Dacă sunteți romano-catolic
, este bine să știți că până în anul 1054 Biserica dumneavoastră a fost una cu cea Ortodoxă.
În  acel an Papa de la Roma s-a despărțit de cele patru  Patriarhate apostolice (Constantinopol, Alexandria, Antiohia  şi Ierusalim) și a început să facă schimbări  dogmatice. Astfel, Biserica dumneavoastră este veche de 1000 de ani.

Dacă sunteţi un luteran, religia dumneavoastră a fost întemeiată de către Martin Luther, un fost călugăr din Biserica Catolică, în anul 1517.

Dacă aparţineţi Bisericii Anglicane, religia  dumneavoastră a fost întemeiată de către regele Henric  al VIII în anul 1534, deoarece Papa nu i-a acordat dreptul  de a divorța și a se recăsători.

Dacă sunteţi un prezbiterian, religia dumneavoastră a fost înființată de John Knox în  Scoţia, în anul 1560.

Dacă sunteţi congregaționist, religia dumneavoastră a fost iniţiată de către Robert Brown, în  Olanda, în anul 1582.

Dacă sunteţi protestant episcopal, religia  dumneavoastră a fost o ramură a Bisericii Anglicane,  înfiinţată de către Samuel Senbury în coloniile americane, în secolul 17.

Dacă sunteţi baptist, îi datorati principiile religiei dumneavoastră lui John Smyth, care a lansat-o la Amsterdam în anul 1606.

Dacă aparțineți Bisericii  Daneze Reformate, îl recunoaşteţi ca fondator pe Michelis Jones, deoarece religia dumneavoastră își are originile în New York, în anul 1628.

Dacă sunteţi metodist, religia dumneavoastră a  fost fondată de către John şi Charles Wesley în Anglia, în anul 1774.

Dacă sunteţi mormon, bazele religiei dumneavoastră au fost puse de către Joseph Smith în Palmyra, New York, în anul 1829.

Dacă sunteți membru al Bisericii Armata  Salvării, secta dumneavoastră a fost inițiată de către William Booth, în Londra, în anul 1865.

Dacă sunteți membru al Bisericii Scientologice, anul în care această religie  s-a  născut este 1879, iar cea care a fondat-o este  Mary Baker Eddy.

Dacă aparțineți uneia dintre organizațiile  religioase cunoscute sub numele “Biserica  Nazarineanului”, ”Evanghelia  Penticostală,” “Biserica Sfântă” sau  “Martorii lui Iehova”, religia dvs este una  dintre sutele  de noi secte fondate de oameni în ultima sută de ani.

Dacă sunteți Creştin Ortodox, religia dumneavoastră a fost fondată în anul 33 de către Iisus  Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Nu s-a mai schimbat din acel moment.
Deci, Biserica noastră are acum 2.000 de ani vechime
şi, din acest motiv, Ortodoxia, Biserica Apostolilor şi a Sfinților Părinţi, este considerata cu adevărat ”Una Sfânta, Sobornicească şi Apostolească Biserică.”
Aceasta este cea mai importanta moștenire pe care putem să o transmitem tinerilor acestui nou mileniu.
 
Pr. Dr. Miltiade Efthimiou
NR Părintele Miltiade i-a uitat pe adventiști… Să nu se supere, îi amintesc eu! De dragul dlui Petre Anghel.