„,…planuri ce ţintesc în însăşi inima noastră ca popor, ca stat. Ţintesc direct în fiinţa noastră. În Transilvania!…”
No issue detected

Toader 10 hours ago
.
Aveti dreptate, Domnule Profesor, numai ca largind un pic universul aplicarii cercetarii de mai sus prin prisma anilor ce au trecut o sa vedem ca pericolul este mai mare si mai concertat – atat din interior cat si din exterior. „Proiectul Malta” de redesenare a sferelor de influenta in Europa, de retrasare a granitelor in functie de interesele marilor puteri este in plina desfasurare.
Separatistii din Transilvania sunt cei mai vizibili, cei mai „motivati” si sustinuti a fi un permanent „piron” infipt in traditia romaneasca pentru a ne tine „mintea ocupata” si a nu vedea politica „pasilor mici” facuti de altii pentru a trasa granitele dorite la Malta.
Dar sa nu uitam de marii oameni de stat care „iubesc Romania” dar nu si familia europeana din care face parte, aplicand „brexitul”, sa nu uitam ca iubirea lor in Romania se traduce prin cazarea si simpatia catre cei care doresc „separarea”, sa nu pierdem din vedere ca proprietatile celor care „ne iubesc”se plaseaza in zona in care, prin prisma „proiectului Malta”, reprezinta granita de est a zonei catolice.
Sa nu uitam de alte tendinte separatiste – cele venite din Moldova lui Dodon. Dupa ce la inceputul anilor 90 am avut ocazia si acceptul unor puteri straine (inclusiv SUA) de a face unirea – refuzata de politica externa a „grupului Iliescu” – azi suntem in situatia de a „justifica” de ce avem in Romania o parte a „Moldovei lui Stefan”.
Am rezistat si rezistam acestor 2 tendinte ce se manifesta de zeci, sute de ani. DAR …
Politicieni tampiti au introdus un al treilea factor de dezbinare in ecuatie. Dupa ce in perioada lui Constantinescu (96-2000) a cazut varianta enclavizarii tarii prin actiunea grupurilor mafiote din Oltenia si Teleorman ( scoase la suprafata de un curajos general al armatei romane),
a aparut acum o a treia tendinta de separare, de tensiune, programata cu cinism pentru viitorul mai indepartat . Desi aparent subiectul abordat mai devreme – moscheia lui Ponta – nu ar face parte dintr-un plan de „spargere” a Romaniei sa privim un pic mai analitic lucrurile :
– Moscheia se afla pe un teren dat gratuit pe „49 de ani” de Statul Roman.
Cum recupereaza terenul Statul Roman dupa 49 de ani – avand in vedere ca un lacas de cult este o activitate continua si infinita ? In istorie exista 2 modele de „recuperare a terenurilor” de sub lacasele de cult : cel comunist – cu daramarea de biserici pentru a face loc fabricilor proletariatului, si cel terorist promovat de ISIS, prin dinamitarea obiectivelor.
– In aceste conditii Ponta fie a mintit introducand in hotararea de guvern inselaciunea cu „doar pentru 49 de ani” – cand de fapt terenul este dat pentru eternitate, unui asezamant de cult neputandu-se schimba destinatia NICIODATA,
– fie a programat o grava tensiune sociala ce se poate soldat cu acte teroriste si victime, atunci cand Statul Roman va cere restituirea terenului dat pe „doar 49 de ani” de sub asezamantul de cult
Crearea „din pix” a acestei noi situatii tensionate va da apa la moara separatistilor din vest (care vor dori o zona sigura de existenta… pusa grav in pericol de „administratia de la Bucuresti” ) dar si separatistilor din est care din aceleasi motive vor vrea sa „alipeasca Moldova” pentru a scapa populatia de tensiunile sociale create.

– Cu ce este mai periculos un oarecare, cu mintile ratacite, ce se joaca de-a teroristul cu butelia de aragaz (cum e cazul tanarului din Timisoara…) fata de dl. Ponta care programeaza un macel, peste 50 de ani, prin prisma autoritatii pe care o are si prin care forteaza cu falsuri, inselaciuni si inginerii anti-constitutionale o viitoare stare de conflict social in Romania ?
De ce unul trebuie arestat imediat pentru terorism si celalalt inca mai umbla in libertate ?
De ce organele abilitate ezita sa puna sub lupa acest act de terorism programat peste ani si cauta aiurea legaturi cu „fugarul Ghita” …plecat intr-o zona de (fost) conflict ce se aseamana teribil cu viitoarea zona de conflict programata a fi Romania ?
– Dupa manevrarea abila dar periculoasa a Constitutiei Romaniei prin care un atribut al Presedintelui si Parlamentului ( donarea de teren romanesc la cerinta unui stat strain, Turcia ) ce se mai asteapta pentru definirea „abuzului in serviciu” practicat de Dl. Ponta ( ca initiator al HG) abuz extins si la Primarul General al Bucurestiului care a pus la dispozitie terenul pentru Moscheie fara respectarea procedurilor legale ?
DE CE nu sunt arestati imediat pentru aceste abuzuri ? De ce Dir. NATIONALA Anticoruptie se ocupa doar de micile „facaturi”, deloc nationale, ale unor politicieni de circ si nu ataca problemele cu adevatrat de INTERES NATIONAL ?
Iesim in strada cu miile pentr „justitie”, iar DNA cerceteaza toate … can-canurile politice, inclusiv modul de aprobarea „ordonantei 13”, DAR o miscare sociala puternica dublata de o cercetare serioasa a DNA pe acest caz de importanta cu adevarat NATIONALA nu se face.

AVOCATUL POPORULUI de ce isi ia banii pe un post atat baban , cu atat de multe responsabilitati si nu-si da urgent demisia (pentru a face loc unuia care stie si vede care sunt cutumele si traditiile romanilor, si incalcarile pe care le face Statul/Guvernul in raport cu aceste traditii/cutume) daca nu e in stare sa vada incalcarea legii cultelor – unde se spune ca „cultele pot fi ajutate de Statul Roman in raport cu numarul de credinciosi ai cultului, aflati in Romania”. DE UNDE LEGALITATEA pretentiei de a face cea mai mare Moscheie din Europa intr-o tara cu cel mai mic procent de musulmani ? DE UNDE LEGALITATEA pretentiei unui alt stat de a modifica structura credintei si traditiilor religioase in ROMANIA, DE UNDE LEGALITATEA impunerii unui cult strain de traditia romaneasca la nivel de „cel mai mare din Europa” – cand Romania nu a fost niciodata nici macar pasalac, ca Ungaria ?

Dintr-o singura „teza” derivata din „proiectul Malta” : Daca Romania nu a „plesnit” ca Yugoslavia lovita pana acum din 2 directii separatiste …poate va „plesni” atunci cand va fi atacata din 3 directii. Iar in aceste conditii noi mai ezitam sa-i numim tradatori de tara, teroristi, distrugatori de neam, pe cei implicati : de la ministrii de externe din 2012 si 2015, la Primarul General al Capitalei si premierul din 2012 si 2015 – toti artizanii acestei „tradari de catifea”, cu efecte grave in timp.