Poate ca nu ar fi rau daca cat mai multi dintre cei care mai spera la REINTREGIREA POPORULUI ROMN sa trimita  o vorba de incurajare Doctorului Napoleon Savescu.
Imi exprim inca speranta ca oameni mai „instariti” vor sustine logistic si financiar eforturile Dr Savescu care prin „Congresele de dacologie” contribuie nu numai la cunoasterea trecutului istoric al poporului roman dar si la renasterea spiritului de unitate si de actiune pentru REINTREGIRE al poporului roman.
Felicitari mai tinerei noastre compatrioate din stanga Prutului, Domnisoara Maria Pruteanu, pentru  curajul de a prelua traditia solilor daci si a se arunca singura in „sulitele” de jertfa pentru tara si neam, indemnanadu-ne prin curajul ei sa ne infrangem teama pe care ne-o inspira Marile Puteri care au pus la cale dezmembrarea Romaniei.
Sa sprijinim deci ideia ca „Congresul de dacologie” si din acest an sa aiba totusi loc si sa aiba loc la Chisinau.
Virgil Ciuca
New York
cititi mai jos scrisoarea Domnisoarei Maria Pruteanu pe care am primit-o si eu de la Dl Florin Carlan.
Citit si mediatizati…
–– Forwarded Message ––
From: Maria Pruteanu

Subject: către domnul Napoleon Savescu
Bună seara domnule Napoleon Savescu. Eu mă numesc Maria Pruteanu şi sunt din Bălţi. Vă scriu cu lacrimi în ochi, durere în suflet şi cu rugămintea de a nu vă lăsa învins în faţa crizei şi problemelor politice de aici din Basarabia. Noi suntem români cărora strămoşii li-au lăsat o mare credinţă în Dumnezeu, iar acolo unde este frica de Bunul Dumnezeu, nu mai încape o altă frică. M-a întristat nespus de mult vestea că Congresul care trebuia să se desfăşoare la Chişinău în luna august a fost amânat şi motivul este teama. Dar de cine vă este teamă domnule Savescu? De nişte şobolani ca Vlad Filat şi gaşca lui? Păi din ei au rămas doar umbrele căci cum au vândut ţara aşa şi-au vândut şi sufletele, sunt doar nişte saci cu oase fără pic de raţiune sau simţ omenesc. De ei să ne fie frică? Basarabia e atât de săracă că nici de cine să-ţi fie teamă nu ai. Iar d-voastră, prin amânarea acestui Congres atât de important pentru poporul românesc de pe acest petic de pământ sugrumat de puterile ruseşti, le daţi un prilej atât de frumos să ne mai calce un pic în picioare. Eu nu pot să admit acest lucru. Dar nici să lupt fără ajutorul celor mari ca d-voastră nu pot. Vă roagă sufletul meu să nu vă sacrificaţi demnitatea şi numele de român pentru frica faţă de jigodiile cu mască de deputaţi. Acest Congres trebuie să aibă loc la Chişinău, căci românii de aici au nevoie de această alinare a inimilor. Dacia trebuie să reînvie, şi va reînvia doar dacă vom depăşi frica şi vom merge înainte cu dreptatea, adevărul şi credinţa în faţă. Sper că rugămintea mea va ajunge şi la sufletul blând şi român pe care îl aveţi, şi nu ne veţi lăsa de izbelişte căci cu toţii suntem români.
Nota Redacției: Nu știu despre ce este vorba. Pricep că dl Napoleon Săvescu intenționa să organizeze la Chișinău următorul Congres de Dacologie. Ideea mi se pare excelentă! Aflu însă că dl Napoleon Săvescu s-a răzgândit, nu mi-e clar din ce motive. Dacă contează sprijinul meu, vreau să știe dl Dr Săvescu că are tot sprijinul meu, chiar dacă pe anumite date (detalii) ale problemei avem păreri diferite. Sunt prea puțin importante față de importanța mizei! Mă înscriu la Congres, dacă se ține la Chișinău, cu următorul subiect: Dacii din antichitate, contemporanii noștri!
Doamne, ajută!