DE CE A FOST PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS WERNER IOHANNIS ÎN VIZITĂ PRIVATĂ ÎN S.U.A., ÎN ZIUA DE 20 AUGUST 2019?

În timpul socialismului, Președintele României Nicolae Ceaușescu, a făcut vizite oficiale în S.U.A. unde a fost primit cu cele mai înalte onoruri și de unde s-a întors cu numeroase contracte economice reciproc avantajoase încheiate cu firme americane. Atunci, Președintele României a avut demnitatea de român și era reprezentantul unei țări independente și suverane.

Acum, Președintele României Klaus Werner Iohannis a plătit extrem de scump pentru Poporul Român biletul pentru intrarea sa la Casa Albă din Capitala americană. Telespectatorii români l-au văzut pe alogenul-candidat Klaus Werner Iohannis intrând la Casa Albă ca o înaltă slugă a Administrației americane, gata să promită un nou tribut din partea coloniei România pentru următorii cinci ani. De la Casa Albă a ieșit Președintele – candidat Klaus Werner Iohannis cu cadoul primit, o șapcă albă de un dolar.

În tentativa vizând dobândirea unui nou mandat de Președinte al României la alegerile din noiembrie a.c., stăpânii străini și susținătorii candidatului Klaus Werner Iohannis au angajat o firmă americană de lobby care i-a aranjat o întâlnire privată în S.U.A., la Casa Albă, cu Președintele Trump, pentru ziua de 20 august 2019. Deocamdată, se păstrează secretul asupra miloanelor de dolari plătiți firmei de lobby, precum și cu referire la cheltuielile de transport cu un avion al unei firmei austriece.

Ceea ce se știe sigur este că Președintele României nu a fost în S.U.A. într-o vizită oficială și nici într-o vizită de stat. El nu a fost însoțit de membri ai Guvernului și Parlamentului României, de conducători ai unor firme românești. În această vizită fulger în Capitala americană, pe Președintele Klaus Werner Iohannis nu l-a însoțit nici măcar soția. La discuțiile de la Casa Albă, micuța delegație care l-a însoțit pe Președintele-candidat Klaus Werner Iohannis a fost formată din trei alogeni diplomați cu nume românești.

În mass-media românească s-a repetat de nenumărate ori sloganul: „vizită istorică a Președintelui Iohannis în S.U.A.” – aceasta însă era cel puțin a patra vizită. Această recentă vizită a devenit istorică din cel puțin următoarele motive:

1.Președintele-candidat Klaus Werner Iohannis, cu cetățenie germană, a promis delegației formată din membrii marcanți ai Guvernului S.U.A. că va acționa, în continuare, în următorii cinci ani, pentru a asigura firmelor străine (americane și austriece) exploatarea gratuită a bogățiilor uriașe ale Poporului Român aflate în platoul continental al Mării Negre. Este vorba despre cel mai mare zăcământ de gaze naturale și țiței din Europa, evaluat la peste 2.000 miliarde de euro, care a fost dat gratuit spre exploatare unor firme străine, mai ales americane.

2.Președintele-candidat Klaus Werner Iohannis, cu dublă cetățenie, s-a angajat că va modifica Legea offshore conform cu pretențiile firmelor americane, astfel încât acestea să nu fie obligate să vândă anual Poporului Român, la prețul de la bursă, jumătate din producția de gaze naturale extrase din platoul românesc al Mării Negre. Ca urmare, Poporul Român nu va primi niciun metru cub de gaze naturale și niciun baril de țiței din zăcămintele sale din Marea Neagră. Întreaga producție de gaze naturale și țiței obținută din platoul românesc al Mării Negre va fi valorificată de firmele străine pe terțe piețe, dar nu în România. Pe cale de consecință, Guvernul României va continua să importe gaze naturale din Federația Rusă, iar programul de extindere a alimentării cu gaze naturale a localităților din țara noastră va fi blocat.

Președintele Trump a anunțat că S.U.A. intenționează să cumpere cele două insule ale Groelandei, bogate în zăcăminte de metale rare, iar în privința României acceptă gratuit zăcămintele Poporului Român din Marea Neagră.

3.Președintele-candidat Klaus Werner Iohannis s-a angajat să vegheze la respectarea dreptului de trecere al firmelor americane peste proprietățile private și publice in România. Dreptul de trecere al firmelor străine stabilit și introdus prin Legea offshore, are prioritate față de dreptul de proprietate!

4.Președintele-candidat Klaus Werner Iohannis, cetățean româno-german, fără știința Parlamentului și fără aprobarea dată de Poporul Român prin referendum, a solicitat ca S.U.A. să „mute” bazele militare americane din Germania în România, urmând ca toate cheltuielile să fie suportate din Bugetul Statului Român.

5.Președintele-candidat Klaus Werner Iohannis, fără consultarea Guvernului și fără știința Parlamentului, s-a angajat să mărească de la 2% la 3% din Bugetul anual al României, cheltuielile pentru apărare ca să poată fi achiziționată tehnică militară americană uzată fizic și moral, precum și armament produs de marile firme din S.U.A.

6.Președintele-candidat Klaus Werner Iohannis a mulțumit Administrației americane pentru că, nici după 30 de ani de la lovitura de stat din decembrie 1989 din România, nu au fost ridicate vizele de intrare ale românilor în S.U.A., menționându-se pentru ei statutul de cetățeni europeni de rangul doi.

7.Președintele-candidat Klaus Werner Iohannis a solicitat sprijin american pentru a intra în turul doi al alegerilor prezidențiale din luna noiembrie a.c. și pentru a câștiga finala, inclusiv în fața unui posibil candidat alogen homosexual, cu unele manifestări feminine. În România, o țară majoritar ortodoxă, în Grădina Maicii Domnului, se pregătește alegerea (de fapt, numirea) unui Președinte homosexual. Pentru pregătirea acestei perspective, toate partidele politice parlamentare au boicotat Referendumul pentru familia creștină, tradițională românească, formată din bărbat și femeie.

Pentru angajamentele luate în S.U.A., Președintele-candidat Klaus Werner Iohannis a primit cadou din partea Președintelui Trump o șapcă albă care să-l ajute să facă „România măreață”, în perioada 2019-2024.

Până acum, Președintele Klaus Werner Iohannis nu a prezentat public ce a făcut bun, pas cu pas, pentru Poporul Român și pentru România în mandatul 2014-2019. De acest bilanț nu va scăpa!

Dr.Gheorghe Funar

Președinte al Partidului România Noastră

Candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

Cluj-Napoca,

23 august 2019