Vasile Voinea
8 aprobate

v_voinea@yahoo.com
95.77.233.206

 

Nu Bîstroe, ci Brațul Stambulul Nou

Conform protestului Academiei Române de acum vreo 20 de ani (2004), Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii, dar mai ales Delta Chiliei, adică porțiunea dintre Golful Jibrieni – Vîlcov – Golful Musura va fi serios afectată de modificările aduse de guvernanții de la Kiev, în special pe Brațul Stambulul Nou (rebotezat de sovieto-ucrainieni – Bastroe garla).
Că B. Aurescu, A. Severin, E. Constantinescu, P. Roman, K. W. Johanis și-au însușit punctul de vedere al neamului guvernant la Kiev, acționând în consecință, nu ne surprinde; ne mâhnește că alți idioți utili care par a aparține Neamului Românesc se aliniază aceluiași curent și nu mișcă în front.
Sperăm că măcar Românii să demonstreze că nu sânt complici cu acești indivizi și să poarte discuțiile pe această temă, folosind adevăratele denumiri românești, iar nu cele măsluite de ocupanții, să sperăm temporari ai străvechilor teritorii ale Neamului nostru. Observăm că multe hărți din secolul trecut, evită cu mare grijă să precizeze denumirile românești; rugăm ca geografii, topografii și lingviștii care se mai simt români să se pronunțe pe această temă. Poate vin cu denumiri mai vechi.
Anexăm o porțiune de hartă din 1992 (de Gabriela Schuster, Mihai Gabriel Albotă și Gheorghe Vlăsceanu), Casa Editorială Odeon și una din L-35-96, tipărită în anul trădării 1997.

P.S. Observ că nu sânt încărcate și imaginile (dacă comentariul este de interes am retransmis totul pe adresa de e-mail).