E bine de stiut!! CIG

Nicusor Moise

DE CE SUA ARE NEVOIE NEAPARAT DE UN RĂZBOI CU RUSIA ?
Nu există bătălie pentru Ucraina. Există un război împotriva Rusiei. Războiul împotriva Rusiei este un război împotriva Europei.
De ce duc Statele Unite acest război? Din dragoste pentru democraţie şi drepturile omului? Din cauza preocupării altruiste pentru viitorul Europei şi al lumii? Pentru a răspândi pacea şi prosperitatea pe tot globul ? Răspunsul este dezgustător de cinic. Din cauza celor 17 trilioane de dolari pe care îi datorează lumii, din cauza comerţului de 500 de miliarde de dolari dintre Rusia şi Europa pe care vor să le fure, pentru a păstra dolarul ca monedă mondială, pentru că yuanul a venit din Est şi nu e bine, iar ţările BRICS tocmai şi-au înfiinţat propria bancă şi propriul fond valutar. Ia să vedem ce ne spune Paul Christie, director executiv al Institutului pentru Perspective Globale de la Universitatea Columbia şi, mai ales, un angajat al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA).
Cum arată cele 17 trilioane $?
Iată: „17.000.000.000.000 (1 trilion echivalează cu o mie de miliarde). Datoria SUA creşte cu 3,5 miliarde de dolari pe zi. Fiecare american datorează personal 148.000 de dolari statelor creditoare.
Cei mai mari creditori ai SUA sunt:
1. China (2 trilioane USD)
2. Japonia (1,14 trilioane USD)
3. Brazilia (256,4 miliarde USD)
4. Taiwan (185,8 miliarde USD)
5. Elveţia (178, 2 miliarde USD)
6. Belgia (167,7 miliarde USD)
7. Marea Britanie (156,9 miliarde USD)
8. Luxemburg (146,8 miliarde USD)
9. Rusia (131,6 miliarde USD)
10. Hong Kong (120 miliarde USD).
Pentru ca Statele Unite să facă faţă datoriilor, a explicat Paul Christie, a trebuit să organizeze cataclisme care să nu aibă consecinţe devastatoare pentru Statele Unite (consecinţele sunt întotdeauna pentru alţii, doar pentru europeni, de preferinţă ruşi), fără a scădea standardul propriei populaţii, adică totul pe cheltuiala altcuiva şi a întregii lumi, adică fiecare ţară să participe la rezolvarea dificultăţilor financiare ale Americii. Acum că nenea Paul Christie ne-a lămurit, să descriem obiectivele Statelor Unite:
• Să provoace o ruptură ireparabilă între Europa şi Rusia, să creeze un haos gestionabil în Ucraina pentru a opri resursele energetice ale Rusiei şi ca Europa să fiarbă de indignare împotriva Rusiei, să fiarbă până dă în clocot şi atunci ea însăşi va provoca o ruptură ireversibilă a relaţiilor cu Rusia. Apoi Europa va fi obligată să se reorienteze către aprovizionarea cu energie din SUA.
Şi atunci să vezi….
…cum Statele Unite, cu gazele lor de şist, vor fi din nou în rolul de binefăcător al Europei, dotaţi cu un fel de baghetă magică energetică. Asta va duce la investiţii uriaşe în producţia americană de gaze de şist, la crearea unei infrastructuri puternice pentru procesarea şi livrarea acestuia în Europa.
Iar bătrâna doamnă, rămasă fără gaz rusesc, nu va comenta, ceea ce va permite Statelor Unite să-şi elimine rapid problemele financiare. Astfel, „binefăcătorul” va câştiga, iar Europa „favorizată” va plăti de două ori sau de trei ori mai scump gazul de şist american, iar de consolare, va sărbători şi va cânta fericită pentru eliberarea de opresiunea energetică rusească, de cizme, de budyonka şi de vatniki.
Cele mai mari zăcăminte de gaze de şist sunt în Lugansk şi Slaviansk. În Slaviansk, pe acelaşi tărâm în care a fost înmormântat băiatul de 12 ani, împuşcat pe data de 9 mai, de neonazişti pentru că avea panglica cu Sfântul Gheorghe şi deci era separatist. Un preţ nesemnificativ pentru dominaţia şistului…Nu ? Să preia piaţa europeană, obligându-i pe europeni să-şi lege interesul economic de furnizarea de energie americană. De fapt, (atenţie!) vorbim despre ,,cele două economii care se vor contopi literalmente într-una singură”. Nu este vorba de contopire, ci de înghiţire. ??
Trebuie (obligatoriu!) ca cele 500 de miliarde de dolari, cifra de afaceri comerciale dintre Europa şi Rusia, să devină cifra de afaceri comerciale dintre Europa şi America.
Pentru a intimida Europa, pentru a insufla în europeni o groază teribilă de „pericolul şi agresiunea rusă”, pentru a inunda Europa în fiecare secundă cu minciuni despre „atrocităţile ruseşti”, despre „venirea hoardelor de tancuri ruseşti”, despre ,,armata navelor de război ruseşti”, foloseşte manipularea în toate modalităţile, trebuie să ţină Europa în isterie până leşină, iar Rusia să fie provocată să escaladeze conflicte, exemplu cel din Ucraina.
Şi „să se înfioare europenii de posibila invazie rusă”!
Cu cât apar mai multe neînţelegeri între Rusia şi Europa, cu atât mai mult planurile SUA vor fi realizate în curând.
Şi uite cum în acest fel America „va păstra pacea pe planetă şi va da cel mai puternic impuls posibil progresului” (american, desigur). Bine, şi Europa va ,,câştiga” ceva: renunţând la livrările ruseşti, Europa şi-ar păstra titlul de apărător al valorilor europene, al drepturilor omului şi ar ajuta Statele Unite să-şi rezolve problema datoriei.
Prezidentul Vladimir Vladimirovich Putin a numit odată Statele Unite „parazit mondial”. După cum vedem noi, e cam aşa:
„Ne dorim foarte mult să returnăm banii pe care vi-i datorăm, abia aşteptăm să-i luăm, dar în felul nostru. Vom organiza „revoluţii de culoare”, „primăveri arabe” şi „lovituri maidan”; vom pune stăpânire în felul cel mai democratic pe pământurile, apele şi pădurile voastre, petrolul, gazele, aurul, diamantele şi ce mai aveţi pe acolo (pentru că trebuie să trăim, nu?); vă vom distruge industria, armata, cultura, istoria, memoria şi spiritualitatea în cel mai civilizat şi valoros mod; vă vom jefui şi jefuim în cel mai nobil şi precis mod, până la os. Totuşi, dacă aveţi îndrăzneala să nu vă supuneţi, vă vom extermina, incinera şi bombarda în cel mai uman şi paşnic mod, vă vom supune în stil euro-atlantic şi vom organiza un masacru teribil. Şi, desigur, nu vă vom returna nimic pentru că nu avem astfel de intenţii, dar vă vom lua totul drept recompensă.”
*
Nota redacției – Și totuși mărimea datoriei americane trebuie să aibă o explicație publică.