Buta Dumitru
205 aprobate

Dumitrubuta189@yahoo.com
79.115.35.56

 

DESPRE RACHETE, TELECOMUNICAȚII ȘI ANTENE ÎN ROMÂNIA
7 august 2023 Romică Adrian VLAD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În contextul în care la granițele de nord și nord-est ale României se desfășoară un război care nu este 100% un conflict armat panslav – ci rusesc versus Occident prin „împuternicitul de serviciu” numit Ukraina – SUA vor modernizarea scutului antirachetă de la Deveselu.

Se cunosc interesele americane precum și motivele yankeilor în Ukraina dar mai ales dorința SUA de anihilare a Moscovei – chestiuni asupra cărora nu voi mai face referiri… Voi aduce la cunoștința opiniei publice niște aspecte mai puțin sau chiar deloc cunoscute, despre laseri și procese multifotonice , despre rachete , transmisiuni și antene etc.

Se știe că marele concern Lockheed Martin va construi un laser de 500 kw ( peste cel deja construit de 300 kw) care se va constitui într-o armă formidabilă care practic va pulveriza pur și simplu ținta luată în vizor. Laserul dpv tehnico-știintific are o istorie de peste 50 de ani… Noul laser-armă va avea crescut nivelul puterii și va avea o calitate excelentă a fasciculului privind dimensiunea, greutatea și volumul sursei laser de înaltă energie cu undă continuă. Această armă de mare putere va putea folosită de toate cele șase categorii de forțe armate ale SUA. Un astfel de laser de 500 kw este formidabil de puternic, el dezvoltând o energie echivalentă cu funcționarea simultană a mii de becuri cu filament incandescent sau cu energia a mii de cuptoare cu microunde; un astfel de laser are efecte devastatoare asupra obiectelor spre care își îndreaptă fasciculul putându-le tăia, topi sau chiar pulveriza.

Și România a conceput la IPB și construit la IFA Măgurele un laser cu spotul de 3 mm și lungimea razei de 5 m. Această realizare românească avea în vedere domeniul militar al apărării și securității naționale prin forțe proprii de cercetare, proiectare și fabricare. România a investit mult în anii 1960÷1985 în fabricarea de tehnologii complexe, precum și domeniul rachetelor AA (apărare antiaeriană), specialiști în zona Ploiești/ Brașov care au dezvoltat rachete operaționale încă din anii ’60. Prin anii ’80 s-au dispus măsuri de asimilare în producție a unor tipuri de rachete AA la care piesa cea mai complicată era pilotul automat din vârful rachetei, care ghida practic racheta spre ținta de lovit și de distrus. Tot specialiștii militari din zona Ploiești au pus la punct prin anii ’90 rachetele antigrindină, deoarece activitatea specifică apărării AA cu rachete de luptă de un anumit tip s-a redus și ulterior s-a desființat. Marea U.M. 1907 de la Ploiești nu mai există… ca dealtfel nici unitatea operativă U.M.1881 din Brașov nu mai există ( locuri prin care a trecut și subsemnatul…); aceste unități de elită au scos cele mai bune promoții şi generații de operatori pentru rachetele AA inclusiv a stațiilor de dirijare și stații de radiolocație extrem de complexe pentru timpurile acelea.

În anul 2022 a fost semnat memorandumul de înțelegere între România prin Electromecanica s.a. Ploiești ( filială a C.N. Romarm) și marea companie americană de armament Raytheon Missiles & Defence, cu privire la fabricarea de rachete interceptoare SkyCeptor în România. Raytheon Missiles & Defence (RMD) este o diviziune a Raytheon Technologies ( la care acționar este și….. Pfizer Pharmaceutics !!), care a conceput un SkyCeptor ca un interceptor kinetic accesibil pentru apărare anti-rachetă balistică și de croazieră cu rază lungă de acțiune. Această rachetă sol-aer neutralizează ținte prin coliziune directă la viteze mari și poate fi folosită împreună cu alte sisteme de luptă ale SUA și NATO; există intenția ca această rachetă sol-aer să fie integrată în programul Global Patriot ca o soluție ce ar face parte din arsenalul de luptă al apărării sol-aer al României.

Toate aceste dispozitive, sisteme, aparate tehnologice de înaltă clasă au nevoie pentru a funcționa de Telecomunicații – o noțiune care are o gamă foarte mare de aplicabilitate… Vechea metodă de ierarhizare a transmiterii de unde electromagnetice prelucrate cuprinde gamele metrică, decimetrică, centimetrică și milimetrică. Spre exemplu televiziunea funcționează în gama maximă centrimetrică ( în funcție de calitatea emisiei tv – deci până în banda de 8 MHz). Însă, pe glog mai există și sateliți geostaționari , meteorologici, de spionaj militar și industrial etc … dar mai ales există armate, care utilizează frecvențe de până la 5 GHz încă din anii ’64 ÷ ’65. Știința a avansat formidabil de mult în acest domeniu, cerințele omenirii au crescut în special în telefonie, telefonie mobilă prin satelit și transmisiuni de date.

Astăzi, Bucureștiul și marile orașe din România sunt pline de antene radio și tv dar și antene cu scopuri diverse… care transmit și receptionează semnale prin sateliți care folosesc frecvențe de lucru foarte periculoase pentru corpul uman care practic este iradiat ( mai ale persoanele din imediata apropiere de astfel de antene și instalații). Acest pericol este cu atât mai mare de când s-a trecut la telefonia 5G… spre 6G; la 7G omul moare în mod direct. Aceste antene pot fi folosite și ca stații de bruiaj și de perturbare a activitătilor normale ale marilor comunități de orașe dar și ca vectori de perturbare climatică și telurică.

Încă imediat după cel de-al Doilea Război Mondial cercetarea în domeniu a luat o amploare și dezvoltare grozave care au culminat cu intenții și acțiuni secrete de spionaj dar și de corupere și racolare a unor aparent inamici și adversari… Într-un raport al CIA din anul 2001 se face referire la un caz mai puțin cunoscut de opinia publică și anume : cu multe decenii în urmă s-a anunțat la posturile de radio din UK , Italia , Franța și alte state vestice că directorul Băncii Vaticanului a fost găsit spânzurat de un pod din Londra… În acel raport se spune că SUA prin CIA a utilizat Banca Vaticanului pentru a transfera ilegal în Polonia 3,5 milioane de dolari, iar acel director s-a opus respectivei operațiuni… astfel că s-a hotărât și recurs la elimininarea sa fizică. Banii erau destinați unor structuri din care ulterior s-a născut Sindicatul Solidaritatea din portul Gdansk, iar unul dintre organizatori polonezi era un preot catolic local. Operațiunea de transfer al banilor s-a realizat prin nemijlocita participare a respectivului preot catolic care în scurt timp a fost promovat și avansat pe scara gradelor bisericești până la înalta demnitate catolică de Papă și Episcop al Romei. Acesta a fost Karol Jozef Wojtyla cunoscut ca Papa Ioan Paul al II.lea … cel care în anul 1989 se întâlnea pe un vapor în largul coastelor Maltei cu Gorbaciov al URSS.ului și cu Bush senior cu care s-a hotărât prăbușirea Pactului de la Varșovia și implicit căderea comunismului/socialismului în Estul Europei…

Concluzia este că trebuie să fim mai atenți, reținuți și prudenți în a mai crede în eroi, în mituri și personaje fabricate care vor să transmită și să inducă ideea că sunt oameni de bine, pacifiști și democrați. Este total greșit și chiar fatal !! Ca în mai toate cazurile Banul a vorbit și a impus… ca în toate domeniile de altfel: politic, economic, militar, clerical…etc. Aranjamentele mari se fac fără ca populațiile să știe ce se întâmplă în realitate, ele fiind doar masă de manevră și sursă de expoatare. Atât și nimic mai mult ! Chiar nimic mai mult !!

Romică Adrian VLAD