Care comentarii ale lui Nick Cohen sunt aruncate la gunoi?

Nick Cohem este singurul comentator de pe site ale cărui mesaje, din când în când, sunt cenzurate, adică „aruncate la gunoi”, ca să folosesc terminologia internetului.
Nu am nimic împotriva dlui Nick Cohen să-și afirme ateismul gândirii sale, al poziției sale în lumea asta mare. Sunt milioane de atei, nu m-ar deranja unul în plus. I-am permis dlui Nick să-și afirme ateismul, de mai multe ori. Dar el a transformat această posibilitate în strădania vinovată de a face propagandă ateistă pe siteul nostru! Ceea ce este altceva, adică este ceva ce nu putem îngădui. Pare a fi o stratagem ieftină, penibilă. Fă-ți, domnule Nick, un site al dumitale, de propagandă atee, anti-clericală, și vezi câți te vor lua în seamă!

Alt subiect cu care dl Nick ține să se remarce este contestarea numelui de român și de România. I-am explicat ca unui om de înțeles ce n-a înțeles din polisemia cuvîntului român! Și n-a înțeles. A reluat aiureala asta în zeci de comentarii fără să dea vreun răspuns la critica mea. Pare năimit să conteste numele nostru de neam, de etnie distinctă! Din întâmplare, eu cunosc foarte bine cât de greu atârnă etno-numele nostru în discuțiile istoricilor și cât de greu le vine unor inimici de-ai noștri să ne spună pe nume. Li se pare că este mai convenabil să ne spună valahi, cuvînt pe care românii l-au aflat de la străini. Este un neologism. Niciun român fără carte nu folosește acest cuvînt, care, în fimal, a sfârșit prin a ne fi drag, ni l-am însușit cu bucurie, nu ne jignește nicicum. Pentru cei care ne contestă romanitatea nu se cunoaște detaliul că cuvîntul VALAH, de origine germanică, înseamnă tot „romanic”, vorbitor de limbă latină. Așa se face că unele popoare ne numesc pe noi, dar și pe italieni, cu acest cuvînt. Cazul maghiarilor, de pildă.
Așa că dl Nick să priceapă bine de ce este pus la colț!
Tot răul spre bine!… Discuția pe acest subiect mi-aduce aminte de un text mai vechi, aflat pe site, pe care nu este rău să-l mai public o dată. În onoarea și folosul dlui Nick, poate acum va pricepe!

Ion Coja