Pușlamaua adventistă

Uite Akritas si un punct de vedere al unui preot ortodox din Sibiu,  d.Coja s-ar putea sa il cunoasca, dr.preot Constantin Necula, vizavi de ortodoxismul rus pe care tu il iubesti atat de mult:

„Am remarcat renașterea credinței din Rusia post-comunistă! Un Patriarh care dă binecuvântarea tancurilor să-și pună cizma pe gâtul altor ortodocși. Dacă ăsta e creștinismul pe care îl visăm, mulțumesc, NIET!
Niet! Niciodată în România nu s-a dezvoltat ideologia cizmei pusă pe gâtul celui mai slab. Renașterea creștinismul doar pentru că au aurit cupole, și-or hirotonit episcopi de limbă rusă peste neamurile vorbitoare de altă limbă? Iertați-mă că vă întreb, ați uitat că în Moldova, Mitropolitul susținut de Moscova vorbește rusește mai mult decât românește?
Despre ce creștinism rusesc îmi vorbiți? Panslavismul etern?!
Scrie undeva în Scriptură despre așa ceva? Despre binecuvântarea tancurilor, pentru uniformizarea mujicilor și uciderea din gleznă tanchistă a puținilor tătari care au mai rămas? Aproape că te ia mila de tătarii islamici, domnule, dinaintea unei ortodoxii atât de bine pusă la punct!
Aaa! Dacă vreți să vorbim de ortodoxia preoților ucraineni, care s-au pus între soldați și popor ca să-și protejeze și poporul, și soldații născuți din popor… Da! Despre asta, altceva, da, dar nu este renașterea creștinismului rus post-comunist. Dacă ar fi existat post-comunism în Rusia, aș fi crezut că ar fi renăscut creștinismul, dar n-a trecut, nici la ruși, încă, nici nu cred că va trece curând comunismul.

……………………………………………….

Îmi pare rău dacă v-am jignit vreun sentiment pro-rusesc, dar să știți că nu sunt nici pro-grec, nici pro-sârb, nici pro-rus. Îndrăznesc să spun că încerc să rămân pro-român, în sensul că eu cred în continuare că cea mai echilibrată ortodoxie din lume, la ora actuală, este dată de ortodoxia de bun-simț a românilor.

Aș mai zice ceva, dar mă abțin…”

…………………………………………………………

N-am auzit un cuvânt… știți că la un moment dat un vicepremier al Rusiei a afirmat despre noi că va intra cu bombardiereul în București și ne va arăta el cine suntem noi.

Noi știm cine suntem. Ei nu știu cine sunt. Pentru că întotdeauna porcul a crezut că zboară. Și așa a ajuns rachetă.

Aici este riscul nostru ca popor, că uităm lecțiile trecutului. Nu suntem în stare să spunem, noi știm despre voi cine sunteți: nişte beţivi împuţiţi, nişte violatori, nişte furători de bani, ne-aţi furat uraniul, pădurile, fecioria fetelor, viaţa tinerilor. Ne-aţi troglodit generaţii la rând, aţi creat un sistem comunist care nici acum n-a pierit, după atâţia ani. Sunteţi nişte viruşi, nişte bacili ucigători.

Dar cine să vă zică?”

Cred ca e suficient akritas…..si nu uita! este vorba de dr.preot ortodox (nu papistas) Constantin Necula care a vizitat URSS si apoi Rusia de cateva ori din 1982.Deci,stie ce spune!

P.S Daca vrei sa discutam in aceasta „ortodoxie de bun simt a romanilor ” sunt gata sa o fac oricand cu tine, dar nu in derapajele proruse si pravoslavia ortodoxa rusa.