DE CE TRUMP ?

Am fost întrebat zilele acestea de ce cred că Donald Trump va fi reales, și este adevărat că citind presa franceză și articolele scrise de numeroși dezinformatori ai zice că Donald Trump nu are nici o șansă.

Dacă Donald Trump ar semăna cu ceea ce scriu dezinformatorii sus-ziși, așa ar fi, nu ar avea nici o șansă. Acești dezinformatori sunt atât de impregnați de ură, încât aceasta îi orbește și îi împiedică să vadă realitatea.

Sunt atât de obișnuiți să dezinformeze despre toate subiectele, încât ceea ce scriu nu are nici o legătură cu realitatea.

Ei nu informează, ei își scuipă fierea și, vai, nici un ziar francez nu este scutit, ura anti-Trump se întinde de la Le Figaro la Libération, și este strict imposibil să publici un articol care să spună adevărul despre Statele Unite, astăzi, în presa franceză.

Voi spune ce trebuie spus.

Până la începutul lunii martie, bilanțul lui Donald Trump era absolut remarcabil și toți dezinformatorii planetei nu pot schimba asta. Statele Unite erau în creștere, nivelul șomajului era minim, salariile creșteau, nivelul de trai creștea iar insecuritatea scădea peste tot, cu excepția orașelor conduse de Democrați, imigrația clandestină era jugulată.

Principalii beneficiari ai acestei prosperități regăsite erau în principal americanii de culoare, iar numărul de afaceri aparținând acestora a crescut cu 400% din ianuarie 2017 până în ianuarie 2020.

Acțiunea împotriva pandemiei a fost supervizată de Donald Trump la scară națională, dar administrată de guvernatori la nivelul fiecărui stat.

Majoritatea guvernatorilor Democrați au administrat-o de o manieră dezastruoasă. Este mai ales cazul în statul New York și în New Jersey. În aceste două state, guvernatorii au obligat azilele de bătrâni să păstreze persoanele infectate cu coronavirus, fără ca ele să fie izolate, drept care numărul morților a fost foarte ridicat, iar plângerile sunt numeroase.

Când pandemia a dat înapoi și statele Republicane au început să-și redeschidă economiile, statele Democrate au rămas închise, ceea ce a provocat nemulțumirea crescândă a oamenilor ținuți arbitrar în șomaj și a micilor antreprenori care se temeau de faliment.

Ca urmare, guvernatorii Democrați nu au câștigat în popularitate, și nici Partidul Democrat.

Economia este pe cale să repornească, așa cum o arată cifrele recente privind șomajul și crearea de locuri de muncă.

Democrații au ales atunci să folosească moartea lui George Floyd pentru a ațâța tensiunile rasiale, pentru a ataca tot ce întruchipează legea și ordinea. Au intrat în acțiune milițiile fasciste Antifa și Black Lives Matter.

Centre ale marilor orașe au fost distruse, magazine jefuite, negri asasinați. Centrele marilor orașe distruse sunt centrele orașelor ai căror primari sunt Democrați, și ne putem îndoi că mulți dintre locuitorii acestor orașe așteptau de la primarii lor ca orașele să fie distruse.

Cuvântul de ordine la Democrați acum este „Defund the police”. Încetați finanțarea poliției. Unii cer chiar desființarea poliției. Ne putem îndoi că aceste revendicări îi entuziasmează pe cei care și-au văzut orașele distruse. Ne putem îndoi că grotescul comportament al Democraților, mergând în patru labe în fața afro-americanilor sau spălându-le picioarele, în semn de „pocăință” suscită mult entuziasm la alegătorii moderați.

Candidatul Democrat Joe Biden este senil și incapabil să susțină un discurs coerent (unii cititori mă întreabă dacă i-a fost diagnosticată o demență senilă: răspund că ea este vizibilă din momentul în care începe să vorbească și trebuie să fii orb să nu vezi; știu, ziariștii francezi ocultează acest subiect).

Din acest motiv, Democrații ar vrea să nu existe nici dezbatere, nici campanie electorală. Democrații nu au nici un candidat de schimb (Michelle Obama nu are nici o intenție de a candida). Intenționează să desemneze un candidat la vicepreședinție care va ajunge repede, speră ei, președinte în locul lui Biden, când acesta va ajunge într-o fază mai avansată de Alzheimer.

Ei vor o femeie. Kamala Harris, Stacey Abrams și Elizabeth Warren sunt favorite. Toate sunt stângiste și au un trecut foarte încărcat.

Joe Biden este foarte corupt și de asemenea cu un trecut foarte încărcat. Un trecut încărcat între altele cu afirmații rasiste. Acestea vor fi reamintite în campania electorală.

Judecătorul John Durham își va prezenta raportul despre lovitura de stat ratată împotriva lui Trump înainte de alegeri, și numeroși membri ai administrației Obama sunt implicați, ceea ce va fi foarte rău pentru Democrați.

Mai rămân cinci luni. Democrații sunt pradă furiei și practic gata de orice. Dispun chiar de generali trădători pe care i-au trimis de curând în prima linie: Collin Powell, James Mattis. Dacă ar putea cloci o lovitură de stat militară, ar face-o. Dacă ar putea cloci un război civil, ar face-o de asemenea, am mai spus asta.

Dacă asasinii plătiți pe care îi mai folosesc uneori l-ar putea ucide pe Trump, ar face-o. Nu am nici o îndoială în această privință.

Se vor folosi de orice pretext pentru a aprinde noi incendii până în noimebrie. Ticăloșia marii prese aflate în solda lor este și mai abominabilă: CNN și MSNBC au făcut apel la revolte în ultimele zile și nu au nici o limită.

Tot ce este publicat în Washington Post și New York Times este abject și mincinos, și dacă vedeți vreo referință la aceste ziare, fugiți!

Dacă Trump păstrează 40% din voturile americanilor de culoare de partea sa, Democrații vor pierde, și cred că Trump va păstra acest procent. Dar chiar și dacă el scade la 20%, Democrații pierd.

Doar dacă nu intervine vreun cataclism major și imprevizibil (însă orice este posibil în aceste vremuri) este dificil să vezi cum Trump ar putea pierde.

Există sondajele, știu. Sondajele au fost false în 2016. Cred că astăzi sunt și mai false. A-ți imagina că Biden are 14% avans este delirant și cu cifre ca acestea institutele de sondaj se dezonorează și devin ridicole.

Pe de o parte, sondajele sunt de acum instrumente de propagandă menite a demoraliza electoratul lui Trump și a motiva electoratul Democrat. Pe de altă parte, Democrații au instaurat o adevărată atmosferă de teroare. A te declara pro-Trump înseamnă a risca agresiuni fizice, acte de vandalism, calomnii.

Cu câțiva ani în urmă, a lipi un autocolant în sprijinul candidatului pe care îl preferai era ceva obișnuit în Statele Unite.

Astăzi, a-ți lipi un autocolant cu Trump pe mașină duce la distrugerea mașinii.

– Guy Millière