De ce este musai nevoie ca guvernul Grindeanu să reziste, să nu cedeze! Să nu demisioneze cumva!

Am primit un text semnat de unul dintre cei mai prețuiți comentatori de pe site. Un text lucid, cinstit, adică bine intenționat, dar periculos pentru ce ne așteaptă în zilele următoare, deoarece, fără voia sa, autorul girează cacealmaua pe care o pregătește tandemul Johannis – Băsescu. Citez din text fragmentul manipulator:

„ – PSD a cîștigat detașat alegerile astfel încît dacă Grindeanu pleacă acasă, va veni tot un prim-ministru PSD;
– programul lui Dragnea este de fapt programul PSD astfel încît, cu sau fără Dragnea, partidul de guvernămînt și l-a asumat; ”

Rândurile de mai sus conțin capcana în care au căzut și cei care continuă să manifesteze în Piața Victoriei: au cerut mai întâi ABROGAREA ordonanței, apoi au cerut DEMISIA ministrului, iar acum cer DEMISIA guvernului. În fruntea lor, pe toate televiziunile, își face apariția Traian Băsescu, încercând să explice de ce trebuie să demisioneze guvernul Grindeanu după o lună de guvernare. Și au grijă amândoi, Băsescu și Johannis, să ne asigure: dat fiind rezultatul alegerilor, care trebuie neapărat respectat, următorul guvern va fi tot un guvern PSD…
Și se găsesc români care să-i creadă!…

Români care uită gestul impardonabil al Johannului, imediat după alegeri, când s-a întâlnit hoțește cu Tăriceanu și i-a propus să-și trădeze nu numai tovarășii cu care a pornit la drum, dar și electoratul care, în proporție de peste 50%, au votat gruparea PSD – ALDE. Johannis a încercat să inverseze rezultatul alegerilor și să configureze o nouă majoritate parlamentară! Nu prin vot, ci prin trădarea celor care au fost votați!…
Această manevră a fost încercată cu succes de Băsescu, cu ceva ani în urmă! Vestita „soluție imorală”! De ce n-ar mai încerca-o o dată!

Oameni buni, avem dovada că aceasta este ținta lui Johannis: să găsească un grup de parlamentari trădători, care să părăsească tandemul PSD-ALDE și să impună altă majoritate, altă guvernare! Pentru ca această manevră ticăloasă, criminală, să reușească este nevoie ca un mic „eveniment” să se producă: demisia guvernului Grindeanu. O asemenea demisie va crea printre parlamentarii majoritari o stare de spirit care va face posibilă trădarea, iar cei care vor trăda și-și vor muta bagajele în alt partid sau se vor declara independenți (!!!) s-ar putea să fie chiar mai mulți decât e nevoie pentru balansarea unei noi majorități parlamentare!…

Le-am expus unor tineri acest scenariu și mi-au răspuns că nu se poate întâmpla așa ceva, deoarece ei vor ieși din nou în stradă și vor protesta!… Putem lăsa țara pe seama unor copii atât de naivi?! Le mai putem lua în serios protestul și doleanțele confuze?!

Propunerea făcută de Johannis lui Tăriceanu trebuia să fie picătura care să declanșeze procedura de demisie a banditului de la Sibiu. Ocazie ratată de liderii PSD-ALDE. Acum se zbat să-și salveze pielea, căci i-au permis lui Johannis să inverseze rolurile! Johannis atacând pe față, Băsescu prin culise, jucând cu pricepere unică rolul de politician hăituit de procurori!

În realitate, Traian Băsescu se pregătește să ocupe funcția de prim-ministru. El este cel care răspunde în momentul de față de faza decisivă: racolarea celor 15-20 de parlamentari trădători care să modifice raportul puterii. Se pare că i-a găsit deja și așteaptă cu ei la cotitură! Băsescului îi va reveni astfel meritul principal pentru scoaterea PSD de la guvernare și toată lumea îl va recunoaște de șef. Le va conveni tuturor parlamentarilor din noua majoritate să se trezească peste noapte la butoanele legiferării și guvernării. Ce n-a reușit Johannis în tratativele cu Tăriceanu, a reușit Băsescu, cu răbdare și tenacitate! Ba chiar a avut umorul cinic de a avertiza toată țara că el va fi prim ministru! Și nu prea l-a crezut lumea!… Cât a putut să fie de sincer și de transparent! Ce politician onest! Nici că se poate mai!

Nu m-aș mira ca majoritatea parlamentarilor dezertori din PSD să se înscrie în partidul lui Băsescu, ba chiar să fi fost de la bun început cârtițele acestuia în PSD-ALDE! Individul este efectiv diabolic! Jos pălăria!

Acesta este răspunsul meu, dat celor care se miră că susțin guvernul Grindeanu! Nu-l cunosc pe domnul Grindeanu, nu discut persoana sa! E suficient că pe Băsescu îl cunosc bine, ca și pe Johannis! Cel mai mult pe cei doi vreau să-i ajut să dispară cât mai repede de pe scena politică a Țării, până nu apucă să facă tot răul pe care sunt chitiți să ni-l facă! Ticăloșii! La peninsulă cu ei! (Știe Băsescu despre ce peninsulă este vorba!)

Ion Coja