„ Ar fi extrem de interesant pentru noi, ca români, să știm câți generali de aviație are Armata Română. Că avioane de luptă avem 36.”
No issue detected
surena6 hours ago
D-ul Panaitescu spune multe lucruri interesante, dar întrebarea este fundamental greșită. Am certitudinea că distinsul domn a făcut și armata și a făcut-o într-o perioadă în care forțele nostre militare crescuseră foarte mult. Ii reamintesc distinsului domn că reforma, mai bine spus reducerea efectivelor militare a fost inițiativa, nu numai la nivelul României, ci la nivel mondial, a tovarășului comandant general al RSR, care era și fost militar. Tov. nostru chiar a fost nominalizat, pentru detensionarea relațiilor Ves-Est și pentru reducerea cheltuielilor cu înarmare, la premiul Nobel pentru pace. Poate multi romani au uitat de referendumul privind reducerea cheltuielilor militare pe bune, nu pe hârtie, și a focoaselor nucleare. Sunt istorici români și americani care studiind Tratatul de la Varșovia a putut să vadă că aveam o consecvență în această politica. Astfel, în ciuda paradele, a programelor naționale de înzestrare, a doctrinei militare „lupta întregului popor”, a gărzilor patriotice, a exportului de armament defensiv, defensiv trebuie reținut, România a militat și a pus în practica reducerea cheltuielilor militare și a efectivelor a. î, dacă am reținut ce a spus Gen. Degeratu, efectivele armatei romane erau în 1989 de 270000 de militari. În plan internațional România s-a implicat în aplanarea conflictelor, reducerea tensiunilor intre state, condamnarea acțiunilor marilor puteri (o să înceapă să curgă acuzațiile de propagandă pentru vechiul regim).
Mai amintesc că tovarășul era demn urmaș al Împăratului Probus și utiliza armata și la realizarea de activități civile (șantiere pentru construcția de canale, drumuri, poduri și agricultură), dar nu a neglijat nici participarea la aplicațiile militare ale Tratatului de la Varșovia. Nu știu dacă este nevoie să mă amuz de povestea cu bombele nucleare ori să mă îngrijorez, România nu avea nevoie de armele nucleare de la sovietici, tovarășul demonstrate și se ambițioase să avem energie nucleară și puteam avea oricând arma nucleara.Tov. comandant suprem, așa cum am mai spus-o, l-a citit cu mare atenție pe tov. Stalin și a înțeles că arma nucleară pentru o țară mică precum România e un calvar, a înțeles că toată credibilitatea României va fi distrusă ori la acest aspect, ca un veritabil țăran, a ținut foarte mult. În lumea rurală care la format pe Ceaușescu erau încă valabile o serie de principii sănătoase pe care el le-a preluat și le-a respectat. Așa putem explica, în ciuda propagandei, în ciuda eforturilor tarilor surori, că cei care l-au cunoscut pe Ceaușescu au afirmat că era un om de cuvânt.
Revenind la armata româna trebuie să vă spun că armata noastră este de mai bine de 27 de ani în război,in războiul cel mai perfid, atipic, în care nu există aliați și în care nici nu știi în armată care sunt loiali și care trădători iar politicienii de văd doar când e vorba de pupaturi, strâns mâini, reportaje TV iar în rest te vorbesc ca pe o gaură neagra și se întreabă și te întreabă „ce produce D-le armata?”
Distinsul domn necesita doua lamuriri:
1. Din bugetul armatei se plătesc și pensionarii armatei (rezerviștii, ei se pensionează în realitate când părăsesc această lume), veteranii de război, familiile militarilor activi etc., se mai plătesc și salariile militarilor, întreținerea clădirilor, paza tehnicii militare și o sumedenie de alte lucruri, inclusiv menținerea în activitate a unor angajați în ipotetica situație când va primi bani pentru înzestrare și repararea tehnicii de luptă. Aceasta trebuie și ea revăzută periodic, recondiționata și menținută la un nivel optim pentru situații neprevazute.
2.Fortele aeriene cuprind și forțele antiaeriene și de rachete iar numărul comandanților ține cont de obiectivul strategic pe care îl are această arma.
Am văzut marea realizare a PSD, realizare pe care nu au reușit-o nici tovarășii comuniști, de a învrajbi categoriile sociale cu sloganuri că sunt pensii nesimțite în armată (militarii de cariera nu au așa ceva, au câțiva politruci deveniți peste noapte militari ori cei din servicii care și-au tras grade de generalii și sunt vai de mama lor), ca sunt multi generali și colonei (Generalul Degeratu vorbea recent de o criză a statului major, de o criză la nivelul conducerii superioare a armatei datorită plecărilor) în raport cu soldați, prea mulți birocrați. Am mai vorbit despre rolul apariției specialiștilor după 1989,acum vedem că avem și specialiști în ale armatei, o mulțime de politicieni au devenit doctori în strategie militara și în cursurile de siguranță națională. Acești oameni atotștiutori au uitat pesemne că în celebra campanie de iarnă a lui Soliman Pasa împotriva lui Ștefan cel Mare din cei 120000 de oameni doar jumătate erau militari, restul asigurând logistica militarilor. Mehmet al II lea avea o armata profesionistă și știa, după modelul roman, că o armată are nevoie și de ingineri, croitori, cizmari, fierari, pionieri, bărbieri care aveau și rol de doctori etc..
Despre cât de importanți sunt personalul auxiliar militar în armata moderna azi poate să vă spună numai un militar iar dacă vă spune fostul șef al Statului Major, Generalul Degeratu, puteți să vă dați seamă că în condițiile de azi ale armatei aceste servicii sunt o condiție sine qua non a oricărei armate moderne. Pe un portavion american personalul auxiliar depășește personalul militar, fără ei însă nu se poate asigura succesul acestora. Toți formează un întreg, toți au același obiectiv și în caz de război toți sunt pregătiți să lupte și să moară, în caz de război toți sunt militari.
În recentele aplicații militare armata româna slab înzestrată, supusă unei false probleme cu pensiile și salariile nesimțite, cu o criză acuta de personal superior, inferior, auxiliar și a demonstrat profesionalismul atât față de membrii NATO cât și față de observatorii militari ruși și spionii legali (atașați militari) ai altor țări. Generalul Degeratu participant la sute de exerciții și manevre militare inclusiv cu tarile membre ale Tratatului de la Varșovia, a spus că nu a văzut o asemenea dorința a armatei române, o asemenea dăruire de a demonstra că această armată hulita și umilită de politicienii români este pregătită să-și îndeplinească obiectivul fundamental și anume apărare țării de un inamic extern. Din păcate armata, datorită Constituției, nu ne poate apară de inamicii interni.
cam ăsta-i echipamentul militar:
https://en.wikipedia.org/wiki/Equipment_of_the_Romanian_Armed_Forces
forțele navale:
https://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Naval_Forces
forțele aeriene:
https://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Air_Force
forțele terestre:
https://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Land_Forces
și o prezentare generală a forțelor armate:
https://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Armed_Forces
chiar dacă ne-au pus pe butuci armata, nu sîntem noi ultimii. Iar ca-n orice durere, e bine să facem puțin haz de nacaz cu vecinii noștri unguri, care stau și mai prost decît noi:
https://www.youtube.com/watch?v=XJ7MQx6Vlz8
domnule Coja,
apreciez intervenția colegului surena, dar totodată vreau să vă atrag atenția că n-ați reacționat deloc cînd Stan Pățitu a discutat problema asta mai demult.
ca să n-ai nici-un fel de opoziție, trebuie în primul rînd să desființezi armata, dacă vrei să preiei controlul și conducerea.
ce-au făcut ei după 1990? Au avut grijă prima dată să restructureze serviciile de securitate și armata. Ne-au pus pe butuci armata din toate punctele de vedere, atît ca efectiv, cît și ca echipament. Avioanele Ora Zero au ajuns fier vechi, la fel ca toate motorizatele și blindatele. Ne-au redus armata, ca nu cumva să ne treacă prin cap o lovitură militară să-i dăm jos.
de la peste un milion de soldați activi în orice moment, ne-au adus la numai 90.000 cu ofițeri cu tot. Ne-au pus să schimbăm și uniformele, pe care le-am achiziționat pe datorie.
a trebuit să cumpărăm fiare vechi de la elvețieni, F16, care e depășit de mult timp, tot pe datorie, cînd avioanele Ora Zero erau net superioare pentru teren accidentat, așa cum este relieful în general în Europa.
pe scurt, după ce ne-au distrus complet armata, ne-au băgat și la datorii pentru a reface numai 10% din ce-am avut.
mai mult, au dresat noile cadre militare să folosească tehnologia dorită de ei, și agresivitate, cărînd soldații noștri în conflicte militare care nu ne privesc deloc.
altă drăcovenie a fost să cumpărăm lucruri inutile, cum ar fi scutul antirachetă, rachetele patriot, care nu sînt deloc eficiente la un presupus atac din partea Rusiei, deoarece Rusia a schimbat tactica și armele, adică nu mai folosește rachete balistice, care puteau fi interceptate de rachetele patriot, ci de croazieră, care nu pot fi interceptate de rachetele patriot. E prea tîrziu cînd sînt depistate ca rachetele patriot să mai aibe timp să le întîmpine. Alți bani aruncați pe geam și sîntem fără apărare.
în paralel ei profită de resurse și produc arme și armament la noi, pentru piața armelor, fără să plătească taxe și impozite la statul român. Ne avînd taxe și impozite de plătit, se pot vinde la prețuri mici, dar se poate face profit foarte mare, deoarece vînzările de arme produse în România merg foarte bine din cauza prețului mai mic cu care se vînd decît alți producători. Iar despre arme produse la noi, care au ajuns la ISIS, ce să mai vorbim?!
în plus ei și-au perfecționat, dresat și însușit toate forțele de ordine, de la poliție, jandarmerie, forțe speciale de intervenție și serviciile de securitate, ca să nu mai putem deschide gura deloc. Din aceste motive care privesc forțele de ordine și anihilarea armatei, am spus de mult timp că nici armata nu ne mai salvează, nici la interior, nu numai la exterior, deoarece e net inferioară ca forță, inclusiv față de forțele interne de ordine, pe care și le-au creat cu multă generozitate, în timp ce armata au pus-o pe butuci. Iar despre justiția aservită complet lor, ce să mai vorbim?! Distruge oameni nevinovați, și dă drept de cauză bandiților să ne jefuiască de sus pînă jos, de la corupție la scară mare, pînă la bieții pensionari, care sînt furați de proprietăți de șarlatani mărunți, de găinari de speță joasă, pe care ei îi încurajează și îi apără cu justiția.
toate cele bune!
La Surena am apreciat finalul optimist, ideea că, așa puțină cum e armate noastră azi, are potențial, mai ales moral. Cred în analizelel dlui Degeratu. Site-ul acesta își propune să păstreze elanul și încrederea noastră a românilor. Sunteți prea defetist, după „gustul” meu, deși aveți dreptate și aveți și informații bogate.
Armata și Biserica trebuie încurajate și susținute necondiționat.
Desigur, exagerez prin optimismul meu, inclusiv când mă grăbesc să cred varianta „festivistă” privind clopotul de la Catedrala Mântuirii. Ăsta sunt, eeste prea târziu să mă schimb!
îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar se pare că n-ați înțeles nimic din comentariul meu. Cum vor face față 90.000 la aproape 400.000 forțe de ordine internă, plus spatele acoperit de forțele NEITO cantonate la noi? Ați rămas tot visător.
iar despre biserică ce să mai spun?! Vîndută forțelor răului. Ați auzit de patriarhia Moldovei și Munteniei, care s-a rupt de patriarhia României, și s-a subordonat patriarhiei Ucrainei? Dar de scandalurile din cadrul bisericii? În plus ce să mai vorbim de bisericile protestante, care din cauza sărăciei primește tot mai mulți convertiți de la ortodocși. Chiar și iudeii mesianici au adepți români, iar numărul crește în continuare. Băieții știu să acționeze pe toate planurile, iar tinerii noștri sînt debusolați total, de noua educație zis liberală a neo-comuniștilor. În plus nu uitați că 7 milioane de români nu mai sînt în țară, și nici n-au de gînd să se întoarcă la nebunia din România. Cu pensionari muribunzi și tineri spălați pe creer, n-ajungi departe, iar forțele armate au fost anihilate de mult timp. Acum au ajuns și-n poziția să le taie din pensie și foștilor militari, acum pensionari. Cu cine se poate face ceva? Mai înainte deunezi, m-ați întrebat ce-i de făcut. N-am răspuns pentru că nu venise momentul. Acum a venit. Nici eu nu mă pot schimba, dar vreau să rămîn în continuare sub auspiciile rațiunii, cît mi-o mai da Ăl de sus șansa. Optimismul și toleranța ne-au adus în sapă de lemn, într-un timp record, și vă spun eu că cea mai mare catastrofă a noastră e cea biologică și ecologică, pe care ne-au aplicat-o consecvent și merg mai departe. Grădina Maicii Domnului, cea curată și limpede s-a pălit și se ofilește în continuare pe zi ce trece, secundă de secundă. România se depopulează, se defrișează, se degenerează, de la om la plante și animale, într-un ritm de nedescris, iar noi ne întrebăm: ce facem?
nu ne-a mai rămas decît pușca și cureau lată. Pădurea, haiducia și panduria, pînă cînd nu ne taie de tot pădurile. Întrebarea e: cine o face?
Generalul Constantin Degeratu, fostul şef al Statului Major, a declarat în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că în cazul unui război, România nu ar putea să se apere în fața inamicului.
”Dacă în noaptea asta e confruntarea cu inamicul, el nu mă întreabă decât ce m-a întrebat în 1940, pe Nistru: eşti în stare să te aperi sau nu? Ridic mâinile – nu, cam nu. (Ascultaţi discursul lui Donald Trump la Varşovia. Nu putea fi ţinut la Bucureşti, să spună la fel. S-a dus la Varşovia, fiindcă acolo, indiferent cum au fost polonezii – într-o parte cleştele rusesc, în cealaltă parte cleştele nemţesc – polonezii au ales să se apere. Cu orice sacrificiu!…)”
Generalul Degeratu a oferit si solutii la situatia in care este armata romana
”Acum, nu mai e de făcut decât atât: proclamarea stării de urgenţă în domeniul securităţii naţionale, aşa cum a făcut Franţa când s-a confruntat cu terorismul (…). E o stare de urgenţă, nu mai e o stare de normalitate. Pentru că pericolul acţiunii militare străine e aici. Este şi în interior – deja inamicul e în interior şi trebuia descoperit până acum. Trebuie proclamată starea de urgenţă şi făcut ceea ce trebuie într-o stare de urgenţă: care este situaţia Marilor Comandamente la ora actual? 30-40-50 la sută fără personal de înaltă calificare – generali, colonei şi locotenenţi-colonei.
Concentrarea rezerviştilor cu obligaţii militare şi completarea acestor funcţii disponibile. Trecerea la organizarea şi completarea Comandamentelor pentru Situaţii de Război. Măcar lecţia din ‘38, ‘39, ‘40 s-o învăţăm. Aceşti oameni care au ieşit cu aceste pensii vin înapoi, au obligaţii militare. Militarii în rezervă sunt mai întâi militari şi pe urmă în rezervă, conform legii şi jurământului militar. Trecem la o structură corespunzătoare războiului: înfiinţarea unui Comandament Operaţional pentru conducerea operaţiilor care ar trebui să urmeze, înfiinţarea a trei Comandamente de Corp de Armată – la Iaşi, Cluj, Craiova, înfiinţarea unui Comandament special pentru Dobrogea. Aici trebuie să vină rezerviştii – 3 luni, 6 luni (…). Nu costă foarte mult, cei care vin în astfel de situaţii îşi vor primi pensia în continuare şi, dacă pensia e mai mică decât funcţia pe care o vor îndeplini, vor primi diferenţa de grad, nu şi soldă şi pensie (…)” sursa: http://www.b1.ro
Este trist ca avem asemenea militari pregatiti si ii ignoram in reformarea si modernizarea armatei romane,cloana vertebrala a statului roman.
mulțumesc pentru trimitere! Știu problema. O spun de mult timp, mai exact atrag atenția de mult timp asupra acestui fenomen, planificat la fel ca celelalte de ocupație a României. Inclusiv serviciile de securitate au fost supuse acestui proces de anihilare cu orice metode și prin orice mijloace.
garda naționalistă din serviciile de securitate a fost eliminată, chiar și prin exterminare. Mai mult au fost denigrați cu sperietoarea securiști bolșevici, cînd de fapt ei sînt adevărații bolșevici.
lincul m-a trimis la o știre cu Simona Halep. Poate trimiteți lincul exact la problema prezentată.
în cunoștințele mele sînt deja 6 comandamente pe regiuni diferite coordonate de unul central, care este subordonat lui Neito.
Ati pus punctul pe i, domnule Stan Patitu:
PANA NU NE CUNOASTEM EXACT DUSMANUL, NU VOM PUTEA REACTIONA CUM TREBUIE!
PERVERSITATEA SI PERFIDIA LOR NE IA MINTILE!
AICI E PROBLEMA INTREGII EUROPE – vad ca Philoppe Ploncard d’Assac, ca sa dau doar un exemplu, se vaita de acelasi lucru pentru francezi: NICI FRANCEZII CA POPOR NU-SI CUNOSC INCA EXACT DUSMANUL CARE SE ASCUNDE!
CACI ALTFEL TREABA ESTE REZOLVABILA !
Cum bine ziceti: „cu pusca si cureaua lata !”
ca sa va citez.
Felicitari pentru punctarea f. exacta a starii de fapt din Romania!
Subscriu, desi nu am competenta dumneavoastra – dar fie si de la distanta, lucrurile au devenit fffff clare !
In plus armatele mai peste tot in Europa – Franta si Germania in tot cazul – sunt transformate in armate de mercenari pentru a fi intrebuintate in luptele celor ce au preluat si aceste tari, nu doar Romania – fie ea si cea mai jefuita si mai cumplit de sfasiata !
Iar politiile sunt si ele aproape integral preluate de inamicul popoarelor respective , la nivel superior.
Asta deoarece statele slujesc pentru nimicirea popoarelor prinse in ele ca in niste chingi, caci lucreaza pentru dusmanul popoarelor respective, si impotriva popoarelor in cauza .
Statele fiind integral preluate de dusmanul disimulat in „protector”
Am spus de mult ca Romania n’are ce cauta in EU sau in NATO!
Si ca trebuie sa iasa din ele ramburs !!!
Subscriu în totalitate.
Armata și Biserica în care românii „au cea mai mare încredere” sunt instituții desființate după 1944 și refăcute după modelul și precedentul sovietic, iar înainte în vremea „democrației” erau sabotate, infiltrate, pline de alogeni și slugi ale regimului colonial, forțele naționale luptând pt. românizarea și întărirea lor. Cu țara ocupată, Conducătorul Statului ucis, ofițerimea aruncată în închisori și toți cei care au luptat pt. țară în perioada 1916-1919 și 1941-1944 lăsați fără drepturi(inclusiv văduvele și copiii, nu mai zic de răniți și invalizi), noua armată a germinat din cele două Divizii de tristă amintire, coordonată de persoane fără pregătire și valoare, ca Alexander Ilici și Ernst Neulander. Prin asasinarea lui Nicodim Munteanu și Irineu Mihălcescu Biserica a intrat pe mâna satanelor în sutană, cu stea roșie în frunte și șorț la brâu: Iustinian Marina(care, la fel, nu avea nici drept și nici autoritate, fiind un jeg bolșevic), Iustin Moisescu, Teoctist Arăpașu(participant la rebeliunea din ianuarie 1941, între altele) și Daniel Ciobotea(țigan jidovit, globalist și ecumenist de primă mână).
Optimismul și toleranța, adică uitarea și iertarea care aduc popoarele în somnul de moarte, în condiția de legumă politică și istorică. Din gândirea sănătoasă nu poate lipsi această deviză: „Nu uităm și nu iertăm!”; neuitarea nu lasă dușmanul să înece adevărul, iar neiertarea sădește speranța în dreptate; numai justiția și asanarea morală, alături de cultul eroilor și martirilor, pot închide rănile unui popor, iar nu promisiunile politicianismului și speranțele deșarte: „uitați trecutul, sacrificați prezentul pt. viitorul în care va fi mai bine”.