Iulian MARES
138 aprobate

iuliuss_m@yahoo.ca
86.34.175.10
1-Bancul cu ”Uniunea Sovietică Americană sau Ailaltă” se spunea cu gura plina la Ștefan Gheorghiu prin anii 80, de catre profesorii propagandisti numai ”studentilor” la FF! Posibil ca si Magureanu sa fi amuzant studentii ce vedeau amfiteatru doar la examen, spre amuzamentul si relaxarea constipatilor ”studenti”-in fapt primari cu pile, carora li se ridica nivelul educational, nu prea obisnuiti cu scrisul….
2-Cine a afirmat ca UKR a fost si/sau este o democratie? Nici nu prea avea cum sub RuSSia Mama, cu presedinti tinuti in viata si in lesă din mila GAZPROM!
3-Dl.prof. Marga a spus un adevar istoric privind teritorii straine incorporate in UKR, insa adevarul nu este exhaustiv. Domnia sa trebuia sa spuna si cine a luat acele teritorii si le-a dat UKR, ca o mita. In plus, cine a semnat tratatul cu UKR, in ce conditii si cine era liderul de politica externa in ROU in acele vremuri.
4-Eu cred ca *reacțiile ”intelighenției” și ”pulimii” de rând, ce se trezesc și adorm cu Slava* UKR sunt in primul rand total empatice cu o țara (armata, biserica si conducere) ce a avut curajul sa spuna NU hotarât Ursului de la Rasarit, ba mai mult sa dea fiarei multe bâte peste bot! Iar dacă NATO si UE ajuta UKR o fac și pentru ca se simt pacatoase in relatia cu RuSSia, pe care au creditat-o cu merite false si mascate, iar azi fac un fel de penitenta. În WW2 oare nu tot ”Uniunea Sovietică Americană sau Ailaltă” a ajutat masiv RuSSia sa reziste in fata fostului aliat, DEU?
Desigur, multe companii internationale nu respecta inca embargoul, insa nici celelalte ”Mari democratii”/BRICS (Brazil, India, China și South Africa) nu se inghesuie cu sprijinul economic….
5-Da, ne place ca aliatii din WW2 nu au frica sa lupte cu ”fratele” jegos, care, oricum am lua-o, a produs crima de agresiune teritoriala de Ev Mediu! Ce tot îndruga unii cu nazisti sau neonazisti?
A atacat UKR pe cineva?
Armata RuSSiei s-a transformat intr-o armata de invazie, sau nu?
6-Ce alegere/referendum poate avea loc in teritorii cu administratie militara straina? Asta este Democratia ”Originala” a RuSSiei?
7-Maine al cui va fi randul? Al Greciei-motiv: discuta prea mult timp politica la masa de prânz? Al nostru-motiv: avem epigoni la conducere? Al Poloniei-motiv: li se spuneau candva leși?
*-Terfelită, ca o fufă de bordel, … si avută si cu banii luați, ce ar fi azi RuSSia fara multitudinea de Ra N?
8-Lectia predata in viu, cu sacrificii supreme, a UKR actuale, servește ca simbol al renașterii naționale pentru toate statele foste varșoviste și nu numai; lectia are titlul: Daca tu poti muri la ordinul președintelui tău și eu pot muri pentru Țara mea!
9-Cand Poporul se teme de Guvernanti se numeste Dictatura, iar cand Guvernantii se tem de Popor inseamna ca este Democratie!
10-este pentru dumneata…..