Nota redacției: Ce am înțeles eu din textul de mai jos, scris în susținerea doctorului Gheorghe Burnei. Anume că există multe cazuri în care pacienți români sunt trimiși în străinătate pentru a fi operați acolo. Nu pe gratis, ci pe banii statului! În jurul acestei practici s-a țesut o mafie de binevoitori care acționează în felul următor: primesc parandărătul de la spitalele din Occident care tratează pacienții români! Aceste spitale umflă prețul intervenției medicale, iar statul plătește fără să clipească! Ca să meargă bine afacerea, mafioții de la Ministerul Sănătății mai iau bani și de la familia pacienților care sunt trimiși în străinătate!
Pentru ca un pacient să fie trimis în străinătate el este supus unui consult efectuat de o comisie de medici care decid dacă intervenția medicală respectivă se poate efectua sau nu în țară! Și aici intervine rolul doctorului Gheorghe Burnei: domnia sa a deranjat de prea multe ori mafia din Minister, mafie care supraviețuiește schimbărilor de miniștri, mafie interesată ca numărul pacienților trimiși în străinătate să fie cât mai mare!
Or, doctorul Burnei, membru al comisiei de examinare a pacienților susceptibili de a fi operați în străinătate, de mai multe ori a susținut că acele intervenții chirurgicale de care era nevoie se pot efectua la fel de bine și în țara numită România! Iar de multe ori aceste intervenții s-au efectuat chiar mai bine decât în străinătate! Dovadă fiind însuși doctorul Burnei, eminent specialist, autor a zeci de intervenții care au făcut inutilă deplasarea în străinătate a pacienților români!
Numai că la fiecare pacient pe care dr Burnei îl rezolva în țară, mafia amintită pierdea mii de euro!… Azi așa, mâine tot așa, pierderile acestei mafii, pricinuite de corectitudinea și profesionalismul doctorului Burnei, au devenit insuportabile! Ce a urmat? Înscenarea mizerabilă la care justiția română s-a pretat pentru a face jocul unor mizerabili buni de instalat pe scaunul electric, nu în birouri ministeriale!
Chiar mă întreb: dar până când îi mai răbdăm pe medicii, magistrații și ziariștii care se pot înhăita în asemenea mafii!

Curaj, domnule doctor Burnei! L-ați avut până acum, nu vi-l pierdeți! Fie ca adevărul despre dumneavoastră, care nu va rămâne necunoscut, să-i întărească și pe ceilalți români, nu puțini, care au și ei parte, la tot pasul, de caracatița ne-oamenilor ajunși să ne controleze existența, viața! Dar până când, mizerabililor?!

Mulțumiri doamnei ANCA ANDREI pentru dezvăluirile de mai jos! Sper că am înțeles corect textul domniei sale!

ion coja
*
*
*

Referitor la testarea medicamentelor pe pacienții romani, o cunosc si eu de la o persoana care a lucrat pentru La Roche( unul dintre marii distribuitori din piața noastră)

Cine a orchestrat dosarul Burnei – SECRETE care ies la lumină

Anca ANDREI, Redactor șef20.12.2016
analiza sănătate
În ancheta de mai jos vă voi prezenta cum poate lua naștere un dosar plin de controverse, parcă scos dintr-un film de groază, cu implicații directe care duc către procurori, fundații și oameni de stat, care ne decid viitorul. Ca de fiecare dată se ajunge și la bani și interese ale unor companii străine. Dar lucrurile sunt mult mai grave și reprezintă o problemă de siguranță națională, similar Hexi Pharma. O mare parte din presă a cenzurat adevărul și mai jos veți vedea și de ce. Cum s-a ajuns aici și cine va lua atitudine, rămâne de văzut. Citiți cu mare atenție informațiile pe care le voi publica la acest moment. În zilele următoare le voi analiza în detaliu și voi prezenta un serial întreg pentru că informațiile de mai jos sunt destul de multe și poate greu de asimilat.

Cuvintele cheie din investigație sunt: Ministerul Sănătații, Monica Althamer, Vlad Voiculescu, Cătălin Cârstoveanu, Dăruiește Viață, Carmen Priceputu, Alina Vasea, Emilia Popescu, DGA… adevăruri ascunse.

Renumitul chirurg ortoped Gheorghe Burnei a fost acuzat de DGA (Direcția Generala Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne) că practică experimente pe copii și că ar fi luat mită. A fost plasat în arest la domiciliu, iar astăzi a primit control judiciar din partea judecătorilor pe motiv că nu au fost prezentate suficiente probe.

Cum s-a ajuns la DGA?

Cu foarte puțin timp înainte ca magistrații să înceapă urmărirea penală, un articol emoționant a fost scris pe Casa Jurnalistului în care ne era înfățișat un monstru cu chip de om. Odată cu acesta, zeci de articole în mediul online, postări pe facebook și știri pe toate televiziunile au început să apară. Ce super campanie de PR mi-am zis! Dacă nu aș fi citit cu atenție articolul scris de Luiza Vasiliu poate că aș fi crezut și eu, și totuși mi-am lăsat loc pentru reflecție. Apoi după ce am răsfoit referatul de arestare, am avut sentimentul că a fost scris de un specialist în PR de la o mare companie străină de comunicare din România. Dar nu. Se pare că era asumat de un procuror. Și totuși ce căuta DGA în ecuație? A fost prima întrebare. Pentru necunoscători, DGA anchetează de obicei cazurile de corupție ale angajaților MAI. Profesorul Burnei nu avea nicio tangență cu MAI. Am verificat. De obicei astfel de dosare merg către DNA.

Am ascultat și cealaltă parte a pacienților, cea pe care nu voia nimeni să-i intervieveze și am scris. Imediat am fost apostrofată aspru de oameni pe care nu-i cunoșteam. Mi-a atras atenția una din observații, însă de la o doamnă sau domnișoară medic în străinătate: ai scris asta pentru că-l urăști pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Doar că în niciunul dintre articolele mele nu-l menționasem vreodată pe Vlad Voiculescu. Întotdeauna l-am privit dintr-o perspectivă pozitivă.

Dar dacă tot am fost orientată către Ministerul Sănătății, mi-am zis să văd care este conexiunea. Și am găsit-o imediat. Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății, absolventă de Teologie și fost manager de magazin Vodafone. Dar și VOLUNTAR încă din 2011 în Asociația Dăruiește Viață. Și mai ce? Pai soția lui Althamer Liviu Emi care lucrează… ați ghicit. DGA!

Până acum nu știați că există, așa-i? Dar ați remarcat cât de deschiși sunt cei de la DGA? Până și investigatorii sub acoperire dau interviuri. Și DGA a dorit să-i și foloseacă în acest caz, deși nu e chiar atât de simplu să primești aprobare pentru acoperiți, mai ales că era de așteptat să fie DNA în schemă, nu DGA… DGA, unde lucrează soțul Monicăi Althamer, secretarul de stat al ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

DOCTORUL din Ministerul Sănătății vrea DIRECTOR la Marie Curie

Să mergem mai departe. Dintre cei 32 de consilieri ai ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, se remarcă de departe doctorul Cătălin Cârstoveanu, nimeni altul decât acela care din calitate de consilier în Guvernul României a spus public că medicamentele din străinătate sunt mai bune și că cele românești sunt proaste. Companie de antibiotice ATB Iași a anunțat că-l dă în judecată, dar ulterior s-a căzut la pace. Surse medicale mi-au dezvăluit că între domnii Burnei și Cârstoveanu era un război rece încă de mult timp.

De asemenea, tot surse medicale spun că ambiția domnului Cârstoveanu este de a deveni director la Marie Curie și că acesta ar face presiuni în acest sens. Însă cum această informație nu poate fi momentan verificată, o vom trece la specualații, la fel cum o vom trece și pe aceea dezvăluită de aceleași surse cum că domnul doctor ar folosi pentru pacienți medicamente neomologate încă în România aduse de peste hotare. „Așa fac toți! E spre binele pacientului”, mi-a spus sursa citată. Pai cum fac toți așa? Și nu ajung la pușcărie? Unii da, unii nu… după preferințe se pare.

Emilia Popescu – START linșaj și manipulare

Să mergem mai departe. Emiliana Popescu este cea care a dat startul scandalului mediatic. Aceasta îl acuză pe medical Burnei că i-a “ciumpăvit” copilul folosind tehnici neomologate și biovitroceramică. Mai mult, Emilia susține, după ce timp de 18 ani a colaborat cu medical Burnei, că acesta este un criminal care i-a extirpat copilului bazinul. Desigur acest lucru, din punct de vedere medical, nu este posibil. Dar având în vedere educația precară nu sunt de condamnat afirmațiile doamnei. Și acum să le luăm pe rând. De unde această revoltă subită a Emiliei și ce informații a ascuns ea?

postare
Pe 9 aprilie 2016, doamna Emilia publica pe pagina ei de facebook o postare de mulțumire către fundațiile Dăruiește Aripi și Dăruiește Viață și doamnelor Carmen Uscatu și Alina Vasea, cele care conduce aceste organizații. Da, este aceeași Dăruiește Viață, unde doamna Althamer este în continuare voluntar, doamna al cărui soț lucrează la DGA.
Emilia a uitat să menționeze că după ce medici străini i-au scris în clar că Amira NU trebuie operată, ea a insistat și se pare că doctorul Ulici ar fi operat-o, revenind apoi la Burnei în lacrimi pentru a-l ruga să o opereze iarăși pe fată. Deci nu biovitroceramica (bvc) i-a creat atâtea probleme. Acea bvc OMOLOGATĂ de Ministerul Sănătății.

Tiberiu Negreanu a prezentat ACTE în acest sens, dar pe care presa NU a dorit să le publice. Desigur, am solicitat un răspuns și la CNAS să mi se răspundă câți pacienți au avut problem după implantul cu bvc și dacă au mai existat reclamații. S-ar părea că 0. Desigur aceasta tehnică este folosită și de alți chirurgi în întreaga lume. Poveștile cu oasele de vită și șuruburile din Obor sunt fascinante, dar destinate copiilor, care nu vor să-și manânce legumele.

Desigur Emilia a sunat apoi zeci de pacienți din ultimii 2-3 ani toată vara. Nu o singură dată. De multe ori. Încă nu am aflat cine i-a dat numerele lor de telefon. Și nici cine le-a dictat plângerile. Fiind vorba de oameni simpli, e greu de crezut că le puteau concepe singuri. Probabil i-a convins cu argumentele pe care le-am menționat în articolul precedent Șpaga și procurorii obligă.

DEALERII de pacienți

Și dacă tot am făcut referire mai devreme la soți să-l aducem în discuție și pe domnul Marius Uscatu, soțul doamnei Uscatu, chirurg ante-picior, adică tot ortoped, dar numai pentru o bucată de picior, nu și pentru mâini, coloană sau altceva. Domnul Uscatu a vrut să se specializeze doar pe ante-picior, orice o fi însemnând asta. Domnii mai sus menționați sunt unii dintre promotorii de baza ai ideii PR, Burnei monstrul. De altfel se poate verifica prin postările și interviurile lor.

De exemplul, domnul doctor specialist în ante-picior, desființa ieri într-un interviu toate premierele mondiale ale medicului Burnei, dar venea și cu o informație foarte interesantă, dar incompletă.

“Parintii lor au descoperit fundatia care ii ajuta pe acesti copii cu probleme sa ajunga la spitale din Europa (presedinta Fundatiei este o voluntara din Constanta, care a reusit sa duca in Germania peste 50 de copii saraci, care au fost acolo operati de medici de top).

Acesti copii au accesat formularul E112, prin care operatia era decontata de stat. Sunt interventii pe care, din pacate, nimeni nu le face in Romania.”

Se face LUMINĂ

Și iată cum începe să se facă lumină. Nimeni nu face aceste operații în afară de profesorul Burnei. Costurile în străinătate sunt desigur unele considerabile, iar formularul E112 poate fi accesat în anumite condiții. Și totuși dacă formularul poate fi accesat de pacienți, ce caută fundațiile în ecuația asta?

A da, există acei intermediari de pacienți, numiți dealeri de pacienți, care primesc un comision de la clinicile străine. Desigur este legal, iar comisioanele destul de consistente. Doamna Alina Vasea de la Dăruiește Aripi, pentru că probabil la ea face referire domnul doctor specialist în ante-picior, ne poate explica mai bine, cred.

De fapt, cred că ar putea să explice mai bine tuturor medicilor din această țară. Pare mult mai rentabil să coordonezi un ONG și să câștigi în fiecare lună câteva mii de euro, decât să stai să operezi și să salvezi vieți în spitale. Mai bine trimiți tot în străinătate și mai iei și bani. Acum dacă nu mai sunt bani pentru E 112, asta este. Poate pacienții pot fi operați și direct în fundații. Sau nu? Nu știm. Întrebăm.

De exemplu, un chirurg care face zeci de operații câștigă din salariu pe undeva pe la 1.000 de euro, dar surse din apropierea ONG-ului Dăruiește Viață, spun că doamna Priceputu încasează și 8.500 de euro pe lună, din salariu și alte proiecte. Dar cum salariile nu sunt publice, trecem informația aceasta la speculații. Dar ceea ce știm cu siguranță din datele publicate de Asociația Dăruiește Viață este ca în anul 2015 au avut încasări de peste 2 MILIOANE de euro.

FORMULARUL E 112 – mărul discordiei

Și atunci oare, de ce atâta scandal pentru formularul E 112? Dăruiește viață nu este un ONG care… dăruiește viață? Iar Dăruiește aripi… nu dă aripi și fără comisioane? Nu știm. Întrebăm. Poate ne răspund doamnele Priceputu și Vasea și ceilalți prieteni voluntari de prin presă.

Doctorul Burnei făcea parte din această comisie de evaluare a formularelor E112 și de multe ori, dumnealui considera că operațiile pot fi realizate mai bine în România. De altfel sunt câteva cazuri, pe care nu le voi detalia din respect pentru părinți, de copii operați în străinătate, care deși au plătit prin E 112 zeci de mii de euro, astăzi nu mai sunt printre noi.

BANII din CĂRȚI

În același timp, aș dori să adresez o întrebare cititorilor. Doctorul Burnei avea un cabinet a cărei ușa stătea nonstop deschisă. Acolo intra oricând doreau doctori, asistente, pacienți, infirmiere, femei de serviciu. Voi v-ați lăsa aruncați prin cabinet 10.000 de euro? Eu zic să încercați, să vedeți dacă-i mai găsiți. Sau să vă lasați 100 de euro într-un salon de spital 10 minute. Apoi ieșiți de acolo. Aceste întrebări pare că nu și le-a pus nimeni? Nici procurorii care s-au dus țintă la cărți și nici jurnaliștii care au mers în viteză la cazurile dramatice, sunate în prealabil de Emilia, pentru a face reportaje. La cei care aveau o altă variantă a poveștii de ce nu ați mers, domnilor jurnaliști deontologi? Că oamenii au dorit să vorbească. Îi voi asculta eu, în schimb.

URMEAZĂ și alți doctori?

Dacă urmăriți firul lucrurilor, probabil veți înțelege că după marii chirurgi Ioan Lascăr, Irinel Popescu, Narcis Copcă, Gheorghe Burnei vor urma și alții.

Surse medicale spun că ERSTE Bank ar dori să intre pe piața asigurărilor de sănătate private și că testează terenul. Dar această informație nu a putut fi verificată. Este însă important de menționat că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a lucrat la ERSTE și va lucra la ERSTE. Dar nu-l acuză nimeni pe ministrul Sănătății de nimic. Doar o întrebare… cum comentează toate aceste coincidențe din jurul său care sunt tangente cu cazul Burnei? Ar mai fi ceva pe studiile de fezabilitate. Dar despre asta mai târziu.

ATENȚIE

Aș dori să atrag atenția autorităților competente și celor care și-au propus demonizarea medicilor români și ruinarea sistemului medical de stat (se știu ei care sunt). Credeți că toată lumea va putea fi operată pe E 112? Credeți că dacă sădiți frica în doctori și ura în pacienți, își va mai asuma vreun chirurg vreo operație? Dacă avem un caz grav, care nu poate fi transportat, cine-l operează? Credeți că toți românii vor avea bani pentru asigurările private de sănătate? Credeți că dacă un copil de 19 ani, neasigurat, va face apendicită îl va primi vreo clinică privată dacă nu va avea bani să plătească? Și atunci ce faceți? Doriți să ne omorâți pe toți? Credeți că o clinică din străinătate garantează reușita? Nu cred că există doctori care să-și asume moartea pacienților. Cred că-i vor trimite mai departe atunci când e necesar. Doctorii români nu sunt dumnezei, dar nici criminali. Încetați demonizarea sistemului pentru interese meschine, ascunse sub umbrela binelui. Iar jurnaliștii care sunt implicați în această mocirlă (nu dau nume) se mai pot privi în oglindă? Degeaba vă mințiți. A face bine nu înseamnă sacrificându-i pe alții pentru bani sau credințe eronate.

Câte articole non PR ați citit pe acest caz? Aprindeți lumina, nu mai stați în beznă. Menționez stiripesurse.ro, Nasul Tv, Evenimentul Zilei și Antena 3, care au mai prezentat totuși și elemente din cealaltă față a adevărului.

Pe final, am o singură întrebare. Asta se numește JUSTIȚIE? Dar eu încă mai cred în Justiție. Mâine poate fi rândul fiecăruia. Nu se știe niciodată cine se împiedică de tine.

VA URMA