Declaratia pentru difuzare si mediatizare

COMITETUL ROMANO-AMERICAN PENTRU BASARABIA.

DECLARATIE PREGATITA PENTRU MAREA INTRUNIRE A DIASPOREI ROMANESTI

            DIN 10 AUGUST 2018.

Stimati compatrioti romani din tara, de peste Prut, si de pretutindeni!

            Ne adresam voua in calitate de membri ai vechiului exil romanesc care in prezent face legatura cu actuala diaspora romaneasca. Precizam ca noi am fost si am ramas exilati pentru ca am parasit tara din motive politice si pentru ca doleantele noastre sunt inca neimplinite. Romania ramane infeudata economic, tinerii sunt alungati in continuare din tara, iar previnciile de peste Prut inca asteapta sa revina la patrie. In contextul marei intruniri de la Bucuresti facem urmatoarele precizari:

Este greu pentru Romanii din Diaspora si din Exil sa se organizeze la nivel international din cauza distantelor imense care ne despart si din cauza manipularilor la care suntem supusi din tara. In aceasta situatie, riscam sa devenim o masa de manevra a unor politicieni de la Bucuresti.

 Subliniem ca anumite structuri bine ascunse din tara nu accepta sub nici o forma organizatii si activitati romanesti din strainatate pe care nu le pot controla.

In acest sens, Bucurestiul face tot ce e posibil si inventeaza organizatii fantoma pentru a le substitui activitatilor noastre si pentru a ‘prelua si dirija’ diaspora.

Avem convingerea ca intre oamenii politici din tara, cunoscuti sau aflati in culise, se afla si persoane bine intentionate care vor si ele refacerea economica si reunificarea politica a tarii. Asemenea persoane ar trebui sa apeleze insa direct la liderii diasporei…

            In sensul acestor premize…

           Propunem ca aceasta declaratie sa fie mediatizata si citita public la marea intrunire de la Bucuresti.

Recomandam totodata un dialog direct si nemijlocit intre noi si liderii sau delegatii de resort ai tarii.

Insistam pentru alegerea unui numar corespunzator de romani aflati in strainatate care sa serveasca in viitorul parlament al tarii.

Numai impreuna vom putea scoate Romania din actuala criza!

Comitetul Romano-American pentru Basarabia, organizatie formata din membri ai fostului exil si la care adera multi refugiati tineri din diaspora de azi.

Nicholas Dima <http:///www.drdima.net>

Nicholas Buda, Neculai Popa, Lia Roberts,Valentin Tepordei…(5 August 2018)