai spera sa salveze Occidentul decadent de „pericolul chinezesc.” Dupa ce cade pe spate de admiratie pentru realizarile pe plan moral si material ale chinezilor, ar vrea ca sa opreasca tavalugul chinezesc, cu cine? Cu poponarii Occidentului? Cu puturosii si chiulangii, cu hotii si coruptii? Pai noi, de cand tot asteptam dreptate, cinste, corectitudine si n-o mai vedem decat, poate, cand om ajunge in Rai? Si atunci, de ce n-am dori ca infuenta Chinei sa creasca si sa se intinda peste tot globul, cat mai repede?
Eu deja pregatesc painea si sarea, pentru clipa fericita in care voi vedea chinezii trecand Nistru si venind spre noi. Sper sa nu astept si eu degeaba, asa cum o generatie dinaintea mea i-a asteptat, zadarnic, pe americani.
PS: Clipa va fi de doua ori fericita, pentru ca, daca chinezii vin dinspre Nistru, inseamna ca au trecut cu tavalugul lor si peste Rusia. Si apoi, nu cred ca vom fi obligati sa invatam chinezeste, pentru ca toti chinezii vorbesc deja engleza.
*
Nota redacției: Nu cred că chinezii au aplicat doctrina legionară, mai degrabă cred că au descoperit-o de la sine, ca o rețetă a scuccesului bine gândită și profund însușită. Guvernarea legionară a fost de mare succes, ceea ce i-a radicalizat pe adversarii neamului românesc. E clar că ar trebui să ne întoarcem la soluția legionară.