Liviu Dragnea, victimă a justiției, a massmediei și a colegilor din PSD

Este absurd din punct de vedere juridic felul cum a fost judecat și condamnat domnul Liviu Dragnea. Este puțin spus că a avut parte de un proces politic. Cei ce l-au judecat l-au condamnat pentru programul de guvernare al PSD cu care partidul câștigase alegerile. Iar programul de guvernare supărase pe CINEVA prin caracterul său realist și orientat spre binele românilor, al Țării. O guvernare în interesul României, așa se anunța guvernarea Liviu Dragnea.

Dar s-a opus mai întâi plăvanul de la Cotroceni care a apărut pe toate posturile UV să anunțe că el nu va numi penali în funcții de mare răspundere, deci Liviu Dragnea, deși președinte al Camerei Deputaților, nu va fi numit prim minsitru, să se ocupe de programul de guvernare anunțat! Ceea ce, din start, compromitea șansele de reușită ale programului de guvernare.

Obligat de Johanis, Dragnea a trebuit să desemneze niște prim miniștri, obligat să dea pe mâna altora soarta programului de guvernare. Iar aceștia nu s-au arătat la înălțimea așteptărilor dlui Dragnea. Se pare că fiecare l-a trădat. De aceea Dragnea i-a tot schimbat!

În partid, situația dlui Dragnea a început să se deterioreze. A apărut din senin o dizidență al cărei vârf de lance s-a grăbit să fie Gabriela Firea. Cine a instigat-o? Sau, mai bine zis, la porunca cui Gabriela Firea a trecut la atac deschis împotriva lui Dragnea?! E suspectă Gabriela Firea și pentru că după ce a pierdut alegerile la primărie, în loc să-și mai piardă din funcțiile în partid, a fost promovată, contrar tradiției din PSD! Geoană, când a pierdut alegerile furate de Băsescu, a trebuit să cedeze conducerea partidului.

Cred că Gabrielea Firea este nocivă pentru PSD, cea mai nocivă! Probabil că are un amestec și în lipsa de reacție a PSD la abuzurile din justiție în procesul lui Liviu Dragnea. Colegii de partid ai lui Liviu Dragnea nu au luat nicio poziție oficială față de imensa nedreptate care i s-a făcut liderului lor, iar liderii PSD aflați în funcțiune, nici măcar ca persoane particulare nu și-au permis să comenteze măcar, necum să protesteze la abuzul cu care s-a compromis justiția română.

O altă persoană care nu are ce căuta în fruntea PSD și a oricărui alt partid este înțeleptul partidului, mare teoretician politic, numit Vasile Dâncu. Pentru amestecul său în destinele federației de fotbal merită tot disprețul public. Într-o Românie normală prestația lui Vasile Dâncu în această chestiune de interes național maxim ar fi fost sancționată fără cruțare. La noi, azi, nici măcar nu este discutată intervenția de neam prost a numitului. Lipsește din CV-ul ipochimenului.

Nu au avut o reacție normală la procesul Dragnea nici comentatorii din mass media, de pe la televiziuni, marii formatori de opinie. Nici unul nu s-a pronunțat clar în apărarea dreptății, a drepturilor de om, de cetățean, ale lui Liviu Dragnea! Ca să nu-i mai pomenesc pe liderii politici din celelalte partide care se cuvenea să comenteze abuzul săvârșit împotriva unui coleg de-al lor. Chiar dacă le-a fost adversar politic! Așa ar fi procedat niște bărbați de stat autentici!

Ca președinte al Camerei Deputaților domnul Liviu Dragnea și câțiva colegi pe care i-a avut alături au încercat să impună câteva măsuri de mare interes național, cum ar fi aducerea în țară a aurului înstrăinat la Londra, recalcularea redevențelor și altele, măsuri benefice pentru români. Au legiferat în acest sens, legi pe care Johanisul nu s-a grăbit să le promulge, dimpotrivă, le-a trimis înapoi.

Abuzurile continuă, domnului Dragnea i se refuză dreptul de a beneficia de o eliberare înainte de termen. Justiția le-a recunoscut acest drept unor deținuți ajunși după gratii pentru culpe grave, degradante pentru ființa umană. Este limpede că judecătorii ascultă de o comandă care urmărește să bage în sperieți pe oricine ar mai încerca să se opună politicii de distrugere a României.

Într-un fel, Liviu Dragnea împărtășește soarta lui Nicolae Ceaușescu, pedepsit exemplar: cine va mai face ca Ceaușescu o va păți la fel! Tragedia lui Liviu Dragnea trebuie să fie învățare de minte pentru toată clasa politică: oricând ți se poate imagina un dosar penal dacă iei în serios ideea că politica se face în favoarea interesului național!

Au liber la furat politicienii noștri, dar nu cumva să le treacă prin cap că sunt în slujba poporului, a adevărului, a corectitudinii! Asemenea demagogie populistă se pedepsește de îndată ce o iei în serios! Aceasta este lecția cu titlul LIVIU DRAGNEA! S-a terminat cu politica patriotică, a naționaliștilot! Este interzisă, este pedepsită prin încălcarea legilor, permisă în acest caz. Judecătorii și procurorii sunt școlarizați cum să inventeze motive de condamnare pentru politicienii onești și devotați electoratului.

Ion Coja