Ionuț some_body88@yahoo.com 193.226.109.112
Așa după cum au promis, cei de le economica.net au continuat seria interviurilor cu Ioan Niculae despre planurile acestuia de a redeschide 5 combinate chimice în care va angaja 4.000 de oameni, sunt informații foarte interesante, să dea Dumnezeu se le și îndeplinească! Ideile esențiale (articolul este mult mai lung): Ioan Niculae, fodatorul și patronul grupului Interagro, acum în insolvență, vorbește, într-un amplu interviu, despre planurile pe care le are cu uzinele chimice pe care le deține, despre relația sa cu Gazprom, al cărui client direct este, despre lipsa sprijinului guvernamental și al băncilor pentru oamenii de afaceri români din industrie, și aduce acuze producătorilor de gaze, în special Romgaz, care, DEȘI ÎNCHIDE SONDE PENTRU CĂ NU ARE CINE SĂ-I CONSUME GAZUL, REFUZĂ SĂ-L VÂNDĂ FABRICILOR SALE! El vorbește și despre proiectele în care este pe cale să atragă investitori străini în România, dar și despre situația de pe piața gazelor. Printre altele, aduce acuze și unui fost prim-ministru. Cinci din cele șase uzine chimice din grupul Interagro vor fi redeschise în acest an, două au fost deschise deja. Omul de afaceri caută să angajeze circa 4.000 de oameni. Combinatele chimice vor consuma circa 2,7 miliarde de metri cubi de gaze pe an, grupul lui Niculae devenind de departe cel mai mare consumator de gaze din țară. Gazul consumat este integral rusesc, Niculae a semnat contract direct cu Gazprom, care poate fi prelungit. Este singurul consumator din România cu contract direct cu gigantul rus. Omul de afaceri acuză că niciun producător român nu vrea să-i vândă gaze, sub nicio formă. Mai mult, acuză producătorii de gaz că nu respectă reglementările ANRE și pun pe bursă mai puțin gaz decât sunt obligate. Cantitățile sunt mici și nu sunt de niciun folos pentru industria românească. Niculae spune că nimeni nu vrea să spijine investitorii români din industrie, băncile refuză și finanțările, și chiar emiterea de garanții, iar ajutoarele de stat pe care le acordă Guvernul în această perioadă sunt în special pentru marile companii străine. A avut totuși o discuție pozitivă cu premierul Orban, despre care are o părere bună. Aduce acuze lui Victor Ponta. A încercat asocieri cu Romgaz, benefice pentru ambele părți-spune el, dar A FOST REFUZAT CONSTANT, DIN VINA DIRECTORUL ROMGAZ, CARE SE OPUNE LA ORICE, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE ROMGAZ ÎNCHIDE SONDE PENTRU CĂ NU ARE CUI VINDE GAZUL. (…) |
Un fost cancelar german a fost numit in conducerea celei mai mari companii petroliere din Rusia.
Rusia l-a nominalizat pe fostul cancelar german Gerhard Schroeder sa faca parte din consiliul de administratie al celei mai mari companii petroliere ruse, Rosneft, in calitate de director independent, potrivit unui decret guvernamental publicat vineri seara.
Cancelar intre anii 1998 si 2005, Schroeder este in prezent presedintele comitetului de actionari al Nord Stream AG, un consortiu condus de Gazprom pentru construirea unei conducte pentru transportul de gaz natural rusesc prin Marea Baltica, informeaza sambata Reuters.
Rosneft, companie la care statul rus detine pachetul majoritar de actiuni, se afla sub incidenta sanctiunilor occidentale impuse ca urmare a rolului Rusiei in criza din Ucraina.
*Schroeder, care spune despre presedintele rus Vladimir Putin ca-i este prieten, a criticat incercarile de a impune sanctiuni Rusiei, prin consens negociate si aplicate de UE si NATO in urma episoadelor Crimeea si Ukraina.
Cred că deja Ioan Nicolae are susținere serioasă din partea Rusiei. Cu siguranță, nu este un lucru rău. Rusia nu mai este URSS și Rusia lui Putin este mai mult decât OK. Despre rusul obișnuit am o părere foarte bună. Am activat câțiva ani pe niște forumuri rusești, evident cu google translate, nu cred că există oameni mai săritori și dornici să te ajute dezinteresat decât rusul obișnuit.
În spatele OMV se află investitori din Rusia! Nu neapărat ruși!
Rainer Seele, şeful grupului austriac OMV a fost decorat cu „Ordinul Prieteniei” de Putin în persoană. Nu mă îndoiesc că niște sioniști să-și fi vârât coada.