Punem în circulație două informații extrem de importante:

1. mai întâi o informație preluată de la Radu Theororu, din recenta sa carte, Francmasoneria – Pro și Contra, pag. 480.

 

„Părintele Făgețeanu povestește când era la monastirea Lainici, după detenție: Nu a trecut mult și în fața mânăstirii a oprit un alai de mașini negre și luxoase… și din mașină a coborât Nicolae Ceaușescu… m-a întrebat: Dumneata ești preot? Am venit cu părinții mei și aș vrea să le citești niște rugăciuni pentru sănătate.” („Atitudini”, nr 19, 2011, p. 18)

Așa ceva nu s-a mai întâmplat cu vreun președinte rus, bulgar, sîrb sau armean, în anii aceia, ai ateismului de stat, marxist-leninist…

 

2. Iar mai apoi un comentariu din public, primit pe site, semnat DAN:

 

1- Cine cunoaste istoria Bucurestiului poate confirma ca in cca 200 ani, multe biserici au fost demolate pentru sistematizare sau zidite pe alte locatii.
2- Am avut un coleg de serviciu, Pridvornic, al carui tata, arhitect,a pictat ouale de pasti pentru familia Ceausescu, multi ani.
3- Andruta Ceausescu cat timp era prin Bucuresti se plimba prin cartier si bea cate o tzuica la bodega din piata Dorobant. El nu platea caci nu avea bani in buzunar dar nici nu i se cerea, se stia cine este, de platit plateau ofiterii ce-l insotzeau ff discret.
4- Ambii parinti ai lui Ceausescu au fost inmormantati crestineste, cu sobor de popi, coliva, tot ce prevede datina.Cine are cunostiinte in Scornicesti, poate confirma.

 

Așteptăm alte informații, care să confirme sau să infirme semnificația celor de mai sus. Cu ani în urmă am primit – de la „Jurnalul Național”?,  informația despre Elena Ceaușescu că ar fi botezat o fetiță în chiar clădirea județenei de partid Iași. Confimă cineva? Are detalii? Mai trăiește vreun martor?

Deja domnul George Vultur îmi spune că știa despre episodul „monastirea Lainici” încă dinainte de 1990 de la directorul centralei miniere Lainici…

De ce oare nu s-a aflat în toată țara de această poveste frumoasă?!

Ion Coja