O întrebare rămasă fără răspuns: De ce Rusia poate sa revendice CRIMEEA pe care cândva a dăruit-o Ucrainei şi de ce România nu poate să revendice teritoriile dintre Prut si Nistru?
O doamnă în vârstă de 71 de ani îl întreabă pe ambasadorul Rusiei la Bucureşti: “De ce Rusia poate sa revendice CRIMEEA pe care cândva a dat-o Ucrainei şi de ce România nu poate să revendice teritoriile dintre Prut si Nistru?”.
Printre cei care au ţinut să comenteze pe pagina de facebook a Ambasadei Rusiei in România în legatura cu reacţia avută de catre partea rusă cu privire la masacrul din 1941 de la Fântâna Albă, s-a aflat şi o doamnă în varstă de 71 de ani, care a ridicat una dintre cele mai pertinente şi importante întrebari legate de istoria recentă.
Intr-adevăr, dacă Rusia revendică până şi teritoriile pe care le-a cedat cu bună ştiinţă şi nesilită de nimeni Ucrainei, România ar avea motive cu atât mai întemeiate sa-şi ceară înapoi teritoriile dintre Prut si Nistru, răpite şi rupte samavolnic de teritoriul Ţarii, mai ales că pactul Ribbentrop – Molotov este deja considerat la nivel internaţional nul şi neavenit, el fiind dezavuat chiar şi de Parlamentul fostei URSS.
“Dvs. d-le ambasador sunteţi tânăr şi nu ştiu ce istorie aţi învăţat la şcoala rusească. Eu am 71 ani şi am fost obligata sa invaţ limba rusă, limba dvs., in ţara mea timp de 8 ani. In acest timp ofiţerii ruşi cantonaţi in locuinţe luxoase in orasele romaneşti se aprovizionau în magazine special destinate lor cu tot ce doreau, în vreme ce familiile romaneşti abia aveau ce mânca şi cumpărau alimente în raţii pe cartele.
Dvs. aţi fost obligat să invaţaţi limba română în propria dvs. ţară? Aţi facut foamea in vreme ce românii din Rusia huzureau?
Noi am făcut foamete pentru că Rusia a pus biruri enorme pe România deşi armata româna a urmat armata rusa până la Berlin. Mulţi ani dupa razboi vagoane de cereale şi alte bogaţii naturale au luat drumul Moscovei în vreme ce copiii români flamânzeau.
Nu numai tezaurul era la Moscova; mai erau tone de aur, dovezi arheologice care atestau adevăruri istorice despre trecutul indepărtat al acestor ţinuturi pe care noi existăm azi.
Cum să fie Moldova parte a Rusiei!?
Asta doar pentru că nişte interese şi înţelegeri între unele state au hotarât astfel la un moment dat? Vă întreb şi aş fi incântată să raspundeţi public, nu unei batrane de 71 ani, ci generaţiilor actuale şi viitoare de tineri români la intrebarea mea:
De ce Rusia poate sa revendice CRIMEEA pe care Rusia cândva a dat-o Ucrainei şi de ce România nu poate să revendice teritoriile dintre Prut si Nistru?
România nu a cedat niciodata Rusiei aceste teritorii, ci Rusia le-a luat la un joc de alba-neagra cu alte state. Deci le-a luat cu japca. Ca urmare cum am putea să simpatizăm Rusia, cand ea se ţine numai de intrigi şi ameninţări? Cum am putea avea încredere intr-o ţară care nu este fairplay cu Romania?”, a scris doamna Adriana Miuţ pe pagina de facebook a Ambasadei Rusiei din România
Si care-i raspunsul ambasadei?
Foarte inspirata si distinsa Doamna!
Toata admiratia!
Sper sa nu-l slabeasca pe Putin cu aceasta intrebare!
Cu picatura chinezeasca s-ar putea sa-l puna pe Putin pe ganduri!
Mai ales ca il ataca americanii si planuiesc sa foloseasca si tara si carnea de tun romaneasca !
Daca ne-ar da teritoriile inapoi, le-ar lua americanilor fasul din panzele Deveselului!
Cel putin din punct de vedere romanesc
Poate-i propune un troc serios lui Putin , aceasta mult diploata doamna!
Nu doar doamna Adriana Miuţ a avut o reactie curajoasa si demna in acel caz, ci si multi altii dintre romani, lucru surprinzator chiar si pentru noi de altfel. Insa intrebarea ridicata de doamna Miuţ a fost de departe cea mai pertinenta si mai importanta pentru noi toti romanii care ne dorim cu ardoare tara reintregita.