Este intr-adevar inexplicabila atata ura pe romani – singura explicatie este aspiratia unora dintre evreii organizati in organizatii comunitariste, suprematiste si exclusiviste, conduse de rasisti sovini romanofobi, stil Vainer, care urmaresc despagubiri inexplicabile si neargumentabile , de la romani, si nu de la cei care au comis crimele cu adevarat !

Mi-au spus tarani bucovineni ca exista la 100 km de Putna in interiorul Ucrainei, gropi comune in care au fost aruncati evreii, unii vii, de catre ucraineni : gropi puse pe seama romanilor dar dovedite pana la urma a fi ale ucrainenilor .
Un simulacru si minciuni stil Katyn . Ce rusine , atata ura pe romanii care au protejat evreii si i-au scapat de la moarte !
Deci este adevarat :
„În Transnistria, jandarmii români se ocupau cu protecția lagărelor în care locuiau evreii, să nu fie uciși de localnici!” Andrei Sofonea, venit în România după 1990, mi-a spus că în Transnistria localnicii încă și azi mai reclamă prestația jandarmilor români care i-au împiedicat pe ucrainieni „să-și facă dreptate”, să se răzbune pe răutățile de care au avut parte de la bolșevicii evrei…