Iulian MARES
1.453 aprobate
iuliuss_m@yahoo.ca
86.127.163.76
Nu cred ca gl. Balaceanu Virgil a vazut si semnat/avizat aceasta scrisoare pustiita de idei mature, intrucat iata ce declara pe 23.03 2024:

„Generalul (r.) Virgil Bălăceanu, fost comandant al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est și președinte al Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV a vorbit despre importanța extinderii bazei de la Mihail Kogălniceanu, aflată în regiunea Dobrogea.

Acesta e de părere că România trebuie să transforme Dobrogea într-un portavion terestru nescufundabil pe modelul Crimeea. Iar în acest sens obiectivul poate fi atins atât prin capabilități naționale cât și prin tehnică militară aliată. Importanța Dobrogei nu e doar strategică, cât și economică în contextul în care regiunea se află la Marea Neagră.

„Baza este esențială pentru România într-un spațiu vulnerabil ținând seama de proximitatea Federației Ruse. Este nevoie ca Dobrogea să devină la fel precum Crimeea un portavion nescufundabil, trebuie să avem capabilități naționale dar și ale NATO pentru operațiile de interzicere și de limitare a accesului, operații necesare din punct de vedere al apărării atât a apelor maritime teritoriale, dar și a zonelor terestre și aeriene.

În definitiv în felul acesta Dobrogea devine un punct extrem de important pentru că o prezență militară multinațională în zonă înseamnă în definitiv nu doar o securitate mai bună, dar și un control mai bun din punct de vedere economic, deoarece importanța Dobrogei este și un economică”, a conchis generalul Virgil Bălăceanu.

Prezent în emisiune, Tudor Curtifan, redactorul-șef al DefenseRomania a subliniat și el faptul că Dobrogea și baza de la Mihail Kogăniceanu joacă un rol crucial în arhitectura de securitate a României și a regiunii, amintind că baza unde sunt dislocate trupe americane se află la doar 100 de kilometri de Insula Șerpilor, ocupată în prima fază a invadării Ucrainei de către Armata rusă.”

https://m.defenseromania.ro/daca-tot-e-rusia-cu-ochii-pe-romania-generalul-balaceanu-propune-sa-transformam-dobrogea-intr-un-portavion-terestru-nescufundabil_627510.html”