G
53 aprobate

gert.frau@yahoo.com
89.136.113.152
Nu mă pricep deloc la economie, capitalism și toate astea, dar ce ar fi dacă începe și România să extragă hidrocarburi din Marea Neagră și exportă surplusul pe lei. S-ar valoriza moneda națională în comparație cu euro și dolar? Ar ajuta pe românii cu ceva faptul că leul românesc ar redeveni leu cu adevărat, nu o mâță jigărită?

Nu știu cine a spus recent că s-a dat o lovitură cruntă globalizării cu acest conflict, deși el a început de mai mulți ani prin reorganizarea unei noi ordini mondiale multipolare. Nu mai există o supraputere mondială care dictează altora. Acum se afirmă mai multe puteri, iar SUA nu suportă acest afront atacând cu sancțiuni. Se folosesc de aliați ca să desfășoare un război economic din care toți au numai de pierdut. România stă timorată pe banca de rezervă și ia instrucțiunile americanilor, de parcă ne-ar ajuta cu ceva. Se pișă cu boltă peste capetele noastre și ne spun că-i ploaie.

Avem hârburile alea de avioane americane cumpărate cu un porcoi de bani. Câte pot decola măcar și câte pot participa la exerciții militare? E incredibil că acei corupți nenorociți care ne-au pricopsit numai cu ciurucuri sunt lăsați în libertate. Dacă intrăm în război și încep să apară efectele corupției sistemice în tehnică militară depășită și nefuncțională (similar celor rusești din Ucraina), putem să-i executăm sumar pe acești neghiobi?
Putin, în ultimele două luni, a executat câțiva oligarhi (și familia lor imediată, soții, copii) care probabil spionau, vindeau informații din interior sau i se opuneau. Oficial sunt declarate sinucideri. Acum nu mai îndrăznește nimeni să vorbească sau să iasă din front. De ce oare nu-i execută pe cei care au furat și vândut tehnică militară, de se află acum într-o poziție precară?