Catu e un pui eclozat dintr-un incubator.
Desi nu vreau sa-i aduc nici o scuza, resimt cumva o urma de regret pentru oamenii damnati. E o chestie interesanta sa fii cat de cat liber, in infinitatea infernurilor concentrice, a cosmarurilor concentrice din care, cand iesi dintr-unul, te trezesti in altul si tot asa. Spun despre o urma de regret, pentru ca saracul nu stia ce-l asteapta, destinat fiind unui rola major intr-o epoca apocaliptica. De mic a fost protejat pentru rolul ce avea sa-l aiba.
Unii au vazut filmul Salt, din 2010, in care agenti sovietici urmau scoli speciale de instructie, invatau perfect engleza, ca sa ajunga spioni in america. Buna ideea, doar ca in realitate nu-s rusi, ci altceva.
Altii au vazut Resident Evil, tot de la hollywood, in care se sugera conceptul oraselor subacvatice, adevarate crescatorii de zombi, care nu stiau pe ce lume traiesc. Iarasi, partial adevarat. Crescatoriile astea sunt populatia viitorului dupa ce asta actuala va fi exterminata complet.
Cameleonismul e vechi in istorie, specific lasilor. Am zero iluzii ca am vreo posibila influenta asupra acestui gen de oameni. Am zis lasi, adica o evaluare morala. Atat morala, cat si psihologia, psihiatria, stiintele etc sunt pentru common people, lume obisnuita. Cei dincolo de bine si de rau, cum zicea Nietzsche, nu au treaba cu cei inferiori si cum anume ii definesc pe calai. Tot asa cum pe americani, cand aruncau napalm in Vietnam, nu-i interesa termenul bastinas pentru napalm. Daca exista…nu erau asa evoluati…intru ale distrugerii…
De la Catu la Vietnam e cale lunga, prin halta americii. Nici macar statie n-o numesc. Caile se scurteaza cand vedem cu cine avem de-a face. Mereu a existat o lupta impotriva religiilor, de fapt a omului. A altor oameni, considerati inferiori. Lupta impotriva culturii s-a purtat ideologic si eventual armat. Lupta impotriva civilizatiei s-a purtat intai armat, si ulterior ideologic, pentru ce-a mai ramas din ce-a mai ramas.
Acolo unde a fost tradare si cooperare din interior, n-a mai fost Vietnam. Cei care s-au vandut ieftin n-au mai patit ca cei din Irak. Mereu unde a fost ceva embrion de spiritualitate sau mai mult de atat, a aparut suscpiciunea de arme biologice, nucleare, pe care doar unii au voie sa le detina, desi paradigma asta aproape unanim acceptata e absurda. Pentru unii nu trebuie sa existe culturi, natiuni, ci doar avortoni.
Catu e unul dintre ei si, ca si multe milioane de alti frustrati, nu-si vor gasi locul promis. De la a avea toata lumea, se va ajunge la a detine nimic. E o diferenta intre a avea si a detine.
Catu e dovada vie a ce poate face diavolul din romani. Nu exagerez nici 1%. Degradarile multiple s-au produs lent dar sigur, pe principiul pasilor marunti. Mai intai ne-am complacut cu rele mici, apoi cu mai mari si tot mai mari. Clasa politica a evoluat de la securisti, activisti care unii din ei aveau studii, cultura…la hoti, borfasi, si in final analfabeti functional. Cireasa de pe tort fiind analfabetii alogeni. Si mai mult, psihopatii! Ce sugereaza privirea descreierata a lui Catu? Drogat sau nu, arata la fel. O fi simpatic in cluburi, in fata unui public intoxicat bahic.
Referitor la simpatia spontana fata de manechinii care apar pe esichierul politic, e interesant cum s-a glisat lent (anii ’90) spre ludic, spre aptitudinile politicianului de a face fata la o shueta, la glume de cafenea. Era pasul intermediar necesar ca sa apara alde Catu. Daca aparea prin ’90, Iliescu il lua la palme, in clasicul stil comunist. Noroc ca au trecut anii ‘2000, cand dialogurile politice au disparut complet. Inainte de 2000 se prefaceau, iar dupa, au renuntat.
E imposibil sa negam ca atacurile de la Word Trade Center au fost un pas important in negarea ratiunii, a intrebarilor legitime, polarizand si mai mult lumea. De la „e terorist sau nu” s-a ajuns la „e legitim sa nu”.
Contestarea autoritatii a devenit din ce in ce mai mult o crima, partial legiferata. Mai au de facut legi, in pas cu actiunile sau non-actiunile oamenilor, de aia am zis partial. De la unanimitatea privind teroristii, se ajunge la unanimitatea acceptarii clasei politice, compusa din ce in ce mai mult din alogeni. Insusi termenul „alogen” in sine defineste o groaza societala, pentru ca daca am vorbi de imixtiuni maghiare in politica, nimeni nu are nimic de comentat, ungurii fiind si ei o piesa intermediara, sacrificabila, in marele lant logic al actiunilor globale.
Odata se zicea tigan, apoi rrom, apoi persoana de alta etnie. Socialmente vorbind, alta etnie insemna tigani si nu alogeni, pentru ca aia oficial nu exista, mai ales pe listele de vot. Si de la „alta etnie” s-a tras linia. Pentru ca si alta etnie tot discriminare suna, in limbajul co-rect politic.
Ce-ar fi sa dau in judecata o multime de persoane si institutii de asemenea, pentru ca sunt evreu si sunt discriminat negativ, conform rasismului romanesc in floare? Sau si la evrei tot 2 unitati de masura sunt? isi baga picioarele in evreii impamanteniti aici de secole si-i sustin doar pe unii, sionist fezabili? Bunicul meu, evreu fiind, si-a luat bataie intr-un parc, pentru ca tinerii de prin anii 40 simteau ce se intampla. Nu, nu erau legionari. Doar ca si-au gresit tinta, pentru ca bietul bunic era pilot de avion in WWI, n-avea nici o treaba cu masoni, sionisti, cabale si alte chestii. Doar ca arata ca Bruce Willis, ca si mine, si de aia l-au luat la bataie. Azi ne prosternam in fata astora, de parca ar fi zei. As zice rusine popor roman, dar din start e valabil pentru cei care intra pe net, apoi pe anumite site-uri, asa ca nu are rost!