Adevaratul sef al AUR: „Ca sa fie clar pentru toata lumea: Diana Sosoaca nu este nici o buna crestina, nici un patriot, nici un om care doreste binele acestei tari. Ea este doar vicleana”

POLITICA

Marius Dorin Lulea, presedintele in acte al AUR si fost patron al lui George Simion, afirma acum despre Diana Sosoaca, senatoarea data afara recent din partid, ca „nu este nici o buna crestina, nici un patriot, nici un om care doreste binele acestei tari. Ea este doar vicleana”. „Diana Sosoaca a venit in AUR nu ca sa construiasca ci tocmai invers, as putea spune chiar ca a fost trimisa”, subliniaza Lulea.

„Decizia BNC de excludere a senatoarei Diana Sosoaca din AUR a fost una unanima si s-a bazat pe indisciplina manifestata in interiorul si in exteriorul partidului. Mai mult decat atat, s-a incercat racolarea de oameni din interior si din filiale catre o anumita formatiune extrasa din PSD, iar persoanele vizate au raportat la centru.

Cand unii analisti spun ca s-a cerut afara vin sa le confirm acest lucru: s-a cerut afara din partid. Senatoarea a aparut cu doar 2 zile inainte de alegeri si intelegerea era de a candida pe listele AUR, nu de a ramane in AUR. Nu am cunoscut-o inainte si nici nu mi-am dorit sa dezvolt aceasta cunoastere, cercul meu de apropiati este de alta natura. Dar musafirii vin, dar mai si pleaca, nu se urca la masa omului.

Ca sa fie clar pentru toata lumea: Diana Sosoaca nu este nici o buna crestina, nici un patriot, nici un om care doreste binele acestei tari. Ea este doar vicleana. Cei care ma stiti cunoasteti faptul ca spun lucrurilor pe nume si ca imi asum afirmatiile facute. Noi nu putem construi tara asta pe minciuna.

Diana Sosoaca a venit in AUR nu ca sa construiasca ci tocmai invers, as putea spune chiar ca a fost trimisa la acel moment avand in vedere ca informatia privind accesul in parlament era cunoscuta in cercuri restranse. Insa constructia partidului a fost gandita pentru astfel de situatii si cumva i-a luat prin surprindere acest lucru.

(…) Aportul senatoarei nu a fost unul constistent in campania electorala, lucru demonstrat de faptul ca la Iasi nu a reusit un scor mai bun decat multe din judetele din jur, deci prezenta ei acolo nu a influentat pozitiv dramatic filiala, eu as spune chiar ca influenta a fost negativa si colegii puteau obtine mai mult.
Circul mediatic de acum era unul predictibil, victimizarea si alte tehnici ieftine de manipulare. Nu ne influenteaza cu nimic, ce e val ca valul trece. Exista tentatia presei sau a unor formatori sa creada ca pot influenta deciziile in interior partidelor, cunoastem mecanismele, avem oamenii pregatiti ca sa neglijeze total ce se intampla in presa antinationala.

Cand AUR a intrat in campanie electorala(ea nu exista la acel moment) deja ne aflam la peste 5%, adica peste pragul electoral, ca urmare a actiunilor desfasurate in ultimul an de catre echipa. Cine nu crede sa intrebe sociologii care au facut sondaje in acel moment. Noi am dispus de aceasta informatie inca de atunci si am stiut in fiecare saptamana unde ne aflam. Cresterea ulterioara a fost una fireasca deoarece oamenii au aflat de noi si ne-am bazat mult pe matematica, nu pe intamplare ca sa obtinem acest scor.

Va asigur ca la acest moment nici un membru al partidului nu a depus cerere de retragere. Cand aud povestea cu mii ma gandesc ca avem un caz patologic: cum poti sa minti cu asemenea seninatate. Cand discutati cu ea sa ii cereti nume si prenume si verificati tot ceea ce afirma caci peste 90% din informatii nu sunt veridice, dar le spune cu asa fermitate si convingere ca pare sigura treaba.

Este singura postare ce o voi face legat de acest personaj, nu il consider relevant pentru procesul de reformare a Romaniei. De asemenea va informez ca va mai exista o plecare din AUR, conform discutiilor amiabile purtate cu persoana in cauza, ramane sa vedem forma in care se va face acest lucru”, a anuntat Lulea pe Facebook.

 

Senatoarea Diana Sosoaca a anuntat ca intentioneaza sa isi creeze un grup parlamentar propriu, cu parlamentari de la Partidul Neamul Romanesc (PNR) si din alte partide, iar in 2024 va candida la Presedintia Romaniei.

„Deja am creat o noua miscare, un nou curent politic, care militeaza strict pentru adevarul nealterat, un adevar care a deranjat toate institutiile statului, toti coruptii din sistem. E posibil sa vina parlamentari si din alte partide alaturi de mine. In PNR exista democratie, fiecare actioneaza dupa cum considera. Cea mai mare parte din AUR sunt sustinatorii mei, ce concurenta sa devin eu? Oamenii sunt cu mine. Daca voiam sa iau puterea in AUR, o luam si puneam conditii. Si eu puteam sa obtin functii. Poate ma vedeti in fruntea tarii. Eu voi aparea in continuare ca senator Diana Ionavovici Sosoaca. Eu sunt eu”, a declarat Sosoaca pentru Europa Libera.

Presedintele Senatului AUR, Sorin Lavric, este insa convins ca Sosoaca va ramane singura.

„La Senat, doamna Sosoaca este singura, nimeni nu va trece de partea ei. De doua luni de cand stam toti cei 14 senatori, toti si-au dat seama de aceasta incordare malefica si nociva pe care doamna o exercita in jurul ei. (…) Ea se crede un lider, un lider deasupra caruia nu poate sta nimeni, nici macar George Simion sau Claudiu Tarziu. Ii doresc succes ca in urmatorii patru ani sa dovedeasca ce stofa de lider are si sa isi faca partidul ei. Sa isi faca grupul ei de Neam Romanesc daca reuseste, nu am nimic impotriva. Nu e o concurenta pentru AUR, ea nu e liderul carismatic pe care sa il pui in fruntea unui partid. Doamna spulbera orice anturaj si echipa. Ea e echipa formata doar din ea. O pot compara in privinta tonului cu Vadim Tudor, acelasi ton ratoit, jignitor, doar ca Vadim era de stanga, doamna Sosoaca este o nationalista de tip crestin. Ca tonalitate psihologica seamana foarte bine in varianta feminina cu Corneliu Vadim Tudor”, a declarat Lavric.

„Nu isi da seama ca da cu stangul in dreptul pentru ca face tot timpul impresia de mahalagioaica. E un cuvant nepotrivit, dar asa e perceputa de toti senatorii din Parlament”, a mai spus Lavric.

Deputatul AUR Dan Tanasa a confirmat ca Sosoaca vrea sa rupa AUR.

„Ne aflam la capatul unui lung sir de derapaje ale doamnei senator care s-a imbatat rapid cu puterea. A inceput sa gandeasca un proiect propriu al partidului din care a provenit, Neamul Romanesc. In prima faza, a incercat sa convinga colegi de-ai nostri sa paraseasca AUR pentru a constitui un grup parlamentar separat. Jocurile nu i-au iesit in acel moment”, a declarat Dan Tanasa pentru Europa Libera.

Pe listele AUR au fost trecuti cinci reprezentanti care provin din Partidul Neamul Romanesc, trei fiind la Camera si doar Sosoaca la Senat. Un alt deputat provenit din PNR, Francisc Toba, nu are inca mandatul validat. Partidul Neamul Romanesc a fost infiintat de Ninel Peia, fost parlamentar PSD, exclus de social-democrati pentru pozitiile sale conspirationiste.