surena
117 aprobate

surena_surena@outlook.com
5.14.157.29
De ce nu mai răspunde ONU noilor realități?
Răspunsul la această întrebare trebuie căutat în motivele, justificările celor două războaie împotriva Irakului apoi în bombardarea Iugoslaviei Mici. Un membru permanent al Consiliului de Securitate a încălcat și trimis în derizoriu Rezoluțiile ONU. SUA a încălcat dreptul international și autoritatea ONU folisindu-se de celebrul citat al lui Cezar: dreptul forței în dauna forței dreptului pentru a obține puterea. Adică, dacă e nevoie să încalci legea pentru a obține puterea, fă-o pentru a pune mâna pe aceasta!
Un lucru care se ignoră este faptul că atât Liga Națiunilor cât și ONU au avut la baza decizia învingătorilor, decizia de a avea ONU golit de conținut, o simplă anexă a SUA a fost luată de învingătorul din Războiul Rece, statul ce a impus Pax Americana.
Liga Națiunilor s-a prăbușit în momentul în care nu a putut asigura prevenirea unor războaie de agresiune ale unor puteri europene împotriva altor state. Eșecul sancționării Italiei agresarea Etiopiei este memorabil.
ONU a început să se destrame în momentul în care NATO a bombardat Iugoslavia Mică.
https://www.google.com/search?q=times+for+bombarding+Yugoslavia&client=ms-android-samsung-ss&prmd=inmv&sxsrf=ALiCzsZsiv6hVR84Dogg1uha8x5okya8Sw:1666022131075&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi13L2K0Of6AhVHCuwKHQjQBpsQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=412&bih=780&dpr=2.63#imgrc=nRH_-6AlX1ecmM
Când NATO bombarda masiv Iugoslavia, adică o reeditare a bombardamentelor naziste, un nou șoc și groază, s-a spus in Revista Time că se deschide ușa către pace.
Azi când Rusia bombardează punctual cu rachete de înaltă precizie Ucraina cu un număr mic de „victime colaterale” se vorbește de genocid.
Nu agrez intervenția rusă în Ucraina așa cum nu susțin nicio agresiune militară, dar modul cum ONU a privit agresiunile americane, israeliene, saudite, azere împotriva irakienilor, palestinienilor, yemeniților șiiți ori armenilor dovedesc că se aplică fabula lui Grigore Alexandrescu cu câinele și cățelul:
„vrem egalitate, dar nu pentru căței….
Noi, frații tăi ?
Noi, frații tăi, potaie !
O să-ți dăm o bătaie
Care s-o pomenești…”
Așa funcționează lumea de azi sub Pax Americana și cu remorca ONU.
„Oamenii spun adesea că în țările civilizate
Este egalitate….”