DECLARAȚIE DE PRESĂ
În categoria Comunicat de presa21 mai 2024

primită de la domnul deputat Mihai Ioan Lasca (neafiliat)

Pentru că nu mi-a fost permisă intervenţia în timpul şedinţei din 14 mai, când întreg Parlamentul României s-a închinat unui regim criminal – regimul lui Netanyahu, voi folosi acest moment pentru a-mi expune poziţia vis-a-vis de înlocuirea Zilei Martirilor din temniţele comuniste cu Ziua Prieteniei şi Solidarităţii cu Israelul.

Între timp, ce susţineam săptămâna trecută,a fost confirmat prin decizia de ieri, 20 mai, a Curţii Penale Internaţionale, care a solicitat mandate de arestare pentru prim-ministrul israelian şi ministrul apărării, cu acuzaţiile de: „provocarea exterminării, provocarea de foamete ca metodă de război, inclusiv refuzul aprovizionării umanitare, ţintirea deliberată a civililor în perioadă de război”.
Este inacceptabil ca în timpul atrocităţilor pe care le comite regimul lui Netanyahu în Fâşia Gaza, Parlamentul României, la unison, să stea în genunchi în faţa Israelului!
Îi felicit pe colegii mei Diana Șoşoacă, Ciprian Ciubuc şi Raluca Borta, singurii care ne-am opus transformării şedinţei parlamentare într-un elogiu hilar la adresa unui regim criminal şi am fost tot singurii care i-am amintit pe eroii neamului românesc, miile de tineri intelectuali români care s-au opus instaurării regimului comunist şi pentru asta au plătit cu viaţa.
Ziua de 14 mai trebuie să fie alocată exclusiv Sfinţilor Închisorilor comuniste, printre care părintele Nicolae Steinhardt (părintele evreu care s-a convertit la ortodoxie), părintele Arsenie Boca, părintele Dumitru Stăniloae, Valeriu Gafencu, părintele Arsenie Papacioc, părintele Iustin Pârvu, episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, poetul Radu Gyr, filosoful şi economistul Mircea Vulcănescu şi mulţi alţi intelectuali români pe care actuala conducere vrea să îi uite la ordin, să îi scoată din manualele de istorie sau să îi eticheteze ca antisemiţi.
Nu vom permite niciodată ca istoria neamului românesc să fie rescrisă de institutul finanţat de statul român Elie Wiesel, condus de fiul bolşevicului Radu Florian, Alexandru Florian, cel care cere execuţia publică a marilor intelectuali români, de la Cioran, la Vulcănescu, la Radu Gyr, la Constantin Noica sau Petre Țuţea.
Nu uitaţi, stimaţi colegi, faptul că, după rapoartele ONU, armata israeliană a ucis în ultimele 6 luni mai bine de 40.000 de civili palestinieni, majoritatea femei şi copii, iar noi ţinem şedinţe solemne de marcare a prieteniei şi solidarităţii cu acest stat.
Cu cine ne solidarizăm noi?
Cu un regim care finalizează epurarea etnică a palestinienilor, proces început de mai bine de 70 de ani, fără să sufere nici un fel de consecinţe? Nici sancţiuni, nici izolare.
Nu mai folosiţi Parlamentul României pentru a vă închina stăpânilor voştri de la Washington, Bruxelles, Kiev, Tel Aviv.