.

Dan Voiculescu este solidar cu golăniile de la Antena 3? Cu atacul mafiot la adresa lui Sever Mureșan și a Băncii Dacia Felix?

Am avut în urmă cu aproape 20 de ani motive să rup orice relație cu Dan Voiculescu. Și le-am rupt! Inclusiv relația de bună ziua. De atunci nu i-am mai pomenit numele! Nici de bine, nici de rău!… Iar la Antena 3, postul TV care-i susține interesele și punctul de vedere politic, cu bunele și relele acestei televiziuni, m-am referit numai de două ori: o dată când sectantul din fruntea Antenei s-a obrăznicit dedându-se la un un atac viclean și prostănac la adresa BOR. Sunt convins că a făcut-o din proprie inițiativă, adică din puținătatea minții sale, nu a altuia. Adică nu în numele Antenei! Al politicii postului! Al stăpânului! Al patronului!

 

N-am avut încotro și a trebuit să-mi mai „domin” lehamitea o dată și să scriu și a doua oară, atunci când numitul Ursu a pus în joc întreg prestigiul Antenei 3 pentru a da credit unui film ticălos despre români. Despre pretinsele crime în masă săvârșite de români în Transnistria. La data aceea mi-am zis, din nou, că nu este vorba decât de vreo găinărie a moderatorului, care a fost plătit sau s-a plătit în felul acesta pentru vechi datorii de recunoștință față de „administratorii” Holocaustului.

 

Știu că evreii au încetat de câțiva ani buni să mai investească în promotorii ne-evrei ai Holocaustului. Dar cum nu au anunțat public această decizie, se mai găsesc fraieri  să creadă că dacă nu scrii cum trebuie despre Holocaust, nu iei premiul Nobel pentru literatură. Sau că, dacă scrii sau faci filme despre Holocaust, e rost de pricopseală, de un ghesheft consistent… Cazul lui Gabrea, regizorul hăplău, sau a netrebnicului găzduit „en fanfare” la Antena 3 cu minciunile sale sinistre despre Odessa „românească” cea atât de criminală!… În zilele noastre, dimpotrivă, a început în Ucraina să se scrie adevărul despre administrația românească a Odessei, a Transnistriei, rămasă de legendă în amintirea localnicilor!

 

Așadar scriu acum a treia oară despre Antena 3, depre o emisiune sordidă „rău”, a aceluiași Ursu. Ursu și mai cum? Chaim, Ițic sau Strul?!… Zău dacă mai țin minte! Un neica nimeni la care se uită o țară întreagă seară de seară!…

 

Aș fi avut motiv, dar era prea personal, să-l fi tras de urechi pe pezevenchi și cu alte ocazii, dar n-am făcut-o! Bunăoară după emisiunea la care l-a avut ca invitat pe bietul Gavrilă Cofariu, cel martirizat la Târgu Mureș de bozgorii udemeriști. Când a fost întrebat cine au fost cei care l-au ajutat de-a lungul anilor, Cofariu a răspuns: Iliescu și Vadim… După emisiune, Ilie Iosub, prieten al lui Gavrilă, l-a sunat să-l certe: de ce n-ai pomenit și de domnul profesor Ion Coja și de Vatra Românească când te-a întrebat Ursu cine te-a ajutat în toți acești ani?!… Iar bietul om s-a explicat: înainte de emisiune am fost întrebat care au fost persoanele care m-au ajutat, iar moderatorul mi-a cerut să nu-l pomenesc nicicum pe domnul profesor Ion Coja!…

Hal de onorabilitate gazetărească!… Aparține Antenei 3 sau este „brand” Ursu?!…

 

Nu cred că Dan Voiculescu, înainte de a ajunge unde este acum, a lăsat o listă cu numele celor ce nu trebuie pomeniți de bine la Antena 3. Iar dacă a lăsat, nu mă mir să aflu că sunt trecut pe acea listă. O asemenea listă, cu mine în cuprinsul ei, funcționează cam la toate posturile de radio și tv! Nu fac Antenei vreun reproș pentru asta!… Se cheamă cherem! O stratagemă clasică și meschină, mizeră!… Mă onorează!

 

De data aceasta însă aș vrea ca întrebarea pe care o pun să ajungă la Dan Voiculescu. Rog, dintre cititori, cine poate redirecționa textul de față către destinatarul Dan Voiculecu, s-o facă!

 

Întrebarea mea este următoarea: Dan Voiculescu are vreo legătură cu atacul mizerabil, de tip mercenar și mafiot, la care s-au dedat recent doi comentatori de la Antena 3 la adresa Băncii Dacia Felix, la adresa lui Sever Mureșan, acționarul principal al Băncii Dacia Felix, înainte ca aceasta să fie înghițită de o bancă din Israel prin metode dintre cele mai susceptibile de a fi contestate în justiție? Este exact ceea ce face acum domnul Sever Mureșan: a deschis în justiție un proces de revizuire a procedurilor juridice prin care un grup mafiot evreu, bine sprijinit în România de alți mafioți, români de rang zero, au devalizat Banca Dacia Felix și au desființat-o, în cadrul vastului program național de sabotare și falimentare a băncilor românești. Acțiune planificată la cel mai înalt nivel (Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Năstase, Mugur Isărescu etc.) și încununată de un succes deplin!

 

Îl întreb pe numitul Dan Voiculescu dacă el și postul său tv se află în cârdășie cu caracatița iudeo-valahă care a eliminat capitalul românesc de pe piața de capital! Îl întreb pe Dan Voiculescu dacă știe că atacul intempestiv al salariatului său Ursu s-a comis imediat după ce domnul Sever Mureșan a depus la Tribunal cererea de revizuire a procedurii prin care Dacia Felix, cea mai mare bancă cu capital privat românesc, a devenit sucursală a unei bănci evreiești! Nevrednicul care răspunde la numele de Ursu de la cine a aflat atât de repede de depunerea acestei cereri de revizuire?! Din presă – care n-a scris nimic despre asta, sau direct de la adversarii domnului Mureșan, cei care l-au năimit să intervină?! Adică de la cei pe care Sever Mureșan îi acuză de practici bancare ilegale! De hoție cu acte false, declarate valabile în justiție!…

 

Îi întreb și pe colegii Ursului de la Antena 3: dacă nu sunteți în stare să fiți alături de ideea de capital bancar românesc, măcar atâta de ce n-ați făcut: să-l invitați pe domnul Sever Mureșan la emisiunea respectivă și să-l încolțiți cu tot soiul de întrebări, dar să-i dați și lui cuvîntul! Este o regulă elementară!

 

Ba, puțin mai inteligenți dacă erau, își dădeau seama că aveau un interes major în a face caz de odiseea Daciei Felix: de ani de zile toate televiziunile ratează și ascund un subiect extrem de atractiv pentru orice televiziune adevărată: domnul Sever Mureșan a fost victima unei înscenări judiciare în Franța, unde a fost condamnat la ani grei de temniță pentru o vină închipuită. I-au trebuit lui Sever Mureșan aproape doi ani ca, din pușcărie, să-și poată dovedi nevinovăția. Justiția din Franța, justiție serioasă totuși, și-a recunoscut în cele din urmă greșeala, l-a eliberat pe  dl Sever Mureșan și i-a acordat despăgubiri materiale pentru paguba morală pricinuită. Mă întreb, de ani de zile, de ce nicio televiziune din România nu a discutat acest caz? Un subiect atât de spectaculos: un român victimă a unei erori judiciare comise în Franța!… Caz fără precedent! Și cu toate astea televiziunile noastre tac! Nu sunt deloc interesate de un subiect ca acesta!… Tac nemernicele!

 

Explicația pe care o știu eu: acolo de unde televiziunile noastre  primesc indicațiile superioare, ce subiecte să abordeze și cum să le prezinte, se știe că acea eroare judiciară s-a produs cu bună știință, într-un scenariu criminal. Era nevoie ca Sever Mureșan, arestat și condamnat, să nu poată lupta cu toate puterile sale împotriva celor care au furat Dacia Felix! S-au găsit în Franța judecătorii corupți care să-l aresteze pe Sever Mureșan pentru o vină închipuită exact în zilele când se judeca în România soarta Băncii Dacia Felix. Evident, în timp eroarea judiciară s-a corectat. După aproape doi ani!… La ieșirea din închisoare a dlui Sever, Banca Dacia Felix dispăruse însă de mult în hăurile Israelului, ale lui Leumi Bank… În seifurile gangsterilor bancari din Israel!… Ceva mărunțiș va fi ajuns și la Adrian Năstase, Emil Constantinescu și ceilalți autohtoni care au pus umărul și semnătura la schimbarea de proprietar a Băncii Dacia Felix!

 

Nota bene: Așadar, la furtișagul care s-a produs cu Dacia Felix o contribuție esențială au avut-o și câțiva mafioți din justiția franceză! Deh, ne-am mondializat! Dezastrul economic din România nu este opera criminală exclusivă a autorităților din România. Acestea s-au bucurat de o asistență internațională consistentă! Angrenaj complex, în care rotița numită Ursu nu contează mai deloc, ar putea să lipsească, ca și sprijinul Antenei 3. Soarta Băncii Dacia Felix atârnă acum de justiția română, de măsura în care din efectivul de procurori și judecători români se vor iți acea mână de incoruptibili care să nu mai țină isonul mafioților bancheri, buni de împușcat în Piața publică! Cot la cot cu înalții demnitari români care le-au făcut jocul prin legi și ordonanțe de guvern special concepute pentru a înlesni jaful care a urmat „revoluției” din decembrie!

 

Antena 3 clamează zilnic despre nedreptatea care i s-a făcut lui Dan Voiculescu! Și despre alte erori judiciare! În cazul domnului Sever Mureșan justiția franceză a greșit și și-a recunoscut greșeala! Și după ce a petrecut o vreme după gratii, domnul Sever Mureșan a fost eliberat cu scuze și cu plata unor daune compensatorii. Acesta nu era un subiect numai bun pentru Antena 3?! De ce Antena 3, prin Ursu și alt coleg de Antenă, au găsit că e mai potrivit să-l atace ca doi mișei pe domnul Sever Mureșan?!… Eu, dacă aș fi slugă credincioasă a năpăstuitului Dan Voiculescu, l-aș fi adus pe Sever Mureșan în zece emisiuni, ca lumea să poată ajunge la concluzia: nu cumva este tot o eroare judiciară și condamnarea lui Voiculescu? Iar dacă în Franța sunt posibile erori judiciare programate, pentru a produce anumite consecințe în plan social și economic, de ce n-ar fi posibil ca și în România să se dea sentințe judecătorești la o comandă din afara sistemului juridic?! Așa cum se va fi întâmplat și în cazul lui Dan Voiculescu, care și-a atras răzbunarea …supremă pentru inițierea procesului de destituire a nevrednicului președinte!…

 

Nu cred că atacul la adresa lui Sever Mureșan a fost inițiat sau aprobat de Dan Voiculescu! Nu cred că echipa de comentatori politici de la Antena 3 nu ar fi bucuroasă să sprijine revenirea Daciei Felix la statutul de bancă românească, cu capital românesc, pusă la dispoziția investitorilor români! A capitalismului românesc, național!

 

Nu cred că politica Antenelor este să submineze eforturile întreprinzătorilor români, a celor care, ca și Sever Mureșan, au avut de suferit de pe urma banditismului internațional din lumea finanțelor, a creditului bancar! Dacia Felix a fost înființată imediat după1990 de câțiva patrioți români din Ardeal pentru a oferi românilor creditele cu care să participe la privatizarea economiei românești. Existența băncii Dacia Felix deranja interesele întreprinzătorilor străini sosiți în România cu intenții de jaf și distrugere… Ce a urmat se cunoaște! Dar nu cumva se cuvine să nu ne împăcăm cu ce a urmat?!… Iar dacă unul ca Sever Mureșan nu se împacă și vrea să răstoarne scorul meciulul său cu marea bancă israelită, noi ce facem? Îl luăm cu huo pe Sever Mureșan, așa cum au făcut-o cei doi derbedei de la Antena 3?!

 

Ce să înțeleg eu din faptul că Ursu, mare vedetă a Antenelor, a sărit ca ars să-i apere pe mafioții români și evrei care au devalizat și falimentat Banca Dacia Felix?! Mai întreb o dată onor conducerea Antenei 3 dacă acest atac mișelesc reprezintă opțiunea personală a moderatorului sau este poziția redacției, a patronului, față de „cazul” Dacia Felix!

 

Oricum, oricare ar fi răspunsul, o televiziune serioasă, un organ de mass media care se respectă, după emisiunea partizană, rușinos de partizană a lui Ursu, l-ar fi invitat și pe domnul Sever Mureșan să răspundă acuzațiilor ce i s-au adus. Repet: într-o astfel de emisiune concluziile ar fi fost utile celor care îi iau apărarea lui Dan Voiculescu. Ceea ce ar dovedi că pentru acea emisiune Ursu o fi fost plătit nu de Antena 3, ci de Leumi Bank, cu care românul Sever Mureșan este în dispută pentru Dacia Felix…

 

Numai Dan Voiculescu este cazul să lămurescă publicul de partea cui este Antena 3 în disputa care s-a deschis și asupra căreia s-a ante-pronunțat cu o suspectă grabă prin numitul Ursu. Întrebăm așadar: Antena 3 este solidară cu poziția anti-românească a bolmojitului moderator?!

 

Aceasta este întrebarea la care îl invit pe Dan Voiculescu să răspundă, oriunde s-ar afla!

 

 

Ion Coja

 

30 decembrie 2015