anonim
inamiculsistemului@gmail.com
5.14.199.171

In 1943 tatal meu era in vacanta si a lucrat la plombarea soselei catre Valea Seaca aici in Constanta . Seful lucrarii era un inginer evreu ,,deportat” la locul de munca cu salariul platit la timp. Deci, ca sa intelegeti: tatal meu era elev si lucra vara ca muncitor si seful lucrarii era un inginer evreu platit pe munca platita si nu de gratis! Pe harta o sa vedeti ca aceasta sosea se intersecteaza cu o cale ferata…. si la intersectia asta cand se uita la un tren cu aburi a scapat canciocul in butoiul cu smoala fiarta pentru care si-a ars mana cand a incercats a prinda canciocul… Asa a ramas cu degetele mutilate ….
Mai inainte a lucrat cateva zile la comandamentul aviatiei germane din Constanta unde se sapa un tunel din adapostul antiaeerian ca o solutie de salvare in cazul in care in cazul bombardarii si prabusirii cladirii cei din adapost sa se salveze prin tunel . Astazi nu mai stie nimeni care a fost cladirea comandamentului german.
Cu evreul exersa limba franceza si cu militarii germani a exersat limba germana incat in 1944 vorbea fluent limba franceza si limba germana.
Cu armata germana in Constanta, cu comandamente germane care isi proiectau tuneluri de salvare si cu ceata falsa utilizata la apararea falezei de la Cazinoul Constanta aveam aici ingineri evrei care conduceau lucrari platiti la fel ca inginerii romani si cu acelasi salariu.