Viitorul post-crestin: cazul Canadei

Alianta Familiilor din Romania prin icontactmail3.com 

05:31 (acum 7 ore)

către eu

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro

                                                                                                                                                      

Noiembrie 2, 2023

VIITORUL POST-CRESTIN – CAZUL CANADEI

Ce fel de viitor pregatim copiilor nostri?

Alianta Familiilor din Romania se gindeste la viitor. In permanenta. Pentru noi familia este viitorul si familii sanatoase inseamna garantia unui viitor sanatos. In acest sens am participat la formarea singurului partid politic din Romania – Partidul Alianta Renesterea Nationala – care gindeste la viitorul Romaniei din perspectiva bunastarii familiei romane. Nu degeaba ne etichetam in spatiul public – pe motive bine intemeiate – drept Partidul Familiilor din Romania.

Un viitor fara familii este anarhie. Un viitor fara crestinism este o nulitate. O reintoarcere la paginsimul si haosul social care a caracterizat lumea romana si antica in general. O lume a despotismului fara libertate. A opresiunii unei fiinte umane de catre alta. A suprimarii demnitatii umane.

Pentru a vedea cum ar arata lumea post-crestina, adica lumea fara Dumnezeu in care foarte probabil vor trai copiii nostri, e suficient sa privim la modul in care generatia tinara din Canada gindeste despre valori. Tineretul canadian pare ireversibil indoctrinat in anti-valorile care duc intr-o singura directie: disparitia civilizatiei si moarte.

Sondaje de opinii ingrijoratoare

De exemplu, 50% dintre canadieni considera ca oricare fiinta umana suferinda de o dizabilitate are dreptul la PAK – patient-assisted killing / asistenta pentru suicid. Fara motiv ori o motivatie oarecare. Procentul acesta, insa, e de 60% la canadienii intre 18 si 34 de ani. Tragic. Valoarea vietii a scazut vertiginos in ochii publicului de cind se vintura, in special in Canada, dreptul la suicid si la eutanasie. Dreptul la viata nu mai este sacrosant. [Link: https://www.thepublicdiscourse.com/2023/06/89216/

27% dintre canadieni considera ca saracilor trebuie sa li se acorde dreptul de a se sinucide prin asistenta medicala pentru a scapa de saracie. Procentul acesta insa e de 41% la tineri, ei considerind ca saracia este un motiv legitim pentru a fi ucis de medici la cerere.

Procentele acestea uimesc sociologii: PAK – patient assisted killing – a fost legalizat in Canada doar acum 5 ani. In cuvintele unui sociolog canadian – socat de aceste procente – Canada a ajuns aici pentru ca, in loc sa li se spuna canadienilor “your life has value / viata ta are valoare”, li se spune “your death will be beautiful / moartea ta va fi frumoasa”.

S-a ajuns aici si din cauza, spun expertii, ca ingrijirea medicala in Canada e gratuita. In sensul ca cetateanul trebuie sa astepte la rind ani intregi, uneori, pentru a primit atentie medicala in cazuri mai serioase. Un cetatean, de exemplu, a trebuit sa astepte 18 ani pentru operatie de fuziune a vertebrelor, in durere si dependent de opioide. In disperare, la 63 de ani, a cerut sa i se curme viata.

Din nefericire, el nu este singurul. Mai sunt si altii. Statul canadian a invatat cum sa joace jocul mortii: ii tin pe cei suferinzi de boli serioase in asteptarea ingrijirii medicale si cind suferinzii se satura de durere, solicita sa fie exterminati.

Ieftinirea vietii

Privind viata – si viitorul, la urma urmelor – Canada deja se afla in lumea post-crestina. Ne putem doar imagina cum stau canadienii privind celelalte valori care mentin civilizatia, viata copiilor nenascuti, de exemplu, casatoria, familia, ori gindirea sanatoasa.

Este asta lumea in care ne dorim sa traiasca copiii nostri? Eu nu. Tocmai mi s-a nascut inca un nepot, o motivatie in plus pentru mine si cei din familia mea largita sa luptam si mai mult pentru copiii nostri. Pentru viitorul lor. Sunt sigur ca si voi credeti si ginditi la fel.

Valorile sunt fundamentul pe care se cladeste totul. De aceea valorile sunt fundamentul AFR. Fara valori nimic nu functioneaza bine, incepind de la economie pina la sanatatea publica.

Vin alegerile din 2024: votati pentru valori! Votati pentru viitor! Votati pentru copiii vostri!

Raport privind depresia la tineri

Un raport care ne întristează tocmai a fost emis: tinerii în anii 20 ai vieții sunt cei mai nefericiți dintre noi. [Link: https://www.nytimes.com/…/mental-health-20s-wellness.html]

10 octombrie este ziua Internațională a sănătății mintale, prilej cu care sunt emise studii și rapoarte privind subiectul. Am dat peste cel tocmai menționat care ne intrigă și întristează. De ce sunt tinerii în anii 20 ai vieții cei mai triști dintre toate categoriile de vârstă?

Motivele sunt multe, printre ele izolarea socială intenționată, digitalizarea vieții cotidiene, interesul scăzut în dimensiunea spirituală a vieții, întârzierea întemeierii unei familii, dependența de substanțe nocive, destrămarea familiei nucleare. O altă explicație care credem că este valabilă o dam și noi. Generația din anii 20 e cea mai prosperă din istorie. Cea mai „liberă”, în sensul că interdicțiile sau tabuurile cu care generațiile mai în vârstă au crescut au fost date la o parte. Am dat generației tinere tot ce era mai nociv din punct de vedere social, crezând că aceste practici ne fac pe noi mai fericiți decât pe părinții noștri, iar apoi am transferat această mentalitate la generațiile mai tinere.

Am declanșat revoluția sexuală, dar „libertatea sexuală” de care se bucură tinerii astăzi îi duce mai degrabă la depresie, decât la fericire. Am pus la dispoziția generațiilor tinere avortul, ceea ce a dus la promiscuitate și izolare socială. În loc ca ființa umană nenăscută să creeze legături indisolubile între tinerele ființe umane, avortul a dus la continua lor izolare.

Am pus la dispoziția tinerilor pornografie, droguri, ideologii nesănătoase, le-am oferit alternative la căsătoria și familia naturală / tradițională. Dar cu toate acestea, generația tânără devine tot mai deprimată. Mai nefericită. Mai dependentă de antidepresive.

Credem că rectificarea acestei situații se reduce la un singur remediu, unul care nu implică nicio cheltuială: reîntoarcerea la valorile tradiționale pe care generația mea le-a primit de la părinții și bunicii noștri. Ei erau mai puțin afluenți în cele materiale, dar mult mai bogați în valori și mult mai fericiți.