Shadow
34 aprobate

inamiculsistemului@gmail.com
5.14.199.118

 

De ce am pierdut Timocul si de ce Timocul a ajuns sa fie impartit intre bulgari si sarbi in timp ce romanii erau interzisi si sunt si astazi interzisi ?
Ziarul israelian Haretz : ,,La acea vreme, comunitatea evreiască număra în jur de 1.500 de persoane, sau aproximativ 10 la sută din populația Vidinului . Până în ajunul celui de-al doilea război mondial, numărul crescuse la un sfert, adică aproximativ 2.000 de evrei. Comunitatea evreiască a lui Vidin a reprezentat aproximativ 5% din populația evreiască din Bulgaria si Sofia, capitala, găzduia 50%. ”
UE acorda sase milioane de euro pentru o sinagoga din Vidin dintr-un proiect de 1,6 miliarde de euro acordat statului bulgar de UE in timp ce romanii sunt interzisi, nu sunt recunoscuti de statul bulgar si nu au nici un fel de drepturi. Asta spune ziarul israelian Haretz si media romaneasca pastreaza tacerea pe asa ceva.
Ce stie presa israeliana de Vidin si de unde atata interes? Sa vedem: ,,De asemenea, (Vidinul) este situat în cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană și, nu întâmplător, unul dintre centrele de populație cu cea mai rapidă scădere a continentului. (Bulgaria însăși deține titlul al celei mai rapide țări din lume.)
Nu a fost întotdeauna așa.”
Dupa cum vedeti atentia israelienilor si UE e directionata pe orasele si pe o regiune in plina deromanizare cu cea mai mare scadere de populatie din estul Europei in ultimii 30 de ani: Timocul. Timocul romanesc impartit intre bulgari si sarbi beneficiaza de o atentie cu investitii de milioane de euro pentru o sinagoga in timp ce romanii sunt interzisi si uitati de Bucuresti si de UE .
Sa fie Noul Israel un proiect mult mai complicat decat se stie pana astazi? Pe investitii se vede clar ca se pregatesc mai multe centre in Balcani , in Romania si in Ucraina