Niste ticalosi iti dau foc la casa dar observi in acelasi timp ca nevasta iti sustrage 100 de lei din portofel. In loc sa zici „nevasta, vb asta mai tarziu, acum hai sa aparam casa, ca arde” tu te apuci sa arati ca esti barbat si o iei la omor, o bati in vazul lumii si o izgonesti. Te bucuri si te falesti in fata strainilor cu „barbatia ” ta. Castigi 100 de lei – dar casa de 1 milion arde.

Cam asta e rezumatul „aresstarii lui Liviu Dragnea” unde Directia NATIONALA Anticoruptie a descoperit „marea excrocherie” – cum isi platea Dragnea 2 oameni la partid – dupa o urmarire de 4 ani, 35 de DVD-uri de urmarire/inregistrare (cu costuri infinit mai mari decat salariul celor 2 amarate) la care se adauga alte 15 DVD-uri si 2 hard-disck-uri luate din perchezitii. BRAVOOO DNA – ai reusit o performanta mai buna decat comisarii sovietici ai anilor 50 facand dintr-un dosar administrativ (inexistenta formelor legale de angajare la partid ) un dosar penal de MARE CORUPTIE. Nu uita insa DNA ca 20% din procurorii tai lucreaza sub acelasi articol de „mare coruptie” activitatea fiind intr-un loc si salariul luat din alt loc.

In timpul asta TARA ARDE – ne sunt terfelite valorile si reperele nationale, ne sunt batjocoriti eroii, UDMR fura la alegeri obtinand de 10 ori numarul etnicilor din judetele sudice, suntem ibolnaviti prin Hexi-Pharma ( dosar clasat din lipsa de probe … nu-i asa DNA ? ), ne sunt defrisate padurile si PARCURILE NATIONALE DE ARIE PROTEJATA, apa nu mei e de mult potabila la robinet desi o platim ca atare intr-o tara cu un bazin hidrografic imens, Portul Constanta este cerut „pe fata”, ca sa nu mai vorbesc de retrocedarile facute catre „urmasii” unui partid nazist interzis prin tratatele internationale de pace, averi confiscate prin decret regal dupa incheiarea pacii (deci nu de comunisti …si nu pentru ca asta era doctrina comunista – ci ca PENALITATI DE RAZBOI ).

Au inceput sa apara voci politice care CER incetarea maririi salariilor si pensiilor si virarea acestor sume catre „investitii” . Imbecilitate maxima – de 30 de ani ducem politica asta si … ne DISPAR INVESTITIILE facute cu truda parntilor nostrii iar noi avem in continuare salarii ca-n Congo. Marii investitori strategici ne-au distrus cambinate si ramuri industriale intregi, benzina o platim ca „parfumul”, painea o mancam congelata – adusa din alte tari mai „productive”, romanii muncesc ca sclavii – fie in tara fie peste hotare – si produc o cantitate imensa de marfuri pentru ‘lumea civilizata” . Aceste marfuri pleaca de la noi cu 10 centi/buc si se vand „in afara” cu zeci de euro …numai pentru ca firma mama ii pune eticheta si le lanseaza pe piata spunand ” d’aia sunteti prost platiti in Romania – pt ca n’aveti „eficienta muncii”. (sa n-aud comentarii aici decat de la cine – dupa 30 de ani de democratie – ia mai mult de 1500 euro in mana pe luna, pt fix 8 ore de munca pe zi – adica salariul unui om de servici in „lumea civilizata”. M-am saturat de „pamblicari si demagogi” care se vand ieftin).

Si acum cand TARA ARDE ramane intrebarea : cati din papagalii care pana mai ieri cotcodaceau pe gardul guvernului sunt in stare sa se ia la tranta cu hidra cere ne distruge fiinta nationala – din toate punctele de vedere – ca acum vad ca toti au luat-o la fuga ca potarnichile. O sa avem iar sloganul cu „greaua mostenire”. Cine va gestiona „agitatia” care se anunta la orizont ? Cine va ridica tricolorul sus, cu mandrie – ca vad ca urmasii criminalilor de razboi de la Ip, Trasnea si restul Transilvaniei doresc sa fie „avocati ai poporului” ?

Tradare a spus dl Coja ? DA, TRADARE spun si eu – sa decapitezi cel mai important partid din Romania pentru banii de amante ca motiv de „coruptie nationala” in prag de framantari generale si provocari SOVINE directe, cand armata este umilita si nu mai vrea sa raspunda la comanda la Oradea, cand la Cimitirul International al Eroilor din Valea Uzului se pun lacate pe portile ce duc la mormintele eroilor – incalcandu-se sfidator, cu semnatura unui primar dement si a unui consiliu judetean asemenea, Conventia de la Gneva din 12 august 1949 Art.17, acum in prag de cinstire a EROILOR NEAMULUI (si multe altele care din lipsa de timp si spatiu nu le mai spun) – este TRADARE.

Sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca acum puterea este numai in noi. Lasati povestea ardeleneasca cu „desteapta-te romane” – mana pe tricolor si inimile tari, ca urmeaza vremuri de restrishte.