De ce Teodor Meleșcanu și nu Ponta sau Johannis?

Grupul de susținători ai candidaturii domnului Teodor Meleșcanu, alcătuit din foști colegi, din studenție și din diplomație, au în vedere următoarele motive pentru care domnul Meleșcanu merită să fie votat în noiembrie, încă din primul tur, de un număr cât mai mare de români, pentru a nu mai fi nevoie și de al doilea tur de scrutin.

1. Timp de 10 ani am avut parte de un președinte zănatec și dezmățat, deseori penibil, corupt și imoral, pus tot timpul pe gâlceavă și intrigi. Îndeosebi în ultimii doi ani, de când un adversar declarat al președintelui Băsesu a ajuns în funcția de prim ministru, România este guvernată într-o atmosferă de bâlci, ca să nu spunem de mahala sordidă! Lipsa de demnitate, de eleganță și de prestanță a celor doi au făcut din România ținta ironiilor și criticilor în toate cancelariile europene și nu numai. Am ajuns de poveste în toată Europa, o poveste urâtă, care afectează imaginea tuturor românilor! Chiar și noi, românii, ne întrebăm și ne mirăm cum de au ajuns asemenea indivizi să ne guverneze, să ne reprezinte! Nu mai este niciun secret pentru nimeni că ne-am făcut de râs cu președintele ales în 2004, dar și cu primul ministru care a tras după el un Parlament de o calitate umană jalnică, cum nu se poate mai îndoielnică!

2. Actualul prim ministru, care face un tandem atât de potrivit cu actualul președinte, s-a decis să candideze pentru funcția de președinte. Lipsa sa de performanță ca prim ministru ar fi trebuit să-i dea alte idei, să-și proiecteze un viitor mai modest, potrivit competențelor sale atât de limitate. Printre noi, în grupul de susținători ai domnului Meleșcanu, se află și persoane care au făcut parte din cele două comisii care au analizat acuzația de furt intelectual, de plagiat, formulată la adresa lui Victor Ponta. Adevărul este că Victor Ponta nu a plagiat! Cel care a plagiat este individul care a fost plătit de Ponta să-i scrie teza de doctorat! Ponta n-a fost în stare nici să-și citească teza de doctorat sau, dacă va fi citit-o, n-a fost capabil să-și dea seama că este un plagiat grosolan! Acesta este nivelul competenței sale intelectuale!
Probabil că adversari politici ai lui Victor Ponta i-au întins această capcană în care, un om corect, cinstit, un adevărat profesionist, nu ar fi putut să cadă!
Ne punem întrebarea de ce această potlogărie nu a avut consecința firească: eliminarea lui Ponta din clasa politică, din funcțiile politice deținute și sancționarea sa penală, conform legii? Pretutindeni în Uniunea Europeană politicienii dovediți sau suspecți de plagiat au avut decența minimă de a se retrage din viața politică. Ponta al nostru a îngroșat obrazul și odată cu el a îngroșat obrazul și partidul în fruntea căruia este tolerat mai departe! Greu de imaginat nerușinare mai mare!

3. La „activul” lui Victor Ponta s-au înregistrat și alte acuzații, mult mai grave, la care nu a răspuns în niciun fel. A se vedea în primul rând acuzațiile cutremurătoare formulate într-o plângere penală de senatorul Valer Marian, fost procuror, coleg de partid cu Victor Ponta. Este evident că Victor Ponta este deosebit de vulnerabil ca om politic, adică este ușor de șantajat, căci a greșit mult în anii primei sale tinereți, extrem de agitată, de atipică, ca să n-o numim altfel… Nimic nu este mai periculos pentru o țară decât un lider politic șantajabil. Iar poziția lui Ponta față de UDMR, de pildă, este clar poziția unui politician șantajat!
Este treaba lor, a colegilor săi din PSD, că i-au acceptat candidatura fără să-i ceară un răspuns la acuzațiile respective. Dar în fața electoratului național Victor Ponta trebuie să dea socoteala pentru toate semnele de întrebare pe care le ridică viața sa și activitatea sa politică de până acum!

4. Într-o situație asemănătoare se află și celălalt candidat cotat cu șanse mai mari: Klaus Johannis. Anii de dinainte de a fi primarul Sibiului, ca și anii de activitate ca primar, au adunat pe seama lui Klaus Johannis o serie de acuzații cu caracter penal unele, altele privind moralitatea sa, îndoielnică. În plus, în mod evident, în cazul persoanei dlui Johannis este vorba și de o încetineală a minții, vizibilă ori de câte ori „neamțul nostru” deschide gura și rostește mai mult de cinci cuvinte… Articulează cu greu atât cuvintele, cât și ideile!
Presa din Germania nu s-a sfiit să aprecieze că această candidatură, a sasului Klaus Johannis, aduce mari prejudicii bunului renume pe care germanii îl au printre români!…
Avem de-a face cu o „creație”, o făcătură, nu ne interesează prea mult a cui. Dar altă explicație nu putem da felului în care, de azi pe mâine, Johannis a ajuns președintele unui partid important, care avea propriul său candidat la preșidenție, cu șansele cele mai mari. Este evident că nu l-au ales bine pe individ. Sau ne cred pe noi românii atât de proști ca să-i dăm crezare cuiva numai pentru că mai mult tace?! Din păcate, acest Johannis tace și face, iar pentru ce face ar trebui să dea socoteală în fața autorităților, dar și în fața alegătorilor! Sperăm să nu tacă la nesfârșit!…

5. Da! Recunoaștem și subliniem faptul că principalul motiv pentru care sprijinim candidatura domnului Meleșcanu este teama că unul dintre cei doi mai sus pomeniți ar putea fi ales președintele României! Chiar dacă dintre președinții aleși după 1990 niciunul nu a fost mai de Doamne ajută!, nu ne putem permite să mergem mai departe din rău în mai rău! Trebuie să punem capăt curbei descendente pe care o înregistrează prestațiile „chiriașilor de la Cotroceni” din 1990 până azi! Destul cu impostura și incompetența, cu disprețul prezidențial față de legi, față de cetățenii acestei țări!

6. Este un noroc neașteptat că dl Meleșcanu s-a decis să candideze. Sperăm să nu fie prea târziu, să aibă timp să fie cunoscut și perceput corect de masa cea mare a alegătorilor. Cât putem, vom pune umărul ca românii să se dumirească asupra personalității domnului Meleșcanu, să înțeleagă că de data asta au motive să iasă la vot și să voteze în cunoștință de cauză pentru România Viitoare! Cea la care visează tot românul!

6. Avem nevoie de un președinte care să onoreze funcția, nu s-o bagatelizeze, s-o compromită, s-o ducă în derizoriu! Țara are nevoie de om normal, cu demnitatea și onorabilitatea pe care o avem majoritatea dintre noi! Un om care nu și-a făcut de rușine nici familia, nici colegii! Nici profesia! Un profesionist autentic, recunoscut ca atare de colegii săi, respectat de aceștia. Fără veleități deșarte, respectuos cu cei din jurul său, capabil să recunoască valoarea și competența celorlați! Să-i promoveze, dacă-i stă în putință!

7. Din discuțiile cu domnul Meleșcanu ni s-a confirmat părerea noastră: de-a lungul anilor domnia sa nu a fost ținta niciunui scandal mediatic, nu i s-au adus acuzații grave, la care să se fi ferit să răspundă, nu i s-au contestat niciodată calitățile profesionale și umane, cele de lider politic. În anul 2000 a mai candidat o dată pentru președinția României, împotriva lui Ion Iliescu. Sunt mulți cei care regretă că nu i-au dat atunci votul, inclusiv printre noi, grupul de susținători.
Sperăm că după alegerea domnului Meleșcanu în funcția supremă domnia sa va desemna un prim ministru onorabil și competent, cu care să colaboreze în condiții de normalitate, având fiecare motive temeinice de respect pentru celălalt! Ne-am permis să-i sugerăm domnului Meleșcanu câteva nume de posibili miniștri și prim miniștri, inși de mare calibru profesional, neînregimentați politic. Ne-a făcut plăcere să aflăm că „miniștrii și prim miniștrii” avuți de noi în vedere se află deja pe „lista” domnului Meleșcanu, a unor posibili miniștri și prim miniștri… O veritabilă listă de români performanți, capabili să înlocuiască cu succes deplin actuala echipă de amatori ne-isprăviți promovată de Victor Ponta, de PSD, de clasa politică.
Avem convingerea că dl Teodor Meleșcanu și echipa sa va pune capăt imposturii instalate la guvernarea României în decembrie 1989. Considerăm că aceasta este sarcina primordială pe care istoria o pune pe umerii fostului nostru coleg, Teo Meleșcanu.

Un grup de susținere a candidaturii domnului Teodor Meleșcanu, alcătuit din foști colegi de sport, facultate și diplomație.

București, 25 septembrie 2014

*

*

*

Nota redacției.Text primit pe Email de la un membru al grupului de susținere. Site-ul nostru, așa cum a spus-o încă de la începutul dezbaterilor electorale, susține candidații independenți ca singura șansă reală de redresare a României. Îi invităm și pe ceilalți candidați independenți să se folosească de serviciile noastre. Niciun candidat independent nu va fi refuzat sau purtat cu vorba. Îi susținem cu toată logistica noastră și cu toată încrederea noastră. Așa cum am spus-o, postura de candidat independent onorează în mod deosebit. Succes! Doamne, ajută!